Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

Κριτική για το Wednesday


Προσωπικά δεν είμαι φαν του The Addams Family, αν και έχω δει τις live-action ταινίες πριν από πολλά χρόνια όταν είχαν προβληθεί στο Mega (εάν θυμάμαι σωστά). Το Wednesday δεν κέρδισε αμέσως την προσοχή μου παρά τη συμμετοχή του Tim Burton ως σκηνοθέτη, αλλά όταν έγινε γνωστό πως η Jenna Ortega θα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, μιας και την ήξερα από την εμφάνιση της στη δεύτερη σεζόν του You.

Το Wednesday είναι η κορυφαία comic book σειρά για τη φετινή χρονιά. Γι' εμένα μαζί με το Peacemaker του James Gunn είναι ότι καλύτερο έχουμε δει. Ισορροπεί άψογα ανάμεσα στο σκοτεινό ύφος και αυτό του τρόμου. Τα κωμικά στοιχεία έρχονται την κατάλληλη στιγμή και σε σωστές δόσεις. Εννοείται πως θέλω και δεύτερη σεζόν και ελπίζω να έχουμε σύντομα νέα. Η Jenna Ortega είναι εξαιρετική ως Wednesday Addams και ανήκει στην κατηγορία του τέλειου κάστινγκ όπως ο Hugh Jackman ως Wolverine, ο Patrick Stewart ως Professor X, η Gal Gadot ως Wonder Woman κλπ. Οι ερμηνείες του υπόλοιπου καστ είναι ικανοποιητικές αλλά περνάνε σε δεύτερη μοίρα, καθώς η σειρά είναι κομμένη και ραμμένη πάνω στην Wednesday της Ortega.
Τις σκηνές μάχης τις βρήκα καλογυρισμένες, αν και δεν περίμενα να έχει, και τα οπτικά εφέ ήταν υψηλού επιπέδου. Η μουσική ήταν εξαιρετική και οι επιλογές για την κάθε σκηνή ήταν απόλυτα ταιριαστές. Στα αρνητικά δεν με ενθουσίασε η ιστορία του κακού και το γεγονός ότι ο Tim Burton σκηνοθέτησε μόνο τα τέσσερα από τα οκτώ επεισόδια.

Βαθμολογία: 9.5/10

Trailer:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου