Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Κριτική για το Justice League


Τα μέλη της συντακτικής ομάδας του Super Hero News γράφουν τις εντυπώσεις τους για το Justice League, το οποίο έκανε πρεμιέρα στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 16 Νοεμβρίου από την Tanweer.

Είδος: Περιπέτεια, Δράσης, Φαντασία.
Πρωταγωνιστούν: Ben Affleck, Henry Cavill, Gal Gadot, Ezra Miller, Jason Momoa, Ray Fisher, Amy Adams, Jesse Eisenberg, Amber Heard, Jeremy Irons, J.K. Simmons, Diane Lane, Ciaran Hinds, Connie Nielsen και Julian Lewis Jones.
Σενάριο: Chris Terrio και Joss Whedon.
Σκηνοθεσία: Zack Snyder.
Παραγωγοί: Charles Roven, Deborah Snyder, Jon Berg και Geoff Johns.
Εταιρείες Παραγωγής: DC Films, RatPac Entertainment, Atlas Entertainment, Cruel and Unusual Films.
Διανομή: Warner Bros. Pictures.
Διάρκεια: 120 λεπτά.
Προϋπολογισμός: 300 εκατομμύρια δολάρια.
Official website

Υπόθεση: Ωθούμενος από την αποκατεστημένη πίστη του στην ανθρωπότητα και εμπνευσμένος από την ανιδιοτελή πράξη του Superman, ο Μπρους Γουέιν ζητά τη βοήθεια της νέας του συμμάχου, Νταϊάνα Πρινς, για να αντιμετωπίσει έναν ακόμη πιο επικίνδυνο εχθρό. Μαζί, ο Batman και η Wonder Woman δρουν γρήγορα για να βρουν και να στρατολογήσουν μια ομάδα μετά-ανθρώπων που θα αντισταθούν σ' αυτήν την καινούργια απειλή. Αλλά, παρά τη δημιουργία αυτής της χωρίς προηγούμενο λεγεώνας ηρώων - Batman, Wonder Woman, Aquaman, The Flash και Cyborg - μπορεί να είναι ήδη πολύ αργά για να σωθεί ο πλανήτης από μία επίθεση καταστροφικών διαστάσεων.

Μιχάλης Κρατημένος: Το Justice League είναι το έπος που περιμέναμε όλοι είτε είμαστε φανς του είδους είτε όχι. Μετά το τέλος του φιλμ ένοιωθα σαν μικρό παιδί που μόλις είχε πάρει το δώρο των ονείρων του. Άλλωστε δεν ανέμενα κάτι λιγότερο μετά την κίνηση ματ της WB να παραδώσει τα κλειδιά της DC Films στους Geoff Johns και Jon Berg. Οι σκηνές δράσης ήταν εκπληκτικές και έδεσαν απόλυτα με τα γνωστά slow motion πλάνα του Zack Snyder. Το χιούμορ υπήρχε στις απαραίτητες δόσεις και δεν χάλασε την συνοχή του έργου. Ερμηνευτικά ο Ben Affleck πιστοποίησε πως είναι ο καλύτερος κινηματογραφικός Batman και στο μέλλον δύσκολα θα τον ξεπεράσει κάποιος (βέβαια κρατάω μια πισινή γιατί τα ίδια έλεγα για τον Christian Bale μετά το τέλος της τριλογίας του Σκοτεινού Ιππότη του Christopher Nolan), η Gal Gadot για ακόμη μία φορά ήταν φανταστική ως Wonder Woman. Από τα νέα μέλη της JL ο Flash του Ezra Miller έκλεψε την παράσταση και ελπίζω να δούμε μέσα στο 2020 το Flashpoint, ο Jason Momoa μου άρεσε αρκετά ως Aquaman και είχε αρκετά καλή χημεία με την Amber Heard, ενώ μαγκωμένος στην μεγαλύτερη διάρκεια ήταν ο Cyborg του Ray Fisher. Στα θετικά η επιστροφή του Superman στην ζωή έγινε με τρόπο που δεν περίμενε ο κόσμος. Τέλος και αυτό με ενόχλησε ήταν το μέτριο CGI στον Steppenwolf και το μοντάζ σε μερικές σκηνές, όπου η μετάβαση γινόταν αρκετά απότομα.

Βαθμολογία: 9.2/10


blackys88b: Το Justice League είναι μια απόλυτα διασκεδαστική διαδρομή γεμάτη με χαρακτήρες που λατρέψαμε από τα comics, με αρκετές αλλαγές φυσικά στις προσωπικότητες τους, το οποίο υστερεί κυρίως σε ένα πράγμα. Στον βασικό ανταγωνιστή της. Και αυτό ίσως να ήταν ο σκοπός του, αφού για μια πρώτη γεύση το κοινό πήρε κάτι περισσότερο από ότι θα μπορούσε να προσφέρει ένας επικός κακός και αυτό είναι το δέσιμο της ομάδας. Στο ξεκίνημα, στα εύκολα και στα δύσκολα. Η ταινία είναι στα μάτια μου καθαρά Zack Snyder με πινελιές Whedon, οι οποίες σε σημεία ίσως και να ήταν υπερβολικές αλλά πρόσφεραν το απαραίτητο χιούμορ που ζητούν κριτικοί και κοινό επειδή… επειδή έτσι. Ο Barry Allen είναι το μυστικό όπλο της ταινίας στη χημεία της ομάδας, ο Aquaman στην σκηνή με το λάσο της αλήθειας ήταν ότι έπρεπε για να μας κάνει να θέλουμε περισσότερο στην σόλο ταινία του που μας έρχεται σε ένα χρόνο και κάτι, ο Batman είχε σκηνές απαραίτητες για να στρώσει το παιχνίδι και η Wonder Woman είναι αυτή που γνωρίσαμε στη σόλο της ταινία. Και φυσικά πήραμε και τον Superman σε μικρή δόση, αλλά τόση ώστε να νιώσουμε την δύναμη του και να περιμένουμε να δούμε τι θα μας δώσει το μέλλον. Η τριλογία του Snyder στο DCEU κλείνει και επίσημα θεωρώ αφού ξεκίνησε με το Man Of Steel, καθόρισε με το BvS και έκλεισε εδώ, για να ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο, πρώτα με τις σόλο ταινίες και μετά με μια νέα ταινία Justice League. Συνολικά την θεωρώ ίση με το Wonder Woman και κατώτερη του BvS, αφού σκηνοθετικά και σε θέμα παραγωγής ήταν πιο επικό το BvS, αλλά προβληματίζομαι για το μέλλον αφού δεν μπορώ να φανταστώ ότι όταν έρθει η σόλο ταινία Batman θα είναι γεμάτο με χιούμορ. Αλλά το κάθε ένα με την σειρά και ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουν έτσι. Όπως καταλαβαίνει κανείς ήμουν και παραμένω φαν του κινηματογραφικού σύμπαντος της DC και περισσότερο του Snyder, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα κλείσω την πόρτα στους επόμενους δημιουργούς που θα έρθουν να αναλάβουν τους χαρακτήρες. Άλλωστε θα κάνει καλό και στο ίδιο το franchise αλλά και στον Snyder αφού οι κριτικοί αποφάσισαν να τον κάνουν το μαύρο πρόβατο του κινηματογράφου. Όσο για την teaser σκηνή στο τέλος, δεν θα πω κάτι εδώ, αλλά please make it happen.

Βαθμολογία: 9.5/10


Η βαθμολογία του Super Hero News: 9.4/10


Trailer:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου