Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Marvel: Οι ταινίες που δεν προχώρησαν ποτέ


Μετά από τα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά projects που κυκλοφόρησαν στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη από κόμικς της Marvel, αλλά και το τι θα δούμε στο μέλλον, ήρθε η στιγμή για τα πρότζεκτ που δεν προχώρησαν ποτέ επειδή χάθηκαν στη «δημιουργική κόλαση» όπως είναι γνωστός ο όρος στις ΗΠΑ ή επειδή αντικαταστάθηκαν από κάποιο άλλο project.

Είτε από το σύμπαν της Marvel είτε από τις θυγατρικές Icon Comics, Malibu Comics, CrossGen, Star Comics, Razorline και Epic Comics, υπάρχει μια ακόμη τεράστια λίστα από χαμένα όνειρα και προσδοκίες δημιουργών για κινηματογραφικές ταινίες που δεν προχώρησαν ποτέ.

Fantastic Four


Ίσως το πιο ταλαιπωρημένο franchise χαρακτήρων της Marvel. Η πρώτη φορά που έγινε οποιαδήποτε προσπάθεια για κινηματογραφική μεταφορά των χαρακτήρων ήταν το 1983, όταν ο Γερμανός παραγωγός Bernd Eichinger συναντήθηκε με τον Stan Lee στο Λος Άντζελες με ιδέα για ταινία.

Η συμφωνία ήρθε μετά από τρία χρόνια και η Neue Constantin πήρε τα δικαιώματα για ένα ποσό κοντά στις 250 χιλιάδες δολάρια. Ενδιαφέρον για τα δικαιώματα είχε δείξει και η Warner Bros., τρία χρόνια πριν από την αγορά της DC Comics, αλλά και η Columbia Pictures, αλλά τελικά η γερμανική εταιρία κέρδισε μάχη. Λόγω οπτικών εφέ και γενικά ακριβής παραγωγής όμως, δεν έγινε κάποια κίνηση και η συμφωνία ήταν κοντά στο να λήξει στις 31 Δεκεμβρίου του 1992 για αυτό και η Neue Constantin ζήτησε επέκταση. Χωρίς να πάρουν κάποια απόφαση, αποφάσισαν να κάνουν μια ταινία χαμηλού προϋπολογισμού για να διατηρήσουν τα δικαιώματα με τον Roger Corman, μετρ των ταινιών β’ διαλογής να ετοιμάζει τη παραγωγή για 1 εκατομμύριο. Η παραγωγή ξεκίνησε στις 28 Δεκεμβρίου του 1992 με τον Oley Sassone ως σκηνοθέτη και σε 25 μέρες η παραγωγή ολοκληρώθηκε για μια ταινία που ιθύνοντες τουλάχιστον γνώριζαν ότι δεν θα κυκλοφορούσε ποτέ.

Αυτό όμως ήταν κάτι που αγνοούσαν οι υπόλοιποι στη ταινία, με ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησε χρόνια αργότερα να δείχνει ότι μερικοί το πίστευαν πραγματικά ως την μεγάλη τους ευκαιρία. Σύμφωνα με άρθρο περιοδικού η ταινία θα κυκλοφορούσε το Σεπτέμβριο του 1993 με ένα  να κυκλοφορεί μαζί με την ταινία του Corman, Carnosaur. Το καστ προσέλαβε άτομα για την διαφήμιση τους με δικά τους έξοδα ενώ διάφορα κλιπς κυκλοφόρησαν στο Shrine Auditorium του Λος Άντζελες και στο San Diego Comic-Con International. Κάπου εδώ η πρεμιέρα της ταινίας μεταφέρθηκε τον Ιανουάριο του 1994 αλλά και πάλι ματαιώθηκε με τους παραγωγούς να ενημερώνουν το καστ ότι πρέπει να σταματήσουν την οποιαδήποτε διαφήμιση της ταινίας.

Ο Stan Lee, 10 χρόνια αργότερα, δήλωσε ότι η ταινία δεν έπρεπε να βγει ποτέ στην επιφάνεια ενώ σύμφωνα με τον ίδιο τον Eichinger, ο Avi Arad ήταν αυτός που αποφάσισε να μην κυκλοφορήσει η ταινία. Στα επόμενα χρόνια ο Eichinger συνέχισε τη προσπάθεια του για μια κινηματογραφική μεταφορά, και μεταξύ άλλων οι Chris Columbus, Peyton Reed και Peter Segal ήταν στους πιθανούς δημιουργούς, τελικά το 1996 έγινε ακόμη μια αποτυχημένη προσπάθεια να μπει στη παραγωγή η ταινία. Τελικά το 2004 κατάφεραν να κυκλοφορήσουν το Fantastic Four και το 2007 το Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer (2007).

Για την ιστορία, το The Fantastic Four, αν και δεν κυκλοφόρησε ποτέ επίσημα είναι διαθέσιμο και στο YouTube και στο Dailymotion, που σημαίνει ότι ξεκινήσαμε τη λίστα μας με παράδοξο. Ένα project που δεν έπρεπε να κυκλοφορήσει, αλλά εμείς μπορούμε να το δούμε.

Silver Surfer


Αν και σίγουρα δεν έμοιαζε ο πιο εύκολος χαρακτήρας για κινηματογραφική μεταφορά, στη αρχή της δεκαετίας του '80 ο Silver Surfer ήταν στόχος του Lee Kramer, που υποσχέθηκε και ψηλό προϋπολογισμό αλλά και άρτια οπτικά εφέ για να ετοιμάσει μια επική διαστημική όπερα που θα έμοιαζε με το 2001, και με ροκ μουσική ως συνοδό. Μάλιστα είχε στείλει και κόμικς στον Paul McCartney, ο οποίος έδειξε ενδιαφέρον για να γράψει μουσική. Κανείς όμως δεν ήταν πρόθυμος να ξοδέψει τα 25 εκατομμύρια που ζητούσε ο Kramer και έτσι η ταινία δεν πέρασε ποτέ πέρα από τον σχεδιασμό.

Dazzler


Ο χαρακτήρας της Marvel, Dazzler, δεν είναι και ο πιο δημοφιλής, αλλά για ένα μικρό διάστημα τη δεκαετία του '80, είχε κάνει ιδιαίτερη εντύπωση σε μεγάλη μερίδα του αναγνωστικού κοινού. Χαρακτήρας των X-Men και συχνά πράκτορας της S.H.I.E.L.D., η Alison Blaire ήταν ο πρώτος χαρακτήρας που δημιουργήθηκε απευθείας για τρία διαφορετικά μέσα. Τα κόμικς, ένα μουσικό βίντεο και κινηματογραφική ταινία, με την ελπίδα ότι το πιο καυτό όνομα της εποχής, η Bo Derek, θα έπαιρνε το πρωταγωνιστικό ρόλο. Η ταινία όμως μπήκε στο πάγο πολύ εύκολα όταν η Derek επέμενε να προσληφθεί ο άντρας της ως σκηνοθέτης, κάτι που έκανε τους χρηματοδότες να αποχωρήσουν.  Η Dazzler πάντως μια 30ετια μετά έκανε το ντεμπούτο της στο Dark Phoenix, με την Halston Sage να την ερμηνεύει.

Spider-Man


Μπορεί ο Superman να θεωρείται ο παππούς των κινηματογραφικών μεταφορών αφού μέχρι το 1983 είχε ήδη κυκλοφορήσει τριλογία, αλλά το Superman III ήταν και αυτό που απομάκρυνε πολλούς από τις κινηματογραφικές μεταφορές μέχρι και το τέλος της δεκαετίας του '80. Ο λόγος φυσικά, τα πολύ χαμηλά κέρδη της ταινίας που εκφόβισαν τους παραγωγούς στο να μείνουν μακριά.

Το 1985, ο Roger Corman είχε για λίγο καιρό τα δικαιώματα αλλά δεν κράτησαν πολύ και η Marvel Comics ήρθε σε συμφωνία με την Cannon Films με ένα ποσό 225 χιλιάδων δολαρίων και ποσοστό από τα κέρδη για μια περίοδο πέντε χρόνων. Αν όμως μέχρι τον Απρίλιο του 1990 δεν γίνει κάποια ταινία, η Cannon ήταν αναγκασμένη να επιστρέψει τα δικαιώματα.

Έτσι η εταιρία προσέγγισε τον Tobe Hooper, που ετοίμαζε τα Invaders From Mars και The Texas Chainsaw Massacre 2, για σκηνοθέτη και τον Leslie Stevens, δημιουργό του The Outer Limits, για το σενάριο αλλά ξεκάθαρα οι ιδιοκτήτες της Cannon δεν είχαν αντιληφθεί τον χαρακτήρα. Στη ταινία, ο Peter Parker θα γίνει στόχος ενός επιστήμονα που θα τον βομβαρδίσει με ραδιενέργεια και θα τον μετατρέψει σε τριχωτό οκτάποδο τέρας με τάσης αυτοκτονίας, που αρνείται να γίνει μέλος της  νέας φυλής που ετοίμαζε ο επιστήμονας, καθώς περνά τις μεταλλάξεις μόνος του φυλακισμένος στο υπόγειο ενός εργαστηρίου.

Όταν ο Stan Lee είδε το σενάριο αντέδρασε άμεσα και πίεσε για νέο σενάριο που ήρθε από τους Ted Newsom και John Brancato, το οποίο θα σύστηνε τον Otto Octavius ως δάσκαλο και μέντορα του Peter Parker που βρίσκεται στο κολέγιο. Όταν θα γίνει  ένα εργαστηριακό ατύχημα, αυτό θα γεννήσει τον Spider-Man αλλά και τον Doctor Octopus που θα ξεκινήσει να ψάχνει για την Fifth Force.

Ο Joseph Zito έκλεισε για την σκηνοθεσία και προσέλαβε τον Barney Cohen για να γράψει ξανά το σενάριο με νέες σκηνές δράσης και ατάκες και αντί για Fifth Force έψαχνε την αντί-βαρύτητα. Ο Golan, ιδιοκτήτης της Cannon έκανε ξανά μερικές τελικές αλλαγές και πλέον όλα ήταν έτοιμα για μια ταινία των 15 με 20 εκατομμυρίων.

Ο Scott Leva ήταν υποψήφιος για το ρόλο μαζί με τον Tom Cruise και ο Bob Hoskins θα είχε το ρόλο του Doc Ock, με τον ίδιο τον Stan Lee να εκφράζει την επιθυμία του να ερμηνεύσει τον J. Jonah Jameson. Οι Lauren Bacall και Katharine Hepburn ήταν υποψήφιες για το ρόλο της Θείας May ενώ για ρόλο συζητούσαν και οι Peter Cushing και Adolph Caesar. Λόγω του κόστους των Superman IV: The Quest for Peace και Masters of the Universe, τελικά η Cannon έριξε το προϋπολογισμό στα 10 εκατομμύρια που ανάγκασε τον Zito να φύγει από την ταινία και για αυτό πάρθηκε απόφαση για νέο σενάριο με πιο φτηνές σκηνές από τους Shepard Goldman, Don Michael Paul και Ethan Wiley, με τον Albert Pyun να παίρνει τη θέση του σκηνοθέτη κάνοντας και αυτός αλλαγές. Ο ίδιος ο Leva που είχε ακόμη το ρόλο, δήλωσε ότι το αρχικό σενάριο των Ted Newsom και John Brancato ήταν πολύ καλό αλλά με κάθε αλλαγή γινόταν χειρότερο ενώ η Cannon έφτασε σε κατάσταση χρεοκοπίας και έχοντας ξοδέψει ήδη 1,5 εκατομμύριο, αποφάσισε να εγκαταλείψει τη ταινία.

Το 1989, η Pathe αγόρασε την εταιρία και ο Golan αποφάσισε να πάει να δουλέψει στη 21st Century Film Corporation, κρατώντας ακόμη τα δικαιώματα του χαρακτήρα και έτσι ανανέωσε τη συμφωνία με τη Marvel μέχρι τον Ιανουάριο του 1992. Σε αυτό το σημείο, ο Golan αποφάσισε να αφήσει στο συρτάρι όλα τα σενάρια για ταινία χαμηλού κόστους και προσπάθησε ανεξάρτητα να μαζέψει το χρήμα για να ετοιμάσει το πρωτότυπο σενάριο που τα είχε όλα σχεδιασμένα και στις Κάννες τον Μάη του 1989 η 21st Century ανακοίνωσε ότι θα ετοιμάσει τη ταινία βγάζοντας και διαφημίσεις.

Η Viacom πήρε τα τηλεοπτικά δικαιώματα και η Columbia Pictures τα δικαιώματα για VHS, με τον Stephen Herek να παίρνει τη θέση του σκηνοθέτη. Το 1989 όταν κατέθεσε το σενάριο στη Columbia, ζήτησαν να γραφτεί καινούριο σενάριο και ο Frank LaLoggia ήταν η πρώτη επιλογή, με τον Neil Ruttenberg να δίνει ένα ακόμη. Τελικά τίποτα δεν προχώρησε ξανά και κάθε προσπάθεια για ταινία Spider-Man κάπου εδώ σταμάτησε… μέχρι που βρέθηκε ο James Cameron.

Wolverine and the X-Men


Γύρω στο 1989, οι Stan Lee και Chris Claremont ξεκίνησαν συζητήσεις με την Carolco Pictures και τη Lightstorm Entertainment για να ετοιμάσουν κινηματογραφική ταινία με βάση τη δημοφιλή σειρά κόμικ X-Men, με τον James Cameron ως παραγωγό και την Kathryn Bigelow να σκηνοθετεί από σενάριο του Gary Goldman. Ο μακαρίτης πλέον ηθοποιός, Bob Hoskins, θα έπαιρνε το ρόλο του Wolverine και η Angela Bassett το ρόλο της Storm, ενώ ο Claremont είχε φροντίσει να αναστήσει το χαρακτήρα της Jean Grey μετά από τα γεγονότα του κόμικ The Dark Phoenix Saga παρά το γεγονός ότι δεν ήταν δική του επιλογή. Όλα όμως άλλαξαν όταν ο Stan Lee ανέφερε στον Cameron τον Spider-Man, που φαίνεται να ήταν η προσωπική του επιλογή. Με την χρεοκοπία της Carolco Pictures, οποιαδήποτε προσπάθεια για ταινία των Χ-Men σταμάτησε. Στο τέλος της ημέρας το μόνο που παρέμεινε στην ιστορία ήταν η ανάσταση της Jean Grey, κάτι που μέχρι σήμερα ο Claremont το απεχθάνεται.

Silver Surfer


Την ίδια χρονιά που γίνονταν οι συζητήσεις για τους X-Men, ο Erik Fleming, φοιτητής κινηματογράφου στο USC School of Cinematic Arts, και ο Robert Letterman, προσέγγισαν την Marvel Studios και την Constantin Film του Bernd Eichinger για να πάρουν την άδεια να ετοιμάσουν μια ταινία μικρού μήκους για τον Silver Surfer, που θα έδειχνε στο κοινό και στους ειδικούς του χώρου τη χρήση του CGI για τη δημιουργία ανθρώπινης φιγούρας με ασημί χρώμα. Με τον Steven Robiner να έχει την επίβλεψη, το 5λεπτο φιλμάκι κυκλοφόρησε το 1991 και ξεκίνησε μια σειρά συζητήσεων για πιθανή κινηματογραφική ταινία. Το 1992, ο Quentin Tarantino, ο οποίος είχε μόλις δώσει το Reservoir Dogs, είχε συνάντηση με τη Constantin Productions με σενάριο για τον Silver Surfer, το οποίο όμως απορρίφθηκε. Το 2000, ο Andrew Kevin Walker, έγραψε και αυτός τη δική του εκδοχή για τη 20th Century Fox, αλλά πήρε και αυτός την ίδια απάντηση.

Iron Man


Τον Απρίλιο του 1990, η Universal Studios αγόρασε τα κινηματογραφικά δικαιώματα για το χαρακτήρα του Iron Man, με την ελπίδα ότι θα ετοίμαζε μια νέα ταινία δράσης και ο Stuart Gordon έκλεισε για να σκηνοθετήσει με πολύ χαμηλό προϋπολογισμό. Τίποτα όμως δεν προχώρησε στη συγκεκριμένη προσπάθεια και κάπως έτσι τα δικαιώματα τα πήρε το 1996 η 20th Century Fox.

Ένα χρόνο μετά, ο Nicolas Cage, ήδη βραβευμένος με Oscar, εξέφρασε το ενδιαφέρον του για το χαρακτήρα ενώ ένα χρόνο αργότερα το ίδιο έκανε και ο Tom Cruise, δηλώνοντας μάλιστα ότι ήθελε να είναι και παραγωγός. Ο Jeff Vintar θα γράψει το σενάριο με τον Stan Lee που θα είναι ιστορία προέλευσης με επιστημονική φαντασία αλλά και τον MODOK ως ανταγωνιστή. Το Μάη του 1999, ο Jeffrey Caine έκλεισε για να γράψει ξανά το σενάριο αλλά η Fox πούλησε τα δικαιώματα στη New Line Cinema αφού θεώρησε ότι είχε ήδη πολλούς χαρακτήρες της Marvel.

Το 1999 το όνομα του Quentin Tarantino συνδέθηκε με τη ταινία ενώ τον Ιούλιο του 2000, οι Ted Elliott, Terry Rossio και Tim McCanlies γράφουν το σενάριο, με τον McCanlies να έχει σε κάμεο εμφάνιση τον Nick Fury, με την ελπίδα ότι θα πάρει δική του ταινία. Το 2001 ο Joss Whedon συζητά για τη ταινία αλλά το 2004 αποφασίζουν να πάνε με τον Nick Cassavetes, με την ελπίδα ότι η ταινία θα είναι έτοιμη το 2006.

Οι Alfred Gough, Miles Millar και David Hayter δίνουν τα δικά τους σενάρια, με ένα από αυτά να έχει τον Howard Stark ως ανταγωνιστή με τη στολή του War Machine αλλά μετά από δύο χρόνια αποτυχημένων  προσπαθειών, τα δικαιώματα επιστρέφουν ξανά στην Marvel.

Spider-Man by James Cameron


Όταν ο Stan Lee και ο James Cameron ξεκίνησαν να συζητούν για τον Spider-Man, ο χαρακτήρας άνηκε ακόμη στον Menahem Golan, ο οποίος εργαζόταν στην 21st Century, και προσπαθούσε ακόμη να βρει τρόπο να ετοιμάσει το δεύτερο χρονικά σενάριο που είχε στα χέρια του με τον Doc Ock ως ανταγωνιστή.

Με το True Lies να είναι κοντά στο να ολοκληρώσει τη παραγωγή, η Carolco Pictures θα παραλάβει ένα καινούριο σενάριο από τον James Cameron, με την βοήθεια των John Brancato, Ted Newsom, Barry Cohen και Golan, με τον Joseph Calamari να έχει χρέη ειδικού παραγωγού. Ο Arnold Schwarzenegger ήταν η επιλογή του σκηνοθέτη για το ρόλο του Doctor Octopus.

Μήνες μετά, ο Cameron έδωσε μια νέα εναλλακτική ιστορία 56 σελίδων που περιέγραφε το σενάριο και διάφορες καταστάσεις. Το νέο προσχέδιο σεναρίου έδινε την ιστορία προέλευσης του Spider-Man αλλά είχε δύο ανταγωνιστές, τους Electro και Sandman, οι οποίοι είχαν διαφορετικά ονόματα από αυτούς των κόμικ. Ανάμεσα στις πληροφορίες για την ταινία ήταν ότι θα υπήρχε μάχη στο κορυφή του κτιρίου World Trade Center και ο Peter Parker θα αποκάλυπτε την ταυτότητα του στην Mary Jane Watson, ενώ υπήρχε και σκηνή σεξ πάνω στην Brooklyn Bridge.

Το 1991 η Carolco Pictures ανανέωσε τη συμφωνία του Golan με τη Marvel μέχρι το 1996 αλλά το 1992 ανακοινώθηκε και επίσημα ότι δεν θα προχωρήσει κάτι αφού έφτασε στα πρόθυρα χρεοκοπίας.

Κάπου εδώ ήρθαν και τα νομικά προβλήματα από το συμβόλαιο του Cameron με την Carolco αφού άφησαν το όνομα του Golan εκτός, κάτι που τον ώθησε στο να κινήσει αγωγή, ενώ η Carolco απάντησε με τη δική της αγωγή ενάντια στις Viacom και Columbia που είχαν τηλεοπτικά και VHS δικαιώματα. Τα δύο στούντιο έκαναν το ίδιο ενάντια στην εταιρία ενώ η 20th Century Fox δήλωσε ότι ο Cameron δεν μπορεί να αναλάβει τη ταινία αφού θα ετοιμάσει ταινία μαζί τους. Το 1996, οι  Carolco, 21st Century και Marvel χρεοκοπούν.

Η MGM το 1995 παίρνει όλα τα δικαιώματα από την 21st Century, κάτι που αποδείχθηκε ότι δεν μπορούσε να το κάνει και το 1998 η Marvel μέσω δικαστικών μαχών και αφού επανήλθε από την χρεοκοπία πήρε τα δικαιώματα του χαρακτήρα. Ένα χρόνο μετά η Columbia, θυγατρική της Sony Pictures Entertainment, απέδειξε ότι τα δικαιώματα ήταν δικά της και κάπου εκεί ξεκίνησαν οι ετοιμασίες για μια νέα ταινία με τον Sam Raimi ως σκηνοθέτη και με την προσπάθεια του James Cameron να χάνεται για πάντα.

She-Hulk


Αφού η She-Hulk δεν εμφανίστηκε στο The Death of the Incredible Hulk, το τρίτο και τελευταίο sequel του Incredible Hulk, το Hollywood φάνηκε έτοιμο να της δώσει κινηματογραφική ταινία μετά από δύο αποτυχημένες τηλεοπτικές μεταφορές. Επιλογή για το ρόλο η πανέμορφη Brigitte Nielsen, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Larry Cohen που θα έγραφε το σενάριο. Ο χαρακτήρας της Jennifer Walters πάντως για ακόμη μια φορά δεν κατάφερε να πάρει τη δική της σόλο ταινία αφού δεν υπήρξε ενδιαφέρον από κάποιο κινηματογραφικό στούντιο.

Deathlok


Κάπου στις αρχές της δεκαετίας του '90 o Deathlok έφτασε στο στάδιο του σεναρίου με τον Randall Frakes να δίνει την εκδοχή του αλλά δεν προχώρησε ποτέ. Ο Lee Tamahori (Die Another Day, Along Came A Spider) βρέθηκε για λίγο στη θέση του σκηνοθέτη και κάπου εκεί χάθηκαν και οι πληροφορίες. Η υπόθεση θα αφορά το ταξίδι ενός οικογενειάρχη από τα προάστια που προσπαθεί να γίνει ήρωας. Τελικά ο χαρακτήρας έκανε το ντεμπούτο του κάπως αλλαγμένος το 2013 στο Agents of S.H.I.E.L.D., που ήθελε να παρουσιάσει το Project Deathlok, με τον J. August Richards στο ρόλο. Να αναφέρουμε ότι το 2001 η Marvel ξεκίνησε συζητήσεις με τη Paramount για μεταφορά, με τον Avi Arad να δηλώνει ότι ο χαρακτήρας μπορεί να συνδυάζει ανθρωπότητα και τεχνολογία και το πώς προσπαθεί με δυσκολία να τα συνδυάσει.

Luke Cage


Το 1991, δύο χρόνια πριν δεχθεί την απόρριψη της Constantin για ταινία του Silver Surfer, ο Quentin Tarantino ξεκίνησε να ετοιμάζει ταινία για τον Luke Cage, με τον Laurence Fishburne ως επιλογή για πρωταγωνιστικό ρόλο αλλά τελικά το άφησε για να ετοιμάσει το Pulp Fiction. Όπως έγινε πρόσφατα γνωστό, ο λόγος ήταν ότι ο ίδιος θεωρούσε τον Fishburne ως ιδανική επιλογή και οι άλλοι προσπαθούσαν να τον πείσουν να δώσει το ρόλο στον Wesley Snipes. Επειδή δεν ήθελε όμως να αλλάξει το πλάνο του, αποφάσισε να μην προχωρήσει. Το 2003 ξεκίνησε ένα νέο πλάνο για κινηματογραφική ταινία του Luke Cage στη Columbia Pictures, με σενάριο του Ben Ramsey, και παραγωγό τον Avi Arad και σκηνοθέτη τον John Singleton. Οι Jamie Foxx και Tyrese Gibson ήταν υποψήφιοι αρχικά για το ρόλο ενώ οι Dwayne Johnson, Isaiah Mustafa και Idris Elba εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για το ρόλο. Το 2013 τελικά τα δικαιώματα επέστρεψαν στη Marvel χωρίς να προχωρήσει κάποια ταινία.

ThorΑν και ο Sam Raimi τελικά πήρε την ευκαιρία του για να παίξει στο κόσμο της Marvel με τον Spider-Man για μια ολόκληρη τριλογία, τη δεκαετία του '90 ήταν πολύ κοντά στο να δώσει σε ένα άλλο χαρακτήρα κινηματογραφική μεταφορά. Ο ίδιος είχε μόλις δώσει το κλασικό πλέον Darkman, έναν υπερήρωα δικής του δημιουργίας, και με πολύ χαμηλό κόστος, και όλοι τον πίεζαν να πάει σε προϋπάρχον χαρακτήρα όπως οι Shadow και Batman. Ο Stan Lee όμως του πρότεινε κάτι διαφορετικό. Όπως είπε σε συνέντευξη του ο Raimi μετά από το θάνατο του Lee, ο θρυλικός δημιουργός του είπε εξαιρετικά λόγια για τη ταινία και πρότεινε συνεργασία, με τον Raimi να επιλέγει τον Thor. Μαζί δούλεψαν μια πιθανή εκδοχή και την πρότειναν στη Fox, η οποία το 1991 και με περίσσια σιγουριά απάντησε ότι οι ταινίες βασισμένες σε κόμικ δεν είναι καλές.

Black Panther


Με τη DC Comics να βλέπει μια σχετική επιτυχία γενικά στα Batman και Superman τη δεκαετία του '80 και του '90, η Marvel είχε αντίθετη πορεία και το 1996 είχε φτάσει σε κατάσταση χρεοκοπίας. Ένας ανερχόμενος όμως σταρ της εποχής, ο Wesley Snipes έβλεπε προοπτική σε έναν από τους χαρακτήρες και ήταν αποφασισμένος να ετοιμάσει κινηματογραφική μεταφορά. Ο ηθοποιός με επιτυχημένους ρόλους στα New Jack City, White Men Can't Jump και Demolition Man, είχε το δικό του όραμα για τον Black Panther αλλά όπως παραδέχθηκε δεν βρήκε σωστό σκηνοθέτη ή σενάριο ενώ θεώρησε ότι και η τεχνολογία δεν ήταν έτοιμη να το δείξει.

Namor: Sub-Mariner


Το 1997 η Marvel Studios ξεκίνησε συζητήσεις με τον Philip Kaufman για να ετοιμάσουν μια κινηματογραφική ταινία για τον Namor: Sub-Mariner, με τον Sam Hamm να είναι η επιλογή για να γράψει το σενάριο. Η Saban Entertainment άμεσα μπήκε στη παραγωγή και τελικά το πρώτο σενάριο ήρθε από τον Randall Frakes που έμεινε αχρησιμοποίητο. Το 2001 η Universal Pictures πήρε τα δικαιώματα με τον David Self να αναλαμβάνει το σενάριο με ελπίδα να ετοιμάσει τη ταινία το 2003 και να την κυκλοφορήσει το 2004 αλλά υπήρξε καθυστέρηση δύο ετών. Το 2004 όμως ο Chris Columbus ξεκίνησε συζητήσεις για να το σκηνοθετήσει με ημερομηνία κυκλοφορίας το 2007. Και, πάλι προβλήματα. Ο Columbus αποχώρησε το 2005 και ο Jonathan Mostow τον αντικατέστησε ένα χρόνο μετά. Και για ακόμη μια φορά η ταινία δεν προχώρησε. Το 2012 ο Joe Quesada λανθασμένα δήλωσε ότι τα δικαιώματα του Namor επέστρεψαν στην Marvel αλλά ο Kevin Feige φρόντισε να διαψεύσει τη πληροφορία το 2013 με μια πιο ξεκάθαρη απάντηση να έρχεται το 2014 ότι παρά το γεγονός ότι έχει τα δικαιώματα η Marvel, λόγω διάφορων συμβολαίων δεν μπορεί να προχωρήσει κάτι, όπως συμβαίνει και με τον Hulk.

Venom


Αν και σε αυτό το σημείο οποιαδήποτε προσπάθεια για ταινία του Spider-Man έβρισκε συνεχώς εμπόδια, με τον Cameron να είναι ο τελευταίος που προσπάθησε, το 1997 ο David S. Goyer έγραψε σενάριο με τον Venom ως πρωταγωνιστή και την New Line Cinema ως διανομέα. Ο Dolph Lundgren ήταν ο βασικός υποψήφιος για το ρόλο και ο Carnage θα ήταν ο βασικός ανταγωνιστής, κάτι που θα γίνει στο Venom 2, αλά τελικά η προσπάθεια δεν προχώρησε και τα δικαιώματα του χαρακτήρα πήγαν στη Sony Pictures. Τον επόμενο χρόνο ο Goyer είδε το σενάριο του για τον Blade να γίνεται πραγματικότητα.

Doctor Strange by David S. Goyer


Από τις αρχές της δεκαετίας του '70, ο Doctor Strange ήταν ένας χαρακτήρας που μαγνήτιζε και κέρδιζε το ενδιαφέρον των δημιουργών αλλά εκτός από την τηλεταινία στα τέλη της δεκαετίας του '70, η κατάσταση για τον χαρακτήρα έμενε στάσιμη. Ο David S. Goyer το 2000 αποφάσισε να δοκιμάσει τη δική του εκδοχή για το χαρακτήρα μετά από τη προσπάθεια του για το Venom και τη πρώτη ταινία του Blade και πριν αλλάξει στρατόπεδο για τις ταινίες της DC αλλά δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον για την ιστορία του παρά το γεγονός ότι είχε δείξει και ενδιαφέρον για τη σκηνοθεσία.

Iron Fist


Το Μάη του 2000 η Artisan Entertainment αγόρασε τα δικαιώματα και ανέλαβε να χρηματοδοτήσει το Iron Fist, με τον Ray Park ως πρωταγωνιστή και τον John Turman στο σενάριο. Ο Kirk Wong έκλεισε για να σκηνοθετήσει τη ταινία το 2001, με την προ-παραγωγή να ξεκινά ένα χρόνο μετά. Ο Wong όμως αποχώρησε και ο Steve Carr ήταν ο επόμενος που έκλεισε να σκηνοθετήσει, αλλά η ταινία ήταν και αυτή καταδικασμένη να μην προχωρήσει. Το 2009 η Marvel ανακοίνωσε ότι θέλει να ετοιμάσει projects για χαρακτήρες όπως τους Iron Fist, Black Panther, Cable, Doctor Strange, Nighthawk και Vision, με τον Rich Wilkes να αναλαμβάνει τον χαρακτήρα αλλά στο τέλος ο χαρακτήρας κατέληξε σε τηλεοπτική μεταφορά που άντεξε δύο σεζόν.

The Hands of Shang-Chi: Master of Kung Fu


Το 2001, ένα χρόνο μετά από το ενδιαφέρον για ταινία του Iron Fist, ο Stephen Norrington, ο οποίος είχε σκηνοθετήσει τη πρώτη ταινία του Blade, έκλεισε συμφωνία για να σκηνοθετήσει το The Hands of Shang-Chi: Master of Kung Fu, με βάση το γνωστό χαρακτήρα της Marvel. Ο Norrington είχε δηλώσει ότι η ταινία θα είναι γεμάτη με πολεμικές τέχνες και δεν θα την αφήσουν στο περιθώριο αλλά δεν κατάφερε να προχωρήσει. Ο Ang Lee το 2004 έκλεισε συμφωνία για να πάρει χρέη παραγωγού ενώ ο Stan Lee θα είχε χρέη ειδικού παραγωγού, με την DreamWorks να έχει τη διανομή και ο Yuen Woo-ping θα σκηνοθετούσε από σενάριο του Bruce C. McKenna. Ο Avi Arad δήλωσε ότι η ταινία θα ήταν PG-13 ενώ μέχρι το 2006 ακόμη το συζητούσαν. Για ακόμη μια φορά όμως δεν προχώρησε.

Morbius


Με τη ταινία του να αναμένεται να έρθει το 2021, o Morbius θα δει ένα ταξίδι 20 ετών να ολοκληρώνεται επιτυχημένα αφού η πρώτη φορά που έγινε προσπάθεια ήταν  στις αρχές του 2000. Οι Marvel και Artisan Entertainment ήταν πολύ κοντά στο να προχωρήσουν με ταινία αλλά η εταιρία δεν κατάφερε να κάνει με κανέναν από τους 15 χαρακτήρες που έκλεισε συμφωνία, ανάμεσα τους και τους Captain America, Thor, Ant-Man, Deadpool και Iron Fist. Μάλιστα είχε προσληφθεί για το σενάριο ο Michael France, ο οποίος όμως προτίμησε να πάει με τον Punisher και έτσι η ιδέα για τον Morbius έμεινε απλά ως όνειρο.

Fantastic Four


Ο Peyton Reed, ο οποίος έδειξε σε όλους ότι κατανοεί τους χαρακτήρες των κόμικ με τα δύο Ant-Man, είχε την ευκαιρία χρόνια πριν να ετοιμάσει σενάριο για τους Fantastic Four, περίπου το 2002, αλλά η Fox ήταν αρνητική. Η ιδέα του Reed είχε τους χαρακτήρες στη δεκαετία του '60 και μια ιδιαίτερη νότα στο ύφος της ενώ δεν θα ήταν ιστορία προέλευσης. Ο ίδιος ο Reed δήλωσε ότι ένιωθε ότι η Fox ήθελε να κάνει μια ταινία β' διαλογής για τους χαρακτήρες και για αυτό αποφάσισε να αποχωρήσει. Το αποτέλεσμα πάντως των τριών ταινιών που ήρθαν μετά, μάλλον τον δικαιώνουν. Ο Reed πάντως ίσως πάρει μια ακόμη ευκαιρία τώρα που οι χαρακτήρες επέστρεψαν στην Marvel.

Power Man


Αν και ο Power Man, ο οποίος πλέον είναι γνωστός ως Luke Cage, δεν ήταν ο πρώτος μαύρος ήρωας στα κόμικς της Marvel, ήταν σίγουρο ο πιο αντιπροσωπευτικός στη κουλτούρα που είχαν συν του γενικού σχεδιασμού του χαρακτήρα. Και μαζί με τον Iron Fist την δεκαετία του '70 απέκτησαν τεράστια φήμη. Η μοναδική φορά που ο χαρακτήρας έφτασε πραγματικά κοντά σε μεταφορά πριν από τη σειρά του Netflix ήταν το 2003 όταν η Columbia Pictures πήρε τα δικαιώματα του χαρακτήρα και ανέθεσε στον Ben Ramsey το σενάριο. Ο John Singleton μάλιστα είχε κλείσει για να σκηνοθετήσει ενώ οι Tyrese Gibson ως Cage και Terence Howard ως Diamondback ήταν οι ιδανικοί ηθοποιοί για τον ίδιο. Τελικά τίποτα δεν προχώρησε και τα δικαιώματα επέστρεψαν στη Marvel το 2013 αλά πριν γίνει αυτό, ο Idris Elba βρέθηκε να συνδέεται το όνομα του με το ρόλο.

Daredevil 2


Ο Avi Arad δήλωνε ότι θα υπάρξει συνέχεια, ακόμη και αν τα δικαιώματα πάνε στη Marvel Studios. Ο Feige είχε δηλώσει ότι ο Daredevil είχε πολλές ιστορίες που θα μπορούσαν να μεταφερθούν στη μεγάλη οθόνη. Ο Mark Steven Johnson, του οποίου το director’s cut ήταν πολύ καλύτερο από την εκδοχή που κυκλοφόρησε στη μεγάλη οθόνη, δήλωσε ότι θα ήθελε να επιστρέψει ως σκηνοθέτης με την ταινία να έχει ως βάση το Born Again και τον Mr. Fear να έχει ρόλο ανταγωνιστή. Ο Ben Affleck, μετά από προτροπή της Jennifer Garner γύρισε ένα κάμεο για το spin-off, Elektra, και είχε δηλώσει ότι αν η ταινία πάει σε κάτι πιο σκοτεινό τότε ναι θα επέστρεφε. Αλλά δύο χρόνια δεν έγινε τίποτα και το 2006 δήλωσε ότι δεν θέλει να ντυθεί ξανά ως υπερήρωας. Και κάπως έτσι ένα σχεδόν σίγουρο sequel με τη βοήθεια της κακής πορείας του Elektra μπήκε οριστικά στο πάγο. Για την ιστορία, ο Affleck επέστρεψε στο υπερηρωικό είδος με το ρόλο του Bruce Wayne/Batman στο Batman v Superman: Dawn of Justice. Επίσης ο Michael Clarke Duncan δήλωσε ότι θα ήθελε να επιστρέψει στο ρόλο του Kingpin αλλά δεν ήθελε να βάλει πίσω τα έξτρα κιλά. Τελικά χάρισε τη φωνή του στο χαρακτήρα σε ένα επεισόδιο του Spider-Man: The New Animated Series.

Hulk 2


Πριν από τη κυκλοφορία του Hulk του Ang Lee όλοι ήταν σχεδόν σίγουροι ότι θα υπήρχε συνέχεια, και ο σεναριογράφος James Schamus είχε σκοπό να συστήσει τον Grey Hulk στη ταινία με τους Leader και Abomination ως βασικούς ανταγωνιστές. Πληροφορίες από τη Marvel μάλιστα προτιμούσαν τον Abomination γιατί ο General Ross δεν ήταν αληθινή απειλή για τον χαρακτήρα. Ο Avi Arad δήλωσε ότι ήθελε τη ταινία για το 2005 αλλά τελικά η Universal δεν ανταποκρίθηκε οικονομικά και έτσι η Marvel θα αναλάμβανε τη χρηματοδότηση. Ο Kevin Feige πάντως αποφάσισε ότι δεν θα δώσει συνέχεια και θα ετοιμάσει τη δική του εκδοχή Hulk, που θα ήταν το ξεκίνημα του χαρακτήρα ενώ ο Zak Penn που είχε γράψει το The Incredible Hulk ως συνέχεια άλλαξε αρκετά πράγματα για να θεωρηθεί reboot. Η έκφραση requel ακούστηκε πολλές φορές για τη ταινία, για να δείξουν ότι ήταν κάτι από reboot και κάτι από sequel.

Black Widow


Το 2004, χρόνια πριν υπάρξει η σκέψη για MCU, η Lionsgate Entertainment πήρε τα κινηματογραφικά δικαιώματα για το χαρακτήρα της Black Widow που θα παρουσίαζε την Natasha Romanova σε μια περιπέτεια από τον David Hayter. Και ενώ όλα έδειχναν ότι θα προχωρούσε κανονικά, οι αποτυχίες των Ultraviolet, Aeon Flux και Elektra, όλες ταινίες δράσης με γυναίκα πρωταγωνίστρια, έπεισαν την Lionsgate να εγκαταλείψει τα πλάνα της. Ο χαρακτήρας τελικά έκανε το ντεμπούτο της στο Iron Man 2 το 2010 και ετοιμάζεται για τη πρώτη της σόλο ταινία μέσα στο 2020 με την Cate Shortland ως σκηνοθέτη.

The Punisher 2


Αν και καλλιτεχνικά το The Punisher δεν πήρε τις καλύτερες κριτικές, τα κέρδη της ήταν ικανοποιητικά για να ξεκινήσει η Lions Gate Entertainment να ετοιμάζει sequel και ο Avi Arad, παραγωγός, και πρόεδρος της Marvel Studios, δήλωσε ότι θα ήταν το πέμπτο franchise που θα είχε sequel. Ο Jonathan Hensleigh δήλωσε ότι θα ήθελε να συνεργαστεί ξανά με τον Thomas Jane ξανά ενώ ο Jane σε συνέντευξη του είπε ότι ο Jigsaw θα είναι ο βασικός ανταγωνιστής. Το πρώτο σενάριο ολοκληρώθηκε το 2006 και ο John Dahl ξεκίνησε συζητήσεις για τη σκηνοθεσία αλλά λόγω έλλειψης μπάτζετ αποφάσισε να μην κλείσει συμφωνία. Ο Kurt Sutter, ο οποίος αργότερα θα γράψει το Sons of Anarchy, έδωσε τη δική του εκδοχή, αλλά και πάλι δεν ήταν αρκετή για να προχωρήσει και στο τέλος απλά αποφάσισαν να προχωρήσουν με reboot. Ο λόγος για το Punisher: War Zone με τον Ray Stevenson.

Blade 4


Αν και το Blade Trinity δεν ήταν και η καλύτερη απόδοση του χαρακτήρα στη μεγάλη οθόνη, ήταν ξεκάθαρο ότι λόγω του πιο χαμηλού προϋπολογισμού που χρειαζόταν η ταινία άνετα θα μπορούσε να υπάρξει και τέταρτη ταινία. Άλλωστε ιστορίες υπήρχαν από τα κόμικς και δεν είχε να απαντήσει σε κάποιο άλλο franchise για το τι παρουσιάζει. Αυτό που σκότωσε τη περίπτωση να δούμε τέταρτο Blade ήταν η κακή σχέση των Wesley Snipes και David Goyer, με τον γνωστό ηθοποιό μάλιστα να φυλακίζεται για φοροδιαφυγή. Οι παραγωγοί προτίμησαν να πάνε με τηλεοπτική σειρά που άντεξε μόλις μια σεζόν παρά τις θετικές κριτικές ενώ το πιθανό crossover με το franchise της Kate Beckinsale ποτέ δεν ευδοκίμησε με τα δικαιώματα του χαρακτήρα να επιστρέφουν στη Marvel.

Ant-Man


Ο Edgar Wright, εκ των πιο ιδιόμορφων δημιουργών στο Hollywood, βρέθηκε στο στόχαστρο της Marvel Comics για να γράψει το Ant-Man μαζί με τον Joe Cornish το 2006 και ενώ όλα έδειχνα ότι μετά από μια 8ετη οδύσσεια θα έμπαινε στη παραγωγή η ταινία. Τελευταία στιγμή όμως η Marvel Studios ζήτησε αλλαγές στο σενάριο που τον ανάγκασαν να αποχωρήσει από τη ταινία, με τον ίδιο το σκηνοθέτη να δηλώνει ότι ενώ ο ίδιος ήθελε να ετοιμάσει ταινία Marvel, η ίδια η Marvel δεν ήθελε ταινία του Edgar Wright. Τελικά ο Peyton Reed πήρε τα ηνία της ταινίας και οι Adam McKay και Paul Rudd βοήθησαν στο σενάριο για να δούμε το Ant-Man του 2015. Οι Cornish και Wright είδαν το όνομα τους να μπαίνει  στη ταινία για το σενάριο ενώ ο Wright έχει και χρέη ειδικού παραγωγού.

Nick Fury


Δύο χρόνια πριν κυκλοφορήσει το Iron Man και πριν κάνει την εμφάνιση του ο Samuel L. Jackson ως Nick Fury, ο Andrew W. Marlowe έγραψε ένα σενάριο με βάση το κόμικ του Jim Steranko, Nick Fury, Agent of S.H.I.E.L.D., το οποίο ανάμεσα σε άλλα είχε μέσα και το S.H.I.E.L.D. Helicarrier. Το σενάριο όταν γράφτηκε δεν είχε τον Samuel L. Jackson στο μυαλό αλλά τον λευκό χαρακτήρα των κόμικς, αλλά ο Marlowe δήλωσε ότι άνετα θα μπορούσαν να το αλλάξουν για να πάρει το πρωταγωνιστικό ρόλο ο δημοφιλής ηθοποιός. Η Marvel όμως με άλλους χαρακτήρες στο μυαλό, αποφάσισε να προχωρήσει με άλλες ιστορίες και το σενάριο μπήκε στα συρτάρια.

Doctor Strange


Εννέα χρόνια πριν από το επίσημο του ντεμπούτο στο MCU, το 2007 συγκεκριμένα, ο Doctor Strange ήταν πολύ κοντά στο να αποκτήσει μια θρυλική συνεργασία στα παρασκήνια για να γίνει πραγματικότητα. Ο μετρ των παράξενων και ιδιόμορφων ταινιών φαντασίας, Guillermo del Toro, έκλεισε για να σκηνοθετήσει από σενάριο του μετρ των βιβλίων φαντασίας Neil Gaiman, και η όλη κατάσταση έμοιαζε με όνειρο του κάθε fanboy του χαρακτήρα. Και όμως ούτε η Marvel ούτε κάποιο στούντιο ήταν πρόθυμοι να δώσουν στον γνωστό δημιουργό τον περιθώριο να παίξει με τον χαρακτήρα και πριν καν γραφτεί κάποιο σενάριο, η ταινία ακυρώθηκε. Από τα λόγια του Gaiman πάντως, ο Clea θα έπαιζε σημαντικό ρόλο.

Spider-Man 4


Το Μάη του 2007, το Spider-Man 4 είχε ήδη ξεκινήσει να ετοιμάζεται με τον Sam Raimi να ετοιμάζεται να επιστρέψει ως σκηνοθέτης και τους Maguire και Dunst να επιστρέφουν στους ρόλους τους. Μάλιστα το πλάνο ήταν να ετοιμαστεί και πέμπτη ταινία με την ίδια του να γυριστούν μαζί οι δύο ταινίες να είναι στα πλάνα. Το 2009, με πολλά ήδη σενάρια να απορρίπτονται, ο Raimi δήλωσε ότι η τέταρτη ταινία θα γυριστεί μόνη της και αν όλα πάνε καλά, το πέντε και το έξι θα ετοιμάζονταν μαζί.

Ο James Vanderbilt από το 2007 έκλεισε για να γράψει το σενάριο με τον David Lindsay-Abaire να δίνει τη δική του εκδοχή το 2008 και τον Gary Ross το 2009. Η Sony παράλληλα είχε ζητήσει από τον Vanderbilt να γράψει και τα Spider-Man 5 και Spider-Man 6. Το 2007, ο Raimi είχε δηλώσει ότι ήθελε να εξελίξει την ιστορία του Dr. Curt Connors στον Lizard, με τον Dylan Baker να επιστρέφει από τη δεύτερη ταινία ενώ το 2009 ο John Malkovich συζητούσε για να το ρόλο του Vulture και η Anne Hathaway για το ρόλο της Felicia Hardy, αλλά αντί για Black Cat θα εξελισσόταν στον χαρακτήρα Vulturess. Τέλος, ο Jeffrey Henderson, που έκανε τα storyboards του Spider-Man 4, δήλωσε ότι το 2016 ότι ο Bruce Campbell, μετά από τρία κάμεο στο franchise θα αποκάλυπτε ότι ήταν ο Quentin Beck/Mysterio.

Κάπου στο 2010 όμως, και με όλες τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν, ο Raimi αποφάσισε να αποχωρήσει από τη ταινία αφού μετά από τέσσερα σενάρια δεν βρήκε κάτι που να του άρεσε. Αυτό οδήγησε τη Sony στο να ετοιμάσει το reboot The Amazing Spider-Man για να μην  χάσει τα δικαιώματα του χαρακτήρα.

Venom με τον Topher Grace


Παράλληλα όμως με το Spider-Man 4, η Sony συζητούσε και για μια πιθανή ταινία spinoff του Venom με τον Topher Grace να επιστρέφει στο ρόλο αφού αρχικά δεν είχαν σκοπό να εξερευνήσουν το χαρακτήρα τόσο πολύ στο Spider-Man 3.

Τα πλάνα άλλαξαν προφανώς επειδή ο Avi Arad αποφάσισε να επέμβει στη κατάσταση και να επιβάλει στο δημιουργό να εξερευνήσει ο ίδιος τον χαρακτήρα παρά να ασχολείται με τους χαρακτήρες που ο ίδιος ήθελε. Με τα γνωστά αποτελέσματα.

Η ταινία πάντως σάρωσε στο Box Office άρα το να κυνηγήσουν sequel και spinoff ήταν απόλυτα λογικό για τη Sony Pictures, που έκλεισε τον Jacob Estes για να γράψει το σενάριο. Μέχρι αυτή τη στιγμή πάντως, η Sony δεν ήταν σίγουρη για τον Grace ότι μπορούσε να κουβαλήσει τη ταινία. Την ίδια χρονιά αποφασίζουν να δώσουν το σενάριο στους Paul Wernick και Rhett Reese πολύ πριν από το Deadpool, ενώ τελικά είχαν πειστεί για τον Grace.

Είχαν γράψει ρόλο και για τον Stan Lee ενώ φαινόταν ότι θα μπει στη παραγωγή κανονικά αφού όλοι ένιωθαν έτοιμοι να προχωρήσουν. Ένα μήνα μετά όμως, ο Gary Ross, που έγραψε το σενάριο για το Spider-Man 4, έκλεισε για να γράψει και το Venom, το οποίο θα σκηνοθετούσε με τον Grace να μην επιστρέφει και την απόφαση να μετατρέψουν το χαρακτήρα σε αντιήρωα. Όταν πάρθηκε όμως η απόφαση για reboot του Spider-Man ματαιώθηκαν και τα πλάνα για το spinoff.

Fantastic Four 3


Με το Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer να βγάζει τα απαραίτητα χρήματα στο box office για να δικαιολογηθεί συνέχεια και με τη πεντάδα του καστ να έχει συμβόλαιο για να επιστρέψει, η 20th Century Fox ήθελε να προχωρήσει με το τρίτο μέρος, το οποίο  ο Tim Story ήθελε να σκηνοθετήσει μαζί και με μια τέταρτη ταινία. Ο Don Payne αν και δήλωσε ότι δεν είχε επίσημη πρόταση, δήλωσε ότι θα ήθελε να επιστρέψει αφού θα ήθελε να γράψει χαρακτήρες όπως τους Inhumans, Skrulls, Puppet Master και Annihilus και γενικά όλοι θεωρούσαν ότι θα επέστρεφαν. Στο τέλος όμως, η 20th Century Fox έκρινε ότι το γεγονός ότι είχε πτωτική πορεία η ταινία στο Box Office, μετέτρεπε τη τρίτη ταινία σε ρίσκο και κάπου σε αυτό το σημείο σταμάτησαν οι συζητήσεις. Ο Chris Evans το 2008 έμοιαζε σίγουρος ότι δεν θα υπάρξει τρίτη ταινία ενώ λίγα χρόνια μετά θα πρωταγωνιστούσε ως Captain America.

Silver Surfer Spinoff


Όπως και με τα Spider-Man 4 & Venom, το 2007, η 20th Century Fox ήθελε μαζί με το τρίτο F4 και μια spinoff ταινία που θα είχε στο επίκεντρο τον Silver Surfer, με τον J. Michael Straczynski να κλείνει συμφωνία για να γράψει το σενάριο. Ο δημιουργός δήλωσε ότι η ταινία θα ήταν sequel με αρκετά flashback ενώ ανάμεσα στις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν ήταν ότι έγινε στρατιώτης του Galactus για να σώσει το πλανήτη του και τη γυναίκα που αγαπά ενώ όταν ήταν μακριά από τη σανίδα του έχανε τη δύναμη του.  Το 2009 πάντως ο  Straczynski  δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι το σενάριο θα προχωρήσει. Μια δεκαετία σχεδόν αργότερα, το 2018, ο Brian K. Vaughan έκλεισε για να γράψει σενάριο του χαρακτήρα.

Blade prequel trilogy


Τον Οκτώβριο του 2008, με τη τριλογία του Blade να έχει ήδη ολοκληρωθεί, ο σκηνοθέτης της πρώτης ταινίας, Stephen Norrington, δήλωσε ότι θα ετοίμαζε μια νέα prequel τριλογία για το franchise που θα έχει στο επίκεντρο τον χαρακτήρα του Stephen Dorff, Deacon Frost, τον οποίο ο ηθοποιός ενσάρκωσε στο Blade 3. Είχαν μάλιστα δηλώσει ότι το 2009 θα ξεκινούσαν τα γυρίσματα ενώ ο Norrington δήλωσε, ότι η ιδέα ήρθε από τον ίδιο τον Dorff που ήταν πραγματικός φαν του χαρακτήρα. Αθόρυβα όμως, σε μια περίοδο που η Marvel δειλά-δειλά ξεκίνησε να κυριαρχεί στο Hollywood, η τριλογία μπήκε στο συρτάρι και δεν ακούστηκε ξανά.

Runaways


Εκ των πιο δημοφιλών κόμικ της Marvel, το Runaways, ξεκίνησε σιγά σιγά να ανεβαίνει στις προτιμήσεις των ιθυνόντων της Marvel, και το 2008 αποφάσισαν να προσλάβουν τον Brian K. Vaughan για να γράψει σενάριο κινηματογραφικής ταινίας. Τον Απρίλιο του 2010 ο Peter Sollett έκλεισε για να σκηνοθετήσει τη ταινία από σενάριο του Drew Pearce και λίγους μήνες μετά η παραγωγή μπήκε στο πάγο. Ο λόγος φυσικά ήταν η πολύ επιτυχημένη πορεία της Πρώτης Φάσης, που σήμαινε ότι το Runaways θα προχωρούσε πιο γρήγορα στη Τρίτη Φάση. Η ταινία τελικά ακυρώθηκε τελείως και η Marvel προχώρησε με τηλεοπτική σειρά.

Taskmaster


Ο Taskmaster, εκ τον πιο δημοφιλών ανταγωνιστών στα κόμικς της Marvel, ο οποίος θα κάνει τελικά το κινηματογραφικό του ντεμπούτο στο MCU με το Black Widow, είναι τόσο ικανός που μπορεί να αντιγράψει τις κινήσεις σχεδόν όποιου αντιμετωπίσει. Και σε κάποια φάση, η Marvel είχε στο μυαλό της ταινία για τον χαρακτήρα που θα είχε τον Joe Carnahan ως σκηνοθέτη με την ιδέα να συστήνει και τον Moon Knight, ο ποίος θα κέρδιζε στη μάχη τον Taskmaster. Τελικά όμως η ιδέα δεν προχώρησε.

The Incredible Hulk 2


Ο Edward Norton είχε δηλώσει ότι πολλά έμειναν εκτός σεναρίου από το The Incredible Hulk αφού είχαν πλάνο για συνέχειες, και με το κλείσιμο του Leterrier θα έδειχναν τον Banner να μπορεί να ελέγχει πλέον το θυμό του. Ο Tim Blake Nelson θα εξελισσόταν στον Leader και γενικά είχαν πλάνο. Ο Ty Burrell θα επέστρεφε ως Doc Samson αφού είχε υπογράψει συμβόλαιο ενώ και ο Norton βάση συμβολαίου θα επέστρεφε. Το αποτέλεσμα του box office όμως δεν είχε και τη καλύτερη απόδοση παρά το γεγονός ότι ο Feige δήλωσε ικανοποιημένος. Το πλάνο ήταν ο χαρακτήρας να επιστρέψει μετά από το crossover και ο Tim Roth έκλεισε συμφωνία για ακόμη τρεις ταινίες. Το 2010 όμως ο Mark Ruffalo αντικατέστησε τον Norton για το The Avengers και η Disney αγόρασε τη Marvel που έβαλε για πάντα ταφόπλακα στο sequel. Ο λόγος; Μα φυσικά το γεγονός ότι θα έπρεπε να μοιραστεί τα κέρδη πιθανής ταινίας με την Universal που είχε κυκλοφορήσει τη πρώτη ταινία.

Daredevil (Reboot)


Τον Αύγουστο του 2008, και αφού βγήκε ήδη η απόφαση ότι το Daredevil του Ben Affleck δεν θα έχει συνέχεια και θα προχωρήσει reboot, ο Jason Statham εξέφρασε επιθυμία για να πάρει το ρόλο του Daredevil, με τον Frank Miller να δηλώνει ότι εγκρίνει την ιδέα. Ο Tom Rothman της 20th Century Fox δήλωσε ότι υπάρχει πλάνο για reboot και ότι ο Chris Nolan έχει το κατάλληλο πλάνο. Το Φεβρουάριο του 2010 ο Peter Chernin ήταν παραγωγός και ο David Scarpa έκλεισε για να γράψει το σενάριο και ο David Slade ανέλαβε τη σκηνοθεσία. Ο Brad Caleb Kane ήταν ο επόμενος που έκλεισε για να γράψει το σενάριο. Μέσα στο 2012 έγινε γνωστό ότι αν μέχρι τον Οκτώβριο του ίδιου έτους δεν ξεκινήσει παραγωγή ταινίας, τα δικαιώματα θα επιστρέψουν στη Marvel. Ο Joe Carnahan είχε συνάντηση με τη Fox αλλά η ιδέα του για θρίλερ της δεκαετίας του '70 δεν ήταν κάτι που ήθελαν και τελικά τα δικαιώματα επέστρεψαν στη Marvel, ολοκληρώνοντας τη πορεία του χαρακτήρα στα χέρια της Fox.

Punisher: War Zone 2


Πριν καν κυκλοφορήσει το Punisher: War Zone, ο Ray Stevenson και η Lionsgate έδειχνα ότι πίστευαν πολύ στη ταινία και συζητούσαν για πιθανή συνέχεια. Μάλιστα φαίνεται να είχαν αποφασίσει ότι ο Barracuda θα ήταν ο βασικός ανταγωνιστής ενώ όταν ρωτήθηκε ο ηθοποιός αν θα επιστρέψει δήλωσε «Ξανά και Ξανά» δείχνοντας ότι του άρεσε ο ρόλος. Η ταινία όμως ήταν καλλιτεχνική και εισπρακτική αποτυχία και οποιοδήποτε πλάνο για συνέχεια ματαιώθηκε.

X-Men Origins: Magneto


Όταν κυκλοφορήσει το X-Men Origins: Wolverine, το πλάνο ήταν να είναι το πρώτο από τις πολλές ιστορίες προέλευσης στο κόσμο των X-Men, και η επόμενη που θα έπαιρνε σειρά θα ήταν το Magneto. Η όλη ιδέα μάλιστα ξεκίνησε το 2004 με τον Sheldon Turner να αναλαμβάνει το σενάριο με την ιδέα ότι θα ετοιμάσει κάτι σαν το The Pianist αλλά σο κόσμο των X-Men. Τον Απρίλιο του 2007 ο  David S. Goyer έκλεισε για τη σκηνοθεσία ενώ έγινε γνωστό ότι το σενάριο διαδραματιζόταν σε μια περίοδο 16 ετών από το 1939 μέχρι το 1955 με τον Magneto να είναι επιζόντας του Auschwitz και να συναντά τον Xavier στο τέλος του πολέμου. Μέρος της ιστορίας θα ήταν και το κυνήγι των Ναζί που τον βασάνισαν.

Το Μάη  του 2006 ο Ian McKellen δήλωσε ότι θα έπαιρνε το ρόλο με τη χρήση των εφέ να τον κάνουν νεαρότερο ενώ οι σκηνές θα ήταν μέρος αφήγησης του πιο μεγάλου σε ηλικία Magneto. Το πλάνο ήταν να γυριστεί η ταινία το 2009 αλλά υπήρξε καθυστέρηση λόγω της απεργίας του Writers Guild of America και κάπου εκεί άλλαξε και το σενάριο, με την ιστορία να διαδραματίζεται πλέον στη δεκαετία του '60 με τους Xavier και Magneto να συνεργάζονται ενάντια σε κοινό εχθρό. Τελικά, αρκετά κομμάτια του συγκεκριμένου σεναρίου έγιναν το X-Men: First Class που κυκλοφόρησε το 2011, και έτσι οποιαδήποτε συζήτηση για σόλο spinoff του Magneto σταμάτησε να υπάρχει.

Wolverine by Darren Aronofsky.


Το όνομα του Darren Aronofsky δεν είναι κάτι που γενικά περιμένεις να δεις σε υπερηρωική ταινία ή έστω κάποιο blockbuster. Παρά το γεγονός ότι μερικά χρόνια πριν είχε γράψει και σενάριο για το Batman, η ιδέα να σκηνοθετήσει τον Hugh Jackman στη δεύτερη σόλο ταινία του Wolverine ήταν κάτι που όλοι πίστεψαν ως σπουδαία ιδέα. Με σχεδόν παρόμοια ιδέα με αυτή του The Wolverine του 2013 που μας έδωσε ο James Mangold, ο Darren Aronofsky (Black Swan, Requiem For A Dream) με σενάριο του Christopher McQuarrie (The Usual Suspects) ήθελε να μας παρουσιάσει μια ιστορία εμπνευσμένη από τον Kurosawa με σκοτεινό στυλ και διάφορες ανθρώπινες θεματικές που μόνο ο σπουδαίος δημιουργός μπορούσε να δώσει. Τελικά ο ίδιος αποχώρησε για να κάνει το πρώτο του blockbuster με το Noah, το οποίο σίγουρα δεν κέρδισε τους κριτικούς αλλά έστρωσε τον δρόμο για να δούμε το The Wolverine και το τι θα μπορούσε να ήταν αλλά και το Logan, το οποίο ήταν μάλλον ζενίθ της ιστορίας του χαρακτήρα.

Power Pack


Το 2010, σε μια εποχή που η Marvel Studios είχε ήδη ξεκινήσει το MCU με το Iron Man και έψαχνε τα πρώτα της βήματα για τη καθολική κυριαρχία της, είχε συναντήσεις με σεναριογράφους και σκηνοθέτες για ταινίες με πιο χαμηλό προϋπολογισμό, που θα είχαν στο επίκεντρο χαρακτήρες άγνωστους σχετικά στο κοινό. Ένα από αυτούς ήταν και το Power Pack, για το οποίο όμως δεν προχώρησε κάτι. 7 χρόνια μετά, πληροφορίες ήθελαν την Marvel να ρίχνει ξανά ματιές προς το συγκεκριμένο κόμικ και ότι ο Jonathan Schwartz θα αναλάμβανε την επίβλεψη μιας ταινίας που θα θύμιζε το Spy Kids, κάτι που επιβεβαίωσε ο Kevin Feige το 2008, δηλώνοντας ότι δεν έχει εγκαταλείψει εντελώς τη προσπάθεια. Από τότε δεν έχει ακουστεί κάτι.

Warrior Three


Με το Thor να έχει επιτυχημένο άνοιγμα και να ανοίγει τη πόρτα σε άλλους χαρακτήρες από την Asgard, οι Volstagg, Fandrall και Hogun, γνωστοί και ως Warriors Three ήταν χαρακτήρες που κέρδισαν το ενδιαφέρον και που σίγουρα θα μπορούσαν να στηρίξουν μια ταινία, βάση την επιλογή του καστ. Ο Kevin Feige μίλησε για την πιθανότητα αλλά σιγά σιγά εξαφανίστηκε από τις αναφορές και μετά από το Thor: Ragnarok βγήκε εκτός συζήτησης αφού ο Waititi φρόντισε να τους βγάλει εκτός προγράμματος.

X-Men, Fantastic Four, Daredevil, Deadpool Crossover


Πριν η Fox χάσει τα δικαιώματα των Fantastic Four & Daredevil, έκλεισε τους Zack Stentz και Ashley Edward Miller για να γράψουν ένα νέο κινηματογραφικό σενάριο που θα αποτελούσε crossover των X-Men, Fantastic Four, Daredevil και Deadpool. Η πλοκή της ταινίας θα ήταν πολύ κοντά σε αυτή του Civil War που θα χώριζε τους ήρωες σε δύο στρατόπεδα και ο Paul Greengrass ήταν η επιλογή για τη θέση του σκηνοθέτη. Ο Warren Ellis είχε δουλέψει και σε ένα διαφορετικό σενάριο με την ίδια υπόθεση. Σύμφωνα με τις πήγες, το project δεν προχώρησε επειδή ο Greengrass είχε γεμάτο πρόγραμμα τη περίοδο εκείνη.

Ghost Rider 3


Το Φεβρουάριο του 2012 οι Mark Neveldine και Brian Taylor μπήκαν σε φάση συζήτησης για να πάρουν χρέη παραγωγών στο Ghost Rider 3, με ένα τρίτο άτομο να σκηνοθετεί. Ο Nicolas Cage ήταν θετικός στο να πάρει το ρόλο και αν όλα πήγαιναν καλά με το Ghost Rider: Spirit of Vengeance, τότε θα προχωρούσε κανονικά. Το 2013 πάντως ο ηθοποιός ξεκαθάρισε ότι δεν ενδιαφέρεται για να πάρει ρόλο σε τρίτη ταινία και όλα έδειχναν ότι ο χαρακτήρας θα έμπαινε ξανά στο πάγο. Τελικά τα δικαιώματα επέστρεψαν στη Marvel το Μάη του 2013 και μερικά χρόνια μετά η σειρά του ABC, Agents of SHIELD γνώρισε στο κοινό τον τρίτο κατά σειρά Ghost Rider, Robbie Reyes, ο οποίος με τον Gabriel Luna στο ρόλο πήρε εξαιρετικές κριτικές. Σε ένα από τα επεισόδια της σειράς, το Good Samaritan, άφησαν να εννοηθεί ότι ο Johnny Blaze/Ghost Rider ήταν αυτός που του έδωσε τις δυνάμεις  του.

Human Fly


Ίσως ο πιο άγνωστος χαρακτήρας της Marvel, του οποίου η ιστορία θα γινόταν κινηματογραφική ταινία ανεξάρτητης παραγωγής. Ο Human Fly δεν θα πάρει μεταφορά από τη Marvel αλλά οι Alan Brewer και Steven Goldmann και η Eisenberg-Fisher Productions αγόρασαν τα δικαιώματα το 2012. Αν και φάνταζε ότι θα προχωρήσει γρήγορα, τελικά μπήκε και αυτό στο συρτάρι. Για την ιστορία, ο Human Fly είναι κάτι μεταξύ του βιονικού ανθρώπου και του Spider-Man με τον Daredevil, όταν μετά από ένα ατύχημα, γιατροί πειραματίστηκαν πάνω του και τον μετέτρεψαν σε βιονικό άνθρωπο με υπερφυσικές δυνάμεις. Ανήκει στην Marvel, δημιουργήθηκε το 1976 από τους Len Wein, Bill Mantlo, και Gil Kane και είχε μόλις 19 solo τεύχη τις χρονιές 1977-1979! Πολύ συχνά όμως, είχε παρουσίες στα τεύχη των Spider-Man και Daredevil, για πολλά χρόνια.

Venom Carnage


Το Μάρτιο του 2012 η Sony συνέχιζε να ενδιαφέρεται για να ετοιμάσει spinoff του Spider-Man με τον Venom και με το The Amazing Spider-Man να κάνει τα απαραίτητα κέρδη, προσέγγισαν τον Josh Trank για να σκηνοθετήσει τη ταινία αφού ο Ross ήδη πήγε προς το The Hunger Games. Τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς, ο  Arad μαζί με τον Matt Tolmach συζητούσαν για ένα ενιαίο σύμπαν, παρόμοιο με το MCU αλλά ο Arad προτιμούσε ο χαρακτήρας του Eddie Brock να είναι ο μόνος στην ιστορία.

Όταν η Sony ανακοίνωσε τα πλάνα της για το The Amazing Spider-Man 2 (2014) και το πώς θα δημιουργούσε το σύμπαν με τους ανταγωνιστές να παίρνουν περισσότερο χρόνο, οι Alex Kurtzman, Roberto Orci και Ed Solomon έκλεισαν για να γράψουν το σενάριο με τον Kurtzman να σκηνοθετεί. Η ταινία θα κυκλοφορούσε μετά από το The Amazing Spider-Man 3 αλλά πριν από το The Amazing Spider-Man 4. Τελικά το The Amazing Spider-Man 2 απέτυχε και τα πλάνα της Sony άλλαξαν και έτσι αποφάσισαν να συγκεντρωθούν  ξανά στο The Amazing Spider-Man 3 πρώτα πριν προχωρήσουν με το Venom Carnage όπως ήταν γνωστό.

Τελικά ο Spider-Man έφτασε στο MCU και το συγκεκριμένο reboot σταμάτησε και επίσημα, ενώ λίγα χρόνια αργότερα ο χαρακτήρας θα έπαιρνε τη πολυπόθητη spinoff ταινία με τον Tom Hardy ως πρωταγωνιστή.

Inhumans


Η μοναδική ταινία του MCU που ανακοινώθηκε με ημερομηνία κυκλοφορίας και όλα και τελικά δεν προχώρησε. Ο Feige τον Απρίλη του 2013 είχε δηλώσει ότι δεν σταμάτησε η προσπάθεια για να ετοιμαστεί ταινία για τους χαρακτήρες, οι οποίοι είχαν κάνει το ντεμπούτο τους ένα χρόνο μετά στο Agents of S.H.I.E.L.D. με έναν εκ των βασικών χαρακτήρων να αποκαλύπτεται ότι ανήκει σε αυτή τη φυλή. Τον Αύγουστο του 2014 ο Joe Robert Cole είχε ολοκληρώσει σενάριο και τον Οκτώβριο ανακοινώθηκε ότι η ταινία θα κυκλοφορούσε τον Ιούλιο του 2019 με τον Vin Diesel να βρίσκεται στο δεύτερο του ρόλο στο MCU μετά από τον Groot, αφού ήταν επιθυμία του να πάρει το ρόλο του Black Bolt.

Τον Οκτώβριο του 2015 ανακοινώθηκε ότι ο Cole αποχώρησε από τη ταινία και ότι δεν υπάρχει σενάριο και το 2016 ότι η ταινία έχει φύγει από το πρόγραμμα και δεν θα είναι μέρος της Τρίτης Φάσης του MCU αλλά ίσως γίνει ταινία το 2020 ή το 2021. Τελικά το 2017 έγινε μια κάκιστη προσπάθεια τηλεοπτικής σειράς, η χειρότερη γενικά προσπάθεια της Marvel Television, που άντεξε μόλις μια σεζόν, αφήνοντας τους χαρακτήρες να εξαφανιστούν ξανά και όλο το κοινό να επιθυμεί ότι ο Feige θα αναβιώσει τη ταινία και θα διαγράψουν τη συγκεκριμένη σειρά. Δεν φαίνεται να υπάρχει πάντως κάποιο πλάνο.

The Amazing Spider-Man 3


Η Sony Pictures πριν από την κυκλοφορία του The Amazing Spider-Man 2 ένιωθε μεγάλη αισιοδοξία για το μέλλον του franchise και οι Alex Kurtzman, Roberto Orci και Jeff Pinkner θα επέστρεφαν για το σενάριο και ήδη είχαν πλάνο και για τη τέταρτη ταινία αλλά και τα spin-off Sinister Six και Venom. Η μεγάλη αποτυχία που ήταν όμως, κυρίως καλλιτεχνικά το The Amazing Spider-Man 2, ώθησε τη Sony μακριά από τους Andrew Garfield και Marc Webb με τον Orci να εγκαταλείπει το franchise για να γράψει το Star Trek Beyond. Το πλάνο για το The Amazing Spider-Man 3 ήταν να έχει τον Chris Cooper να επιστρέφει ως Norman Osborn και τον Peter να προσπαθεί να ξαναβρεί τον εαυτό του για το θάνατο της Gwen. Όλα αυτά σταμάτησαν όταν η Sony και η Marvel έκλεισαν συμφωνία για να εντάξουν το χαρακτήρα στο MCU.

Sinister Six


Όπως αναφέραμε πιο πάνω, εκτός του The Amazing Spider-Man 3 και του Venom, η Sony ετοίμαζε το The Sinister Six, με τον Drew Goddard να κλείνει για να γράψει το σενάριο και να σκηνοθετήσει και το τέλος του The Amazing Spider-Man 2 να δείχνει αυτό το πλάνο στο τέλος. Οι Rhino, Vulture, Doctor Octopus, Mysterio και Kraven the Hunter θα ήταν όλοι μέλη και ο Green Goblin θα ήταν ο ηγέτης ή τουλάχιστον αυτό ήταν το αρχικό πλάνο αφού ο Goddard είχε τη τελική επιλογή και είχε στο μυαλό τον Sandman με τον Doc Ock ως ηγέτη. Η ταινία θα λειτουργούσε ως ιστορία εξιλέωσης για τους χαρακτήρες και ο Spider-Man δεν θα είχε ρόλο στη ταινία, ή αν θα είχε, θα ήταν μικρός. Η ταινία είχε ημερομηνία κυκλοφορίας τις 11 Νοεμβρίου του 2016. Όπως και στο προηγούμενο, έτσι και εδώ η απόφαση της Sony να δανείσει τον χαρακτήρα στη Marvel έσβησε οποιαδήποτε προσδοκία για να γίνει πραγματικότητα. Το 2017 με τη συμφωνία σε ισχύ πλέον, η Sony ανακοίνωσε νέα ταινία για τους που θα ανήκει στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel και πλέον περιμένουμε τον Kevin Feige να πάρει την απόφαση.

Fantastic Four 2


Το Μάρτιο του 2014, πριν ξεκινήσει γυρίσματα το πρώτο Fantastic Four, η 20th Century Fox ανακοίνωσε τα πλάνο της για sequel που θα κυκλοφορούσε τον Ιούλιο του 2017. Το πλάνο ήταν για τους Galactus και Silver Surfer να εμφανιστούν σε post-credit σκηνή και να καταστρέφουν ένα ολόκληρο πλανήτη αλλά λόγω κόστους αποφάσισαν να μην την εκτελέσουν. Μετά από τις αρνητικές κριτικές και τη κάκιστη απόδοση στο box office, η Fox έπρεπε να αποφασίσει αν θα έδινε sequel ή κάποιο reboot. Η ταινία έπρεπε να είναι έτοιμη μέχρι το 2022 αλλιώς η Fox θα έχανε τα δικαιώματα. Παρά τη κακή απόδοση, η Fox αποφάσισε να συνεχίσει με sequel και ο Simon Kinberg ήταν στο τιμόνι σε μια τελευταία προσπάθεια να σώσουν το franchise. Μέχρι και ο Tommy Wiseau προσφέρθηκε να δώσει τη δική του εκδοχή για το franchise. Και ξαφνικά ήρθε η Disney να αγοράσει τη Fox και να φέρει τα X-Men και Fantastic Four πίσω στην οικογένεια της Marvel.

Rom


Το Δεκέμβριο του 2015, το The Hollywood Reporter έβγαλε είδηση ότι η Hasbro Studios και η Paramount Pictures έχουν σκοπό να ετοιμάσουν ένα ενιαίο σύμπαν που θα συμπεριλαμβάνει τα Rom, G.I. Joe, Micronauts, Visionaries: Knights of the Magical Light και M.A.S.K., με τους Michael Chabon, Brian K. Vaughan, Nicole Perlman, Lindsey Beer, Cheo Coker, John Francis Daley, Jonathan Goldstein, Joe Robert Cole, Jeff Pinkner, Nicole Riegel και Geneva Robertson-Dworet στη δημιουργική ομάδα. Το Μάρτιο του 2018, ο Zak Penn έκλεισε για να γράψει το σενάριο της ταινίας αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κάτι. Ο λόγος που μπαίνει στη λίστα ο Rom είναι  επειδή από το 1979 μέχρι το 1986 ήταν ανάμεσα στους χαρακτήρες που απέκτησε σειρά κόμικ από την Marvel σε συμφωνία με τη Hasbro και είχε συναντηθεί μεταξύ άλλων και με τους  Mad Thinker, Space Phantom, Galactus και Terrax, X-Men, Power Man, Iron Fist, Fantastic Four, Nova, Thing και Hulk αλλά από τότε δεν έχει κάποια επαφή με τον χαρακτήρα.

Silver & Black


Το Μάρτιο του 2017, και με τη Sony Pictures να έχει ήδη συμφωνήσει με τη Marvel για τον δανεισμό του στο MCU, αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να προχωρήσει με τα spinoff χαρακτήρων όπως οι Venom, Morbius, Black Cat και Silver Sable, αλλά για τις τελευταίες δύο αποφάσισε να ενώσει την ιστορία τους σε μια ταινία με σενάριο από τον Christopher Yost. Το πλάνο ήταν να ανήκουν στο σύμπαν που ήθελε η Sony να ετοιμάσει με τους χαρακτήρες που είχε στην κατοχή της, με λίγο πιο ενήλικη προσέγγιση που δεν θα είχε απαραίτητα crossover με το Marvel Cinematic Universe. Το Μάη του 2017 η Gina Prince-Bythewood έκλεισε για να σκηνοθετήσει τη ταινία και η παραγωγή θα ξεκινούσε το Μάρτιο του 2018 μέχρι που εμφανίστηκαν αμφιβολίες για το σενάριο. Με τη ταινία να έχει ημερομηνία κυκλοφορίας στις 8 Φεβρουαρίου του 2019, έπρεπε να παρθεί κάποια απόφαση με τη Sony να αποφασίζει ότι θα ετοιμάσει σόλο ταινίες για τους δύο χαρακτήρες με αυτό της Black Cat να έχει ως βάση το σενάριο Silver & Black με αλλαγές. Το επόμενο βήμα ήταν να βρεθεί σεναριογράφος για το Silver Sable και η Prince-Bythewood θα είναι παραγωγός και στα δύο.

X-Force


Με τα προηγούμενα να επηρεάζονται κυρίως από τη συμφωνία της Sony και της Marvel, τα projects που ακολουθούν είναι αυτά που επηρεάστηκαν από τη 20th Century Fox, και πρώτο  από όλα ήταν το X-Force. Η ιδέα ανακοινώθηκε στις 11 Ιουλίου του 2013 με τον Jeff Wadlow να αναλαμβάνει να γράψει και να σκηνοθετεί το σενάριο και τους Lauren Shuler Donner και Matthew Vaughn να υπογράφουν ως παραγωγοί. Οι Cable και Deadpool ανακοινώθηκαν ότι θα είναι οι βασικοί πρωταγωνιστές και η λογική έλεγε ότι η ταινία θα κυκλοφορούσε μέσα στο 2017 με διάφορα σχέδια να δείχνουν τους Domino, Warpath, Cannonball και Feral ως μέλη. Με το Deadpool όμως να παίρνει ξαφνική παραγγελία και να αποδεικνύεται τεράστια επιτυχία, όλα έμοιαζαν να πάνε προς κατηγορίας R ταινία για χάρη του χαρακτήρα, αφήνοντας τους υπόλοιπους X-Men στο PG 13. Ο Bryan Singer είχε δηλώσει ότι θα ήθελε την X-23 να κάνει την εμφάνιση της ενώ και η Psylocke ακούστηκε με την Olivia Munn να την έχει ερμηνεύσει στο X-Men: Apocalypse. Και ενώ ο Ryan Reynolds είχε ανακοινώσει ότι θα γράψει το σενάριο με τον Joe Carnahan, και ο Drew Goddard είχε αναλάβει να δώσει τη τελευταία εκδοχή, η συμφωνία της Disney με τη Fox ακύρωσαν το πλάνο τους. Πάντως αν το Deadpool 3 πάει καλά, τότε ίσως να  υπάρχει κάποια ελπίδα.

Gambit


Τον Οκτώβριο του 2014, ο Josh Zetumer έκλεισε για να γράψει το σενάριο μιας νέας κινηματογραφικής ταινίας που θα είχε στο επίκεντρο τον Remy LeBeau/Gambit, με βάση ιδέα του μετρ των κόμικ των X-Men, Chris Claremont. Τον Ιούνιο του 2015 ο Rupert Wyatt έκλεισε για να πάρει τη θέση του σκηνοθέτη αλλά μετά από τρεις μήνες αποχώρησε. Ο Doug Liman τον Νοέμβριο έκλεισε για να αναλάβει τη ταινία αλλά τον Αύγουστο του 2016 αποχώρησε για να αναλάβει το Justice League Dark, με τη δικαιολογία ότι διαφωνούσε στο σενάριο. ένα χρόνο μετά, ο Channing Tatum που θα έπαιρνε το πρωταγωνιστικό ρόλο δήλωσε ότι το σενάριο θα έπαιρνε νέα εκδοχή και μέχρι τον Οκτώβριο, ο Gore Verbinski πήρε τη θέση του σκηνοθέτη. Αποχώρησε και αυτός.

Ο Kinberg δήλωσε ότι το πλάνο είναι ο Gambit να αποκτήσει δική του σειρά ταινιών και το Μάη  του 2018 το σενάριο ήταν έτοιμο να μπει στη παραγωγή με τα γυρίσματα να ξεκινούν στη Νέα Ορλεάνη το φθινόπωρο του 2018 με στόχο να κυκλοφορήσει στις 13 Μαρτίου του 2020. Τελικά λόγω της συμφωνίας Fox - Disney, ακυρώθηκε.

X-Men 8


Ή πιο σωστά, η συνέχεια του Dark Phoenix. Ο Kinberg το Μάη του 2016 δήλωσε ότι με το σκηνοθετικό ντεμπούτο, το Dark Phoenix, η Fox θα ετοίμαζε μια νέα τριλογία που θα συνέχιζε με τους νεαρούς X-Men που θα συνέχιζαν τις περιπέτειες των μεταλλαγμένων. Με την συμφωνία όμως να είναι πολύ κοντά στο να γίνει πραγματικότητα, ο Bob Iger δήλωσε ότι οι X-Men θα μπουν στο MCU με reboot, που σημαίνει ότι όσα πλάνα και αν είχε ο Kinberg πλέον δεν ισχύουν. Το Dark Phoenix ανακοινώθηκε ως η τελευταία ταινία στη βασική σειρά ταινιών των X-Men.

The New Mutants


Τον Δεκέμβριο του 2016, οι Josh Boone και Knate Lee πρότειναν μια καινούρια τριλογία με τους χαρακτήρες από τα κόμικς The New Mutants στον Kinberg, με τους Warlock και Karma να εμφανίζονται στις συνέχειες ενώ επίσης ήθελαν να διατηρήσουν τα στοιχεία του τρόμου και στις 3 ταινίες αλλά διαφορετικό είδος από τη πρώτη ταινία. Επίσης στη συνέχεια θα ήθελαν να έρθουν πιο κοντά στις άλλες ταινίες X-Men. Ακόμη μια πληροφορία ήταν ότι ήθελαν να χρησιμοποιήσουν το πατέρα του Sunspot με σκηνές στη Βραζιλία. Τελικά, με την αγορά της Fox, η Emma Watts, παραγωγός της ταινίας ανακοίνωσε ότι με εξαίρεση τα Deadpool, το The New Mutants θα είναι η τελευταία ταινία από τα franchise των X-Men.

X-23


Το Φεβρουάριο του 2017, και αφού πήρε υποψηφιότητα για το σενάριο του Logan, o James Mangold δήλωσε ότι θα ήθελε να δώσει μια spinoff ιστορία για την X-23 και ότι ελπίζει οι δημιουργοί να έχουν σκοπό να την χρησιμοποιήσουν στο μέλλον. Τον Οκτώβριο του 2017, και αφού έμαθε από τη Fox ότι υπάρχουν σχέδια για την X-23, δήλωσε ότι ξεκίνησε να γράφει σενάριο και ότι ο δημιουργός του χαρακτήρα, Craig Kyle, θα μπει επίσης στη παραγωγή. Από τότε όμως δεν κυκλοφόρησαν άλλες πληροφορίες και η συμφωνία των Disney και Fox μάλλον ακύρωσε το όποιο πλάνο υπήρχε.

Alpha Flight


Μια ακόμη είδηση που έγινε γνωστή το Φεβρουάριο του 2017 ήταν ότι ο Kinberg ήθελε να βάλει μπροστά και μια κινηματογραφική ταινία για την Καναδική υπερηρωική ομάδα Alpha Flight, με πλάνο να ετοιμαστούν και συνέχειες αν όλα πήγαιναν βάση σχεδίου. Ούτε σεναριογράφος ανακοινώθηκε ούτε κάποιος σκηνοθέτης ενώ γενικά από τότε δεν κυκλοφόρησε και κάποια άλλη είδηση, με την συμφωνία των Disney και Fox να σφραγίζει τη μοίρα του project.

Exiles


Όπως και για τους Alpha Flight, έτσι και οι Exiles είχαν ακουστεί το Φεβρουάριο του 2017 ως μια ακόμη ομάδα μεταλλαγμένων που θα μπορούσε να κουβαλήσει κινηματογραφική ταινία και πιθανές συνέχειες αλλά όπως και για το Alpha Flight δεν υπήρξαν περεταίρω πληροφορίες και έφτασε στο τέλος της ως συζήτηση μετά από τη συμφωνία των Disney και Fox.

Doctor Doom


Τον Ιούλιο του 2017 ο δημιουργός του Legion, Noah Hawley, δήλωσε ότι ετοιμάζει σόλο ταινία για τον Doctor Doom, την οποία θα σκηνοθετούσε ο ίδιος με τον Mads Mikkelsen να δηλώνει ότι θα ήθελε το ρόλο. Ο Dan Stevens ακούστηκε ως πιθανό όνομα για τη ταινία και τον Ιούνιο του 2018 ο δημιουργός είπε ότι το σενάριο είναι έτοιμο και μόνο πραγματικό εμπόδιο είναι η συμφωνία των Disney και Fox. Το Μάρτιο του 2019, με τη συμφωνία να έχει γίνει, ο Hawley αποκάλυψε ότι είχε συνάντηση με τον Kevin Feige αλλά δεν υπήρξε κάτι το επίσημο.

Για την ταινία, ο Hawley δήλωσε ότι ήθελε να φέρει τον χαρακτήρα πιο κοντά στα κόμικς, στο Ανατολικό Ευρωπαϊκό Έθνος Latveria, όπου ο Doom θα διοικούσε ως μονάρχης, με την ιστορία να δείχνει ότι 10 χρόνια μετά την απομόνωση θα καλέσει μια γυναίκα δημοσιογράφο για να μοιράσει το μήνυμα του στον υπόλοιπο κόσμο. Η ταινία θα λειτουργούσε ως γεωπολιτικό θρίλερ. Ο ίδιος δεν έχει εγκαταλείψει αλλά ακόμη δεν είναι γνωστό αν θα προχωρήσει ή όχι.

Multiple Man


Το Νοέμβριο του 2017, με τις συζητήσεις των Disney και Fox να έχουν ήδη ξεκινήσει, κυκλοφόρησε η είδηση ότι υπάρχει πλάνο κινηματογραφικής μεταφοράς για τον χαρακτήρα Jamie Madrox/Multiple Man, με τον James Franco στο πρωταγωνιστικό ρόλο και τον Allan Heinberg στο σενάριο. Οι Simon Kinberg και Franco θα ήταν και παραγωγοί στη ταινία και περίμεναν υπομονετικά να δουν σε ποια κατεύθυνση θα πήγαινε η συζήτηση των δύο εταιριών. Μετά από την συμφωνία, η ταινία μπήκε στο πάγο.

Kitty Pryde


Παρά το γεγονός ότι δεν έμοιαζε λογικό για τη Fox να ανακοινώνει τόσα πολλά projects για τους X-Men, αυτό δεν τους σταμάτησε από το να ανακοινώσουν και σόλο ταινία για την Kitty Pryde, με τον Tim Miller να αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία από σενάριο του Brian Michael Bendis. Μετά από αυτό δεν υπήρξε κάποια ανακοίνωση ενώ άγνωστο ήταν αν η Ellen Page θα επέστρεφε για το ρόλο και άγνωστο θα παραμείνει αφού η συμφωνία των Disney και Fox έβαλε στο συρτάρι τη ταινία.

X-Men: Fear the Beast


Το X-Men: Fear the Beast ήταν ένα κινηματογραφικό spin-off που πρότεινε ο Byron Burton, βοηθός  του John Ottman, που είχε δουλέψει στο X-Men: Apocalypse. Ο Ottman είχε τις αμφιβολίες του για το κατά πόσο ο χαρακτήρας του Beast θα μπορούσε να κουβαλήσει τη ταινία αλλά ο Burton του είπε ότι θα του παραδώσει σενάριο σε δύο εβδομάδες με τον Ottman να του δίνει την ευκαιρία. Αφού το διάβασε αποφάσισε να το στηρίξει και έκανε μερικές αλλαγές στο σενάριο για να στοιχίζει περίπου 90 εκατομμύρια δολάρια η παραγωγή με την ιστορία να διαδραματίζεται στα τέλη του '80 και να ξεκινά σε χιονισμένο χωριό των Ινουίτ με ένα μυστήριο τέρας να καραδοκεί.

Ο Ottman το σύγκρινε με τοThe Thing, και σίγουρα θα ήταν κάτι πολύ διαφορετικό για το franchise. Το πλάνο ήταν να φέρουν τους Wolverine και Professor X στην ιστορία με το τέλος να αφήνει υπονοούμενα για τον Mister Sinister. Ο Ottman έδωσε την ιδέα στη 20th Century Fox αλλά τελικός κριτής ήταν ο Simon Kinberg, ο οποίος ήταν ο αρχιτέκτονας για το μέλλον των X-Men και αρνήθηκε επειδή δεν ήθελε να επηρεαστεί. Ο Ottman συνέχισε να δουλεύει το σενάριο αλλά τελικά η όλη φάση ολοκληρώθηκε με την αγορά της Fox από τη Disney.

Omega Red


Μπορεί στο τέλος της ημέρας ο Simon Kinberg να αρνήθηκε να δώσει ευκαιρία στους Byron Burton και John Ottman για το X-Men: Fear the Beast, το οποίο στο τέλος της ταινίας θα έδινε τον Mister Sinister ως μέγα villain για το μέλλον αλλά το δίδυμο είχε ετοιμάσει  και τη πιθανή συνέχεια με το Omega Red, το οποίο θα διαδραματιζόταν στα τέλη της δεκαετίας του '80 με τον Sinister να έρχεται σε κόντρα με τους X-Men. Από τη στιγμή που το X-Men: Fear the Beast όμως δεν προχώρησε ποτέ ως ιδέα, και αυτό μπήκε στο συρτάρι.

Howard the Duck


Και κάπου εδώ πάμε στη πρώτη κινηματογραφική live action ταινία της Marvel που δεν έπρεπε ποτέ να ήταν live action. Αυτή τουλάχιστον ήταν η ιδέα του George Lucas το μακρινό 1984 αφού είχε ανακοινώσει μια νέα ταινία κινουμένων σχεδίων για τον χαρακτήρα που δημιούργησαν οι Steve Gerber και Bill Mantlo. Ο Willard Huyck θα σκηνοθετούσε με τη Gloria Katz στη παραγωγή και παρά το γεγονός ότι επέμεναν η ταινία να μείνει κινουμένων  σχεδίων, η Universal Pictures απαίτησε από τον Lucas μια live-action ταινία. Αυτό τους ανάγκασε να προχωρήσουν με την live action εκδοχή που αποδείχθηκε οικονομική και εισπρακτική αποτυχία. Ο χαρακτήρας πάντως συνεχίζει να είναι άτυχος και μέσα στο 2019 αλλά για αυτό θα μιλήσουμε αργότερα.

Ultimate War/Thor


Τον Ιανουάριο του 2013 έγινε πρόταση για το Ultimate War/Thor, μια νέα διπλή ταινία κινουμένων σχεδίων που θα κυκλοφορούσε σε DVD, μέρος του Marvel Animated Features, αλλά τελικά δεν προχώρησε. Το Ultimate War θα ακολουθούσε την ομώνυμη ιστορία του κόμικ της Ultimate Marvel και το Thor θα επικεντρωνόταν σε μια κλασική ιστορία του Walt Simonson με τον Beta Ray Bill στην ιστορία.

JLA/Avengers


Το 2009 ο Bruce Timm, παραγωγός των σειρών Batman: The Animated Series, Superman: The Animated Series και Justice League, εξέφρασε το ενδιαφέρον  του στο να ετοιμάσει ταινία κινουμένων σχεδίων crossover JLA/Avengers, που σίγουρα θα δημιουργούσε κάτι που όλοι θα ήθελαν να δουν. Άλλωστε τα fan films του είδους έχουν αποδείξει ότι μπορείς να δεις σπουδαία πράγματα από τέτοια προοπτική και να δημιουργήσεις ένα franchise που θα πήγαινε για χρόνια με συνεργασίες χαρακτήρων. Δυστυχώς για όλους, δεν έχει προχωρήσει κάτι.

Big Hero 6 2


Στις 18 Φεβρουαρίου του 2015 οι σκηνοθέτες του Big Hero 6, Don Hall και Chris Williams, δήλωσαν ότι μια πιθανή συνέχεια είναι στα χαρτιά αφού υπάρχουν μπόλικες ιστορίες για τους χαρακτήρες. Η Genesis Rodriguez, μέλος του καστ είπε ότι χωρίς να είναι κάτι επίσημο, αναμένεται να δούμε συνέχεια ενώ και ο Stan Lee είχε δηλώσει ότι είναι λογικό να είναι στα πλάνα της Disney και της Marvel. Τελικά αντί συνέχειας, η Disney προτίμησε να πάει με τηλεοπτική σειρά, το Big Hero 6: The Series, με σχεδόν όλο το καστ να επιστρέφει εκτός τους Damon Wayans Jr. και T.J. Miller.

Powers


Και κάπου εδώ έρχονται και οι ταινίες που δεν άνηκαν στο κεντρικό σύμπαν της Marvel. Όπως για παράδειγμα το Powers, το οποίο η Sony Pictures το αγόρασε για να ετοιμάσει κινηματογραφική ταινία και έκλεισε ομάδα σεναριογράφων για να το κάνουν πραγματικότητα. Τα πράγματα δεν προχωρούσαν όπως ήθελαν οι παραγωγοί, και έτσι αποφάσισαν να στραφούν στη μικρή οθόνη. Αρχικά στο FX με παραγγελία πιλότου πριν την κάνουν τη πρώτη επίσημη σειρά του Playstation.

Ectokid


Μετά από την ακύρωση του Razorline, ο Clive Barker πούλησε τα δικαιώματα για το Ectokid στις Nickelodeon Movies και Paramount Pictures το 2001 με τους Barker, Don Murphy, Albie Hecht και Julia Pistor ως παραγωγούς, τον Joe Daley ως ειδικό παραγωγό και τη Karen Rosenfelt στην επίβλεψη. Από τότε όμως δεν κυκλοφόρησε ποτέ ξανά για τη συγκεκριμένη  είδηση κάποιο νέο ενώ την ίδια κατάληξη είχαν και η τηλεοπτική σειρά αλλά και το ηλεκτρονικό παιχνίδι. Για την ιστορία το κόμικ είχε στο επίκεντρο τον Dexter Mungo, το παιδί ενός θνητού και ενός φαντάσματος που μπορεί να βλέπει τη μεσοδιάσταση Ectosphere.

Prime


Το Οκτώβριο του 2002, η Marvel Studios ανακοίνωσε ότι το Prime θα γίνει κινηματογραφική ταινία από την Universal Pictures, η οποία είχε πάρει και τα δικαιώματα του The Hulk. Ένα χρόνο μετά βγήκε η είδηση ότι ακόμη προσπαθεί να αποφασίσει το μέλλον μιας πιθανής ταινίας αλλά εδώ και 17 χρόνια το project βρίσκεται σε κάποιο συρτάρι. Το Prime ήταν δημιούργημα των Bob Jacob, Gerard Jones, Len Strazewski και Norm Breyfogle και κυκλοφόρησε από την θυγατρική της Malibu Comics, Ultraverse, και ήταν βασικοί χαρακτήρες μαζί με τα Mantra και Hardcase. Η υπόθεση ακολουθεί τον Prime, ένα 13χρονο αγόρι, που μπορεί να μεταμορφώνεται σε παντοδύναμο ενήλικα, παρόμοιο με τον Shazam. Με την κυκλοφορία του χαρακτήρα από τη DC το συγκεκριμένο μοιάζει απίθανο να προχωρήσει στο άμεσο μέλλον.

Elfquest


Τον Ιούλιο του 2008 η Warner Bros. ανακοίνωσε ότι θα ετοιμάσει κινηματογραφική μεταφορά για το Σάγκα του Elfquest με τον Rawson Marshall Thurber ως σεναριογράφο και σκηνοθέτη αν και το είδος της ταινίας αν θα ήταν live action ή κινουμένων σχεδίων δεν ήταν γνωστό. Το project ακυρώθηκε όμως με την επίσημη ανακοίνωση να έρχεται στην σελίδα του Elfquest στο Facebook επειδή δεν το ήθελαν να έρθει σε ανταγωνισμό με το The Hobbit: An Unexpected Journey. Το 2013 έγινε ακόμη μια μικρή προσπάθεια αλλά τελικά δεν έγινε κάτι.

Το Elfquest (ή ElfQuest) είναι δημιούργημα των Wendy και Richard Pini από το μακρινό 1978 και είναι φαντασίας με μια κοινότητα ξωτικών και άλλων παράξενων όντων που ζουν σε ένα πρωτόγονο πλανήτη που μοιάζει με τη Γη αλλά έχει δύο φεγγάρια. Για χρόνια η σειρά κυκλοφορούσε από τη Marvel Comics, στη συνέχεια από τη DC Comics και τα τελευταία από την Dark Horse Comics.

Red Sonja


Προς τα τέλη του 2008, ο Robert Rodriguez μέσω της εταιρίας παραγωγής του, Troublemaker Studios, ανακοίνωσε ότι θα ετοιμάσει remake του Red Sonja, που θα έχει τη Rose McGowan στο πρωταγωνιστικό ρόλο. Η ταινία θα κυκλοφορούσε το 2010 αλλά όταν η ηθοποιός τραυματίστηκε στο πρόσωπο μετά από ατύχημα τα πλάνα ματαιώθηκαν. Η Nu Image τον Φεβρουάριο του 2010 αποφάσισε να δώσει τη δική της εκδοχή με τον Simon West ως σκηνοθέτη και ο Avi Lerner είπε ότι θα ήθελε την Amber Heard, με την οποία συνεργάστηκε στο Drive Angry, για πρωταγωνίστρια. Ο Lerner δήλωσε ότι το πλάνο ήταν να γυριστεί πριν από το sequel του Conan the Barbarian. Το 2015 ανακοινώθηκε ο Christopher Cosmos ως σεναριογράφος ενώ ο Mike Le Han έδειξε ενδιαφέρον για να σκηνοθετήσει. Όλα ήταν αρνητικά και το Νοέμβριο του 2017 η Millennium Films ανακοίνωσε ότι θα χρηματοδοτήσει τη ταινία με τους Avi Lerner και Joe Gatta ως παραγωγούς και την Ashley Miller στο σενάριο. Ο Bryan Singer ήταν η επιλογή για σκηνοθέτη αλλά για ακόμη μια φορά δεν προχώρησε κάτι αφού το όνομα του δημιουργού έμπλεξε με διάφορες κατηγορίες. Το 2019 η Jill Soloway έκλεισε για να σκηνοθετήσει από δικό της σενάριο αλλά δεν υπάρχει κινητικότητα μετά από αυτή την είδηση.

Ruse


Μερικά χρόνια πριν από την αγορά της Marvel από τη Disney, και δύο χρόνια πριν το ίδιο το κόμικ καταλήξει στη Marvel για νέα σειρά, η ίδια η Disney αγόρασε τα δικαιώματα του κόμικ της Crossgen Entertainment, Ruse, από τους Mark Alessi και Gina M. Villa το 2009, με τον Siavash Farahani να γράφει το σενάριο και τον Sam Raimi στη θέση του σκηνοθέτη. Από τότε όμως δεν έχει δοθεί κάποια άλλη πληροφορία για τη ταινία. Η αρχική σειρά διαδραματιζόταν στο πλανήτη Arcadia, στη πόλη Partington, σε ένα τοπίο που έμοιαζε με βικτωριανή εποχή γεμάτη φαντασία και μαγεία.

Alien Legion


Το Νοέμβριο του 2009 το σενάριο που έγραψε ο Carl Potts για το Alien Legion αγοράστηκε από τον Jerry Bruckheimer και τη The Walt Disney Company, στη δεύτερη συνεχόμενη φορά που η εταιρία ασχολήθηκε με project της Marvel πριν την αγοράσει. Το 2010 ο Bruckheimer ανακοίνωσε τον David Benioff ως το νέο σεναριογράφο αλλά από τότε δεν έχει ακουστεί άλλη πληροφορία για τη πιθανή ταινία.  Η σειρά κυκλοφόρησε από την  Epic Comics και αφορά μια στρατιωτική μονάδα, τη Force Nomad, αλλά αντί για ανθρώπους έχει κάθε λογής όντα στις τάξεις της.

Incognito


Το Μάη του 2010 το Incognito αγοράστηκε από τη 20th Century Fox, με τον Robert Schenkkan να αναλαμβάνει το σενάριο. Η ταινία τελικά κατέληξε στη Columbia Pictures, με τον Daniel Casey ως σεναριογράφο και τον Fede Alvarez ως σκηνοθέτη το 2016 αλλά κάπου εδώ ήταν και η τελευταία φορά που υπήρξε αναφορά στο συγκεκριμένο project. Η μίνι σειρά κόμικ των Ed Brubaker και Sean Phillips κυκλοφόρησε από την Icon Comics και η ιστορία διαδραματίζεται στις αρχές του 2019 όπου ήρωες και κακοί είναι ήδη ενεργοί με τον πρώτο να είναι ο Kenneth Lee, ο οποίος είναι  γνωστός ως Black Death και πήρε τις δυνάμεις από ένα ραδιενεργό αντικείμενο που έπεσε στη Γη πριν από 200 χρόνια.

Nemesis


Τα κινηματογραφικά δικαιώματα του Nemesis αγοράστηκαν από τη 20th Century Fox, με τον Tony Scott να είναι η βασική επιλογή για τη σκηνοθεσία μέχρι τον θάνατο του και με τη Scott Free στη παραγωγή. Το Αύγουστο του 2010 ο Joe Carnahan ανέλαβε να γράψει το σενάριο με τον αδελφό του Matthew Carnahan και το 2012 ανακοινώθηκε ότι θα το σκηνοθετήσει. Το 2013 ο Mark Millar, δημιουργός του κόμικ, είπε ότι είδε το σενάριο και το βρήκε πολύ καλό ενώ το 2015 τελείωσαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες. Ο Millar δήλωσε ότι αν το Kingsman: The Secret Service τα πάει καλά, τότε τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν μέσα στη σεζόν. Η ταινία τα πήγε εξαιρετικά αλλά τα γυρίσματα δεν ξεκίνησαν παρά το γεγονός ότι η Warner Bros. είχε πει ότι θα προχωρήσει με τη μεταφορά. Το Nemesis είναι  δημιούργημα των Mark Millar και Steve McNiven που κυκλοφόρησε από την Icon Comics, θυγατρική της Marvel Comics, που έχει στο επίκεντρο την σχέση του υπερ-κακού Nemesis  με τον αστυνόμο Blake Morrow, που θα είναι το επόμενο του θύμα.

Way of the Rat


Το Way of the Rat ήταν το επόμενο κόμικ που η Disney έδειξε ενδιαφέρον από τη CrossGen, θυγατρική της Marvel μέσα στο 2011 όπου και ανακοίνωσε ότι θα ετοιμάσει κινηματογραφική ταινία. Το κόμικ ήταν περιπέτειας και πολεμικών τεχνών, με τον Chuck Dixon ως δημιουργό και τον Jeff Johnson και τον Tom Ryder στο σχέδιο και είχε 24 τεύχη πριν από την χρεοκοπία της CrossGen που την έφερε στην οικογένεια της Marvel. Η σειρά διαδραματίζεται στο σύμπαν Sigilverse στο πλανήτη Hann Jinn, όπου διαδραματίζονται και τα The Path και Brath, δύο ακόμη σειρές κόμικ της εταιρίας.

Kick-Ass 3


Το πρώτο sequel στη λίστα των ταινιών από θυγατρικές εταιρίες της Marvel είναι το Kick-Ass 3, το οποίο αν και ήταν στο πλάνο πριν καν ξεκινήσει η δεύτερη γυρίσματα, τελικά δεν προχώρησε αφού το Kick-Ass 2 δεν είχε την ανταπόκριση που περίμενε το κοινό.  Το πλάνο ήταν για το Kick-Ass 3 να είναι το φινάλε του franchise, το οποίο θα έφτανε σε ένα δραματικό φινάλε και μόνο αν επιστρέψει ο Matthew Vaughn θα είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Παρά το γεγονός ότι το καστ γενικά ήταν θετικό να επιστρέψει αφού είχαν περάσει πολύ καλά στις δύο ταινίες, αλλά τελικά δεν έγινε κάτι και τον Ιούνιο του 2018 ο Matthew Vaughn ανακοίνωσε ότι θα ετοιμάσει το Marv Studios, από το οποίο ανάμεσα σε άλλα θα ετοιμάσει και reboot του Kick-Ass.

Men in Black 4


Με τους Will Smith και Tommy Lee Jones να δηλώνουν ότι θα επέστρεφαν σε μια τέταρτη ταινία με τον δεύτερο να δηλώνει ότι πάντα διασκέδαζε εκεί. Η Columbia γενικά ήταν ικανοποιημένη από την απόδοση του Men in Black 3 αλλά οι ιθύνοντες δεν ήταν σίγουροι πως ακριβώς θα προχωρούσαν. Στις αρχές του 2013 ο Oren Uziel ξεκίνησε να γράφει το σενάριο για τη Sony Pictures αλλά δύο χρόνια μετά οι Walter Parkes και Laurie MacDonald δήλωσαν ότι  θα υπάρξει reboot τριλογία με τον Will Smith να μην επιστρέφει. Τελικά μέσα στο 2019 προτίμησαν να πάνε με το spinoff Men in Black International σε περίπτωση που ο Will Smith θα αποφασίσει να επιστρέψει σε πιθανή συνέχεια.

Superior


Τον Απρίλιο του 2014 η 20th Century Fox αγόρασε τα κινηματογραφικά δικαιώματα για να ετοιμάσει μεταφορά του Superior και τον Ιανουάριο του 2016 έγινε η πρόσληψη των Brandon και Phillip Murphy με τους Matthew Vaughn και Tarquin Pack ως παραγωγούς. Ο Millar δήλωσε ότι θα ήθελε τον John Cena στο ρόλο του Superior. Από τότε όμως δεν έχει υπάρξει κάποια άλλη είδηση και με τη Disney να αγοράζει τη Fox, πολλά από τα projects αναμένεται να μείνουν στα συρτάρια. Το Superior είναι δημιούργημα των Mark Millar και Leinil Francis Yu που κυκλοφόρησε από την Icon. Η υπόθεση επικεντρώνεται στο Simon Pooni, ένα άγριο 12χρονο αγόρι που πάσχει από σκλήρωση, λατρεύει τους ήρωες και συγκεκριμένα τον Superior, ένα παρόμοιο χαρακτήρα στο Superman.

Hit Girl


Παρά το γεγονός ότι ήταν η ιδανική Chloe Grace Moretz τον Αύγουστο του 2014 δήλωσε ότι μάλλον η πορεία της ως αυτός ο χαρακτήρας έχει πλέον ολοκληρωθεί ενώ τον Ιανουάριο του 2015 ο Millar δήλωσε ότι η ταινία που ετοιμαζόταν για την Hit-Girl με τον Gareth Evans έχει πλέον ακυρωθεί. Ο Matthew Vaughn ένα μήνα μετά φάνηκε θετικός στην όλη ταινία ότι θα γίνει αλλά όπως και στο Kick-Ass 3, η ανακοίνωση του Vaughn ότι θα ετοιμάσει το Marv Studios για να ετοιμάσει reboot του Kick-Ass έκλεισε οριστικά το θέμα.

MiB 23


Μετά από το επιτυχημένο Men In Black 3 και πριν από το spinoff του 2019, η Sony είχε φτάσει σε σημείο να έχει στα πλάνα της crossover των Men in Black και Jump Street, αφού το δεύτερο ήταν αρκετά επιτυχημένο, και με τους Phil Lord και Christopher Miller θα μπορούσε να αναβιώσει και το πρώτο franchise. Ο James Bobin το 2016 ανακοινώθηκε ως σκηνοθέτης αλλά τελικά μπήκε στο συρτάρι και προτιμήθηκε το Men in Black: International με τους Chris Hemsworth και Tessa Thompson ως πρωταγωνιστές.

Crash Ryan


Το Μάρτιο του 2015 ανακοινώθηκε ότι το Crash Ryan θα αποκτούσε κινηματογραφική μεταφορά με τον Ryan Heppe ως παραγωγό και τον David Cowper ως σεναριογράφο. Οι Heppe και Harris είχαν ετοιμάσει 50 σελίδες και ο τίτλος του ήταν Crash Ryan and the Eyes of Lemuria, που θα επαναπροσεγγίζει την ιστορία ως steampunk με έμπνευση από Indiana Jones και Star Wars. Δυστυχώς από εκείνο το σημείο δεν κυκλοφόρησε κάποια άλλη πληροφορία και έτσι και αυτή η ταινία κατέληξε στο συρτάρι. Για την ιστορία η μίνι σειρά τεσσάρων τευχών είχε τον Ron Harris ως δημιουργό και κυκλοφόρησε από τη θυγατρική της Marvel Comics, Epic Comics, το 1984. Η υπόθεση διαδραματίζεται στη δεκαετία του '30 και αφορά τη μάχη μιας ομάδας αεροπόρων ενάντια στον The Doom, ο οποίος μαζί με τους άντρες θα επιτεθούν στο Pearl Harbor και στην Ιαπωνία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου