Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Κριτική για το Furiosa: A Mad Max Saga


Όταν κυκλοφόρησε πριν από μερικά χρόνια το Mad Max: Fury Road η Furiosa της Charlize Theron έκλεψε όλα τα φώτα. Χάρηκα όταν έγινε γνωστό πως ο χαρακτήρας θα αποκτήσει δική ταινία και ταυτόχρονα λυπήθηκα που η Theron δεν επέστρεψε στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Κατανοώ την επιλογή του George Miller να επιλέξει μία πιο νέα ηθοποιό καθώς η τεχνολογία του de-aging σε όσα φιλμ χρησιμοποίησε δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Το Furiosa: A Mad Max Saga σηματοδοτεί την επική επιστροφή του George Miller στον κόσμο του Mad Max. Η ιστορία προέλευσης ήταν ικανοποιητική και προσωπικά μου έλυσε αρκετές απορίες για το πως δημιουργήθηκε η πολεμίστρια Furiosa. Η Anya Taylor-Joy έκανε καλή δουλειά αλλά δεν ήταν το ίδιο bad-ass με την Charlize Theron. Να αναφέρω ότι η άποψη μου είναι 1000% υποκειμενική αφού είμαι μεγάλος θαυμαστής της Theron οπότε πάντα θα προτιμώ της δική εκδοχή. Από το υπόλοιπο καστ ερμηνευτικά ξεχώρισε ο Tom Burke, τον οποίο δεν το γνώριζα.
Πάμε και στα αρνητικά που εντόπισα. Θα ξεκινήσω με το πως δεν μου άρεσε η διάρκεια του arc με την Furiosa σε νεαρή ηλικία. Θα ήθελα να είχε μικρότερη διάρκεια και θα προτιμούσα να είχαμε περισσότερο χρόνο με την ενήλικη. Πάμε και στο άλλο αρνητικό που είναι ο βασικός κακός, δεν ξετρελάθηκα με τον Dementus. Ο Chris Hemsworth έκανε ότι καλύτερο μπορούσε αλλά έτσι το μακρύ μαλλί που είχε μου θύμιζε τον Thor και περίμενα να πει κάποια σχετική ατάκα.

Βαθμολογία: 8.5/10

Trailer:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου