Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Κριτική για το Ghostbusters: Afterlife


Όταν το Ιανουάριο του 2019 το Variety αποκάλυψε την είδηση πως η Sony Pictures θα ετοιμάσει ένα νέο Ghostbusters με τον Jason Reitman ως σκηνοθέτη, είχα χαρεί καθώς το franchise θα αποκτούσε μια καλή ευκαιρία να επανέλθει ξανά στο προσκήνιο μετά από χρόνια και ένα αποτυχημένο reboot.

Το Ghostbusters: Afterlife είναι μία αξιόλογη ταινία η οποία σέβεται με τον καλύτερο τρόπο την κληρονομιά του franchise. Η ιστορία που δημιούργησαν οι Jason Reitman και Gil Kenan είναι ως ένα βαθμό ανέξάρτητη αλλά συνδέεται και με τα Ghostbusters και Ghostbusters II. O Reitman έκανε εξαιρετική δουλειά ως σκηνοθέτης και σίγουρα βοήθησε η παρουσία του πατέρα του κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων έχοντας την επίβλεψη. Τα οπτικά εφέ ήταν υψηλού επιπέδου κάτι που είναι σημαντικό για είδος του φιλμ. Στο ερμηνευτικό κομμάτι ξεχώρισε η Mckenna Grace καθώς το Ghostbusters: Afterlife ήταν κομμένο και ραμμένο πάνω της, με το υπόλοιπο βασικό καστ στην ουσία να έχει «βοηθητικό ρόλο».


Το μόνο αρνητικό που μπορώ να βρω είναι η μικρή συμμετοχή των Bill Murray, Dan Aykroyd και Ernie Hudson, προσωπικά περίμενα να είχαν μεγαλύτερο screen time. Τέλος ελπίζω η Sony να ανάψει το πράσινο φως για το sequel ανεξάρτητα με την πορεία του έργου στο παγκόσμιου box office και να το δούμε κάποια στιγμή τα επόμενα χρόνια.

Βαθμολογία: 9/10

Trailer:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου