Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Κριτική για το Venom: Let There Be Carnage


Δυο μέλη της συντακτικής ομάδας του Super Hero News γράφουν τις εντυπώσεις τους για το Venom: Let There Be Carnage, το οποίο έκανε πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες της Ελλάδος στις 21 Οκτωβρίου από την Feelgood Entertainment.

Είδος: Δράσης, Περιπέτεια, Επιστημονικής Φαντασίας.
Πρωταγωνιστούν: Tom Hardy, Michelle Williams, Woody Harrelson, Naomie Harris, Stephen Graham, Sean Delane, Amber Sienna, Alfredo Tavares, Otis Winston, Reid Scott, Peggy Lu και Laurence Spellman.
Σκηνοθεσία: Andy Serkis.
Σενάριο: Kelly Marcel.
Παραγωγοί:  Avi Arad, Matt Tolmach, Amy Pascal, Kelly Marcel, Tom Hardy και Hutch Parker.
Εταιρείες Παραγωγής: Columbia Pictures, Marvel Entertainment, Tencent Pictures και Pascal Pictures.
Διάρκεια:  97 λεπτά.
Official website

Υπόθεση: Ο Tom Hardy επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη ως ο φονικός προστάτης Venom, ένας από τους πιο πολύπλοκους και ιδιαίτερους χαρακτήρες της MARVEL. Σε σκηνοθεσία του Andy Serkis, με πρωταγωνιστές τους Michelle Williams, Naomie Harris και τον Woody Harrelson στον ρόλο του κακού Cletus Kasady/Carnage.

Μιχάλης Κρατημένος: Το Venom: Let There Be Carnage είναι ένα διασκεδαστικό sequel και σε όσους άρεσε η πρώτη ταινία είμαι σίγουρος πως θα την απολαύσουν και αυτή. Από τα πιο δυνατά χαρτιά του φιλμ είναι το interaction του Eddie Brock με τον συμβιωτικό του οργανισμό και οι αρκετές αστείες στιγμές που είχαν μαζί. Η μάχη του Venom με τον Carnage ήταν αρκετά καλή, αν και θα ήθελα να είναι επικών διαστάσεων. Τα πάντα όμως επισκιάστηκαν από την mid-credits σκηνή η οποία αλλάζει την πορεία του franchise, φυσικά σε περίπτωση που η Sony Pictures ανάψει το πράσινο φως για το Venom 3, και πρόκειται να ενθουσιάσει τους απαιτητικούς φανς. Στα αρνητικά, δεν μου άρεσε ο τρόπος που ο Cletus Kasady (ερμηνευτικά ο Woody Harrelson ήταν φανταστικός) έγινε ο Carnage και η οπτική του απεικόνιση ήταν κακή, τα εφέ έπρεπε να ήταν πολύ ανώτερα.

Βαθμολογία: 8.5/10


nick3012: Ως άνθρωπος που αγαπώ τα κόμικ, έχω διαβάσει πάρα πολλά εξ αυτών με πρωταγωνιστή τον Venom και περίμενα εναγωνίως το μεγάλο αντίπαλο του, τον Carnage να εμφανίζεται στη μεγάλη οθόνη. Η αλήθεια είναι ότι το ανέμενα αρκετά καλύτερο το sequel αναλογιζόμενος ότι πήραν το feedback από την προηγούμενη ταινία, ωστόσο δεν είναι ούτε κάτι εξαιρετικό, ούτε κάτι κακό. Θα μπορούσε να είναι λίγο πιο accurate σε σχέση με τα κόμικ και να έχει λιγότερο exposition, δίνοντας μας περισσότερες σκηνές με τον Cletus Kasady του Woody Harrelson. Ο Harrelson είναι πολύ καλός ως Carnage όπως και ο Tom Hardy σαν Venom. Δε μου άρεσε πολύ το υπερβολικά πολύ χιούμορ, ενώ δυστυχώς είναι μεγάλο λάθος που μια ταινία με τον Carnage δεν είναι rated R, καθώς θα μπορούσε να έχει περισσότερες σκηνές βίας. Οι μάχες είναι αισθητά καλύτερες σε σχέση με τον προκάτοχο του και πιο ορατές, χωρίς όμως να είναι εξίσου εντυπωσιακές με το MCU. Θεωρώ πως η επόμενη ταινία θα πρέπει να είναι το Lethal Protector, βάση και του πόσες φορές αναφέρθηκε η φράση και είναι σίγουρα η καλύτερη ιστορία Venom στα κόμικ. Επίσης η post credit scene είναι από τα πιο σοκαριστικές, συγκλονιστικές και υπέροχες που έχω δει και ενίσχυσε το αίσθημα μου ότι πάμε για Lethal Protector. Ούτε εντυπωσιακό, ούτε κακό, το Venom είναι σταθερό franchise που του λείπουν όμως στοιχεία για να γίνει ακόμα καλύτερο.

Βαθμολογία: 6.5/10


Η βαθμολογία του Super Hero News: 7.5/10


Trailer:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου