Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Κριτική για το Avengers: Infinity War


Τα μέλη της συντακτικής ομάδας του Super Hero News γράφουν τις εντυπώσεις τους για το Avengers: Infinity War, το οποίο έκανε πρεμιέρα στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 26 Απριλίου από την Feelgood Entertainment.

Είδος: Δράσης, Περιπέτεια, Φαντασίας. 
Πρωταγωνιστούν: Robert Downey Jr., Chris Evans, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Mark Ruffalo, Anthony Mackie, Elizabeth Olsen, Paul Bettany, Chris Pratt, Benedict Cumberbatch, Tom Holland, Chadwick Boseman, Josh Brolin, Don Cheadle, Sebastian Stan, Gwyneth Paltrow, Zoe Saldana, Dave Bautista, Karen Gillan, Pom Klementieff, Tom Hiddleston, Benicio del Toro, Idris Elba, William Hurt, Benedict Wong, Danai Gurira, Leticia Wright, Florence Kasumba, Peter Dinklage, Bradley Cooper, Vin Diesel και Winston Duke.
Σκηνοθεσία: Anthony Russo και Joe Russo.
Σενάριο: Stephen McFeely και Christopher Markus.
Παραγωγός: Kevin Feige.
Εταιρεία Παραγωγής: Marvel Studios.
Διάρκεια: 149 λεπτά.
Προϋπολογισμός: 300 εκατομμύρια.

Υπόθεση: Ένα πρωτοφανές κινηματογραφικό ταξίδι που πήρε δέκα χρόνια για να ολοκληρωθεί και συμπεριλαμβάνει όλο το Κινηματογραφικό Σύμπαν της Marvel, το Εκδικητές: Αιώνιος Πόλεμος  (Avengers: Infinity War) των Marvel Studios φέρνει στη σκοτεινή αίθουσα την απόλυτη, πιο θανατηφόρα αναμέτρηση όλων των εποχών. Οι Εκδικητές και οι υπερήρωες σύμμαχοί τους πρέπει να είναι έτοιμοι να θυσιάσουν τα πάντα για να νικήσουν τον πανίσχυρο Thanos, πριν η καταιγίδα καταστροφής του βάλει τέλος σε όλο το σύμπαν.

Μιχάλης Κρατημένος: Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν αυτό που είδα, οι Anthony Russo και Joe Russo για ακόμη μία φορά ξεπέρασαν τον εαυτό τους και ανέβασαν το πήχη πιο ψηλά για τους άλλους δημιουργούς. Θα ήθελα να είχα μια μηχανή του χρόνου για να μεταφερθώ στον Μάιο του 2019 για να παρακολουθήσω το Avengers 4. Η ταινία έχει τα πάντα: εκπλήξεις, ανατροπές και έντονα συναισθήματα. Το χιούμορ ήταν στα σημεία που χρειαζόταν και στις δόσεις που έπρεπε. Το CGI του Thanos ήταν υπέροχο και από τα καλύτερα που έχουν γίνει σε blockbuster. Ήταν το μοναδικό που φοβόμουν από πριν για το φιλμ καθώς υπάρχει κακό ιστορικό από άλλα υπερηρωικά έργα. Οι σκηνές δράσης ήταν υψηλού επιπέδου και προσωπικά ξεχώρισα την μάχη στην Ουακάντα. 
Spoiler: Όσοι έχουν παρακολουθήσει την ταινία μπορούν να το διαβάσουν:
Το μόνο αρνητικό που βρήκα και το χρεώνω στα αδέρφια Russo και τους δυο σεναριογράφους, ήταν η απουσία του Hawkeye καθώς μου φαίνεται αδιανόητο να λείπει από την πιο σημαντική στιγμή του Marvel Cinematic Universe ένα από τα αρχικά μέλη των Εκδικητών.

Βαθμολογία: 9.5/10


blackys88b: Ότι καλύτερο μπορούσαμε να πάρουμε ως κοινό από την Marvel ήρθε στην συμπλήρωση 10 χρόνων από την έναρξη του franchise. Και ο λόγος είναι φυσικά επειδή είδαμε σχεδόν τα πάντα να αναπτύσσονται οργανικά και η υπομονή που κάναμε όλοι με τον Thanos απέδωσε καρπούς αφού ο χαρακτήρας έκλεψε κυριολεκτικά την παράσταση. Χιούμορ, δράση και συγκίνηση ήταν όλα όσα έπρεπε. Δύσκολες στιγμές, δύσκολες επιλογές και χρόνος για πιο προσωπικές στιγμές για τους ήρωες. Μάχες μεγάλες όπως έπρεπε να είναι και με αγαπημένες φάσεις από χαρακτήρες. Ωραίες ατάκες και πάνω από όλα δεν έχεις ιδέα από πριν τι θα δεις και παίρνεις εξαιρετικό αποτέλεσμα. Το after credit scene δίνει και μια υπόσχεση για το μέλλον. Δεν θα πω περισσότερα. Όχι τώρα. Αλλά σίγουρα είναι μια εμπειρία που αξίζει να την έχεις στο σινεμά.

Βαθμολογία: 10/10  


Ό,τι και να πω για το αριστούργημα που είδαμε, είναι πραγματικά πολύ λίγο. Ήθελα στα καπάκια να ξεκινήσει το Avengers 4, ενώ θα μπορούσα άνετα να τη δω άλλες 1-2 φορές. Το Infinity War συνοψίζει άριστα τα 10 χρόνια ταινιών του Marvel Cinematic Universe, καθώς είναι γεμάτο εκπληκτικές μάχες (με αυτήν στον Titan να αποδεικνύεται η αγαπημένη μου), απίστευτες ανατροπές που δεν περίμενε κανείς, τρομερή εξέλιξη χαρακτήρων και hero moments που θα θυμόμαστε για πάντα. Δε μπορώ να θυμηθώ άλλη ταινία που να σηκώνεται ο κόσμος από τις καρέκλες, να πανηγυρίζει και να χειροκροτάει τόσο συχνά. Ο Thanos θέτει πολύ σοβαρή υποψηφιότητα για τον καλύτερο κακό σε comic book movie μαζί με τον Joker του Heath Ledger, με την ερμηνεία του Josh Brolin να είναι συγκλονιστική και πολυεπίπεδη και το χαρακτήρα να αναπτύσσεται άψογα μέσα στην ταινία. Από την πλευρά των Avengers ξεχώρισα τον Thor, με τους υπόλοιπους να δίνουν εξαιρετικές ερμηνείες ως συνήθως. Δε θέλω να πω τίποτα παραπάνω, είναι μακράν η πιο γενική και αόριστη κριτική που έχω κάνει και δε θέλω να κάνω κανένα spoiler. Ήταν μία ταινία απολαυστική από την αρχή μέχρι το τέλος με τη Marvel να θέτει τον πήχη σε δυσθεώρητα ύψη πλέον. Ευχαριστούμε Kevin Feige, Russo Brothers, ηθοποιοί, παραγωγοί και συντελεστές, ευχαριστούμε τους πάντες!

Βαθμολογία: 10/10


Η βαθμολογία του Super Hero News: 9.8/10


Trailer:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου