Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

Κριτική για το Loki


Τα μέλη της συντακτικής ομάδας του Super Hero News γράφουν τις εντυπώσεις τους για την πρόσφατη live-action σειρά του Κινηματογραφικού Σύμπαντος της Marvel, Loki, η οποία προβλήθηκε στο Disney Plus.

Είδος: Δράσης, Περιπέτεια και Φαντασίας.
Cast: Tom Hiddleston, Sophia Di Martino, Owen Wilson και Gugu Mbatha-Ra.
Δημιουργός: Michael Waldron.
Ειδικοί Παραγωγοί: Kevin Feige, Louis D'Esposito, Victoria Alonso, Stephen Broussard, Tom Hiddleston, Kate Herron και Michael Waldron.
Εταιρεία Παραγωγής: Marvel Studios.

Υπόθεση: Στο "Loki" των Marvel Studios, ο ασταθής κακοποιός Loki (Tom Hiddleston) ξαναπιάνει το ρόλο του Θεού  της Πανουργίας σε μια νέα σειρά που λαμβάνει χώρα μετά από τα γεγονότα του Avengers: Endgame.

Μιχάλης Κρατημένος:  Προσωπικά από το Thor: The Dark World και μετά ήμουν στο γκρουπ που ήθελαν ο Loki να αποκτήσει δική του ταινία. Ο Kevin Feige αρχικά δεν μας έκανε το χατίρι, αλλά λόγω της δημιουργίας του Disney Plus ο χαρακτήρας συνεχίζει το ταξίδι του στο Marvel Cinematic Universe. Το Loki βάζει το δικό του σημαντικό λιθαράκι για τις επόμενες ταινίες της Τέταρτης Φάσης του MCU, όπως τα Spider-Man: No Way Home και Doctor Strange in the Multiverse of Madness, και για εμένα μαζί με το WandaVision μέχρι στιγμής είναι ότι καλύτερο έχει παρουσιάσει η τηλεοπτική πλευρά του Κινηματογραφικού Σύμπαντος της Marvel. Ο Tom Hiddleston ήταν και πάλι απολαυστικός στο ρόλο του Θεού της Πανουργίας, ενώ η Sophia Di Martino ήταν η ευχάριστη έκπληξη της σειράς και ελπίζω να την δούμε και σε άλλα μελλοντικά πρότζεκτ του MCU. Τέλος χάρηκα που η ανανέωση ήρθε γρήγορα και ανυπομονώ να δω τις νέες περιπέτειες του Loki.

Βαθμολογία: 8.8/10


blackys88b: Η τρίτη τελικά δεν ήταν η φαρμακερή για το τηλεοπτικό ξεκίνημα της Marvel. Καλύτερο από το The Falcon and the Winter Soldier, κατώτερο όμως από το Wandavision, το Loki δεν ασχολήθηκε με υπερβολική δράση αφού προτίμησε να κτίσει τον κόσμο του και να προετοιμάσει το κοινό για τη Τέταρτη Φάση της Marvel. Επίσης δεν φοβήθηκε να μπει πιο βαθιά στο μύθο των κόμικς και να παρουσιάσει καταστάσεις που γενικά δεν περιμέναμε να δούμε. Πιο τρανό παράδειγμα φυσικά η απόφαση τους να συστήσουν τον Kang the Conqueror στη τελευταία ώρα της πρώτης σεζόν της σειράς, κάτι που όσο και αν το ήθελε το κοινό, θεωρούσε ότι δεν θα γίνει. Τα σημάδια πάντως ήταν εκεί, σε αντίθεση με τον Mephisto, και η Marvel φρόντισε να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του κοινού. Το κλείσιμο του Loki επηρεάζει φυσικά το τρίτο Ant-Man, στο οποίο ήδη γνωρίζουμε ότι θα δούμε τον Jonathan Mayors ως Kang, πιθανότατα το Spider-Man, για το οποίο φημολογείται εδώ και καιρό ότι θα δούμε τους Tobey Maguire και Andrew Garfield να επιστρέφουν και το δεύτερο Doctor Strange, που θα συνεχίσει και την ιστορία της Wanda από το Wandavision. Έτσι, για πρώτη φορά, και αφού πλέον τα AoS, The Runaways, Daredevil, Jessica Jones, Iron Fist, Inhumans, Cloak and Daggger και The Defenders (άγνωστο ακόμη για το Agent Carter) δεν ανήκουν στο MCU, μπορούμε να πούμε με απόλυτη σιγουριά ότι it’s all connected. Bring on the Multiverse.

Βαθμολογία: 8/10


nick3012: To Loki ήρθε μετά τις προηγούμενες δύο φετινές σειρές της Marvel προκειμένου όχι μόνο να πει μία αυτόνομη ιστορία ενός εκ των πιο αγαπημένων κακών του MCU, αλλά όπως και οι προηγούμενες για να τις πλαισιώσει σαν μετάβαση στο Phase 4 του σύμπαντος. Γενικότερα η ιστορία είναι αρκετά συμπαθητική με τον Tom Hiddleston να είναι αναμενόμενα απολαυστικός, ωστόσο νιώθω πως η ερμηνεία του γίνεται ακόμα πιο πολύπλευρη σε αυτή τη σειρά που είχε χώρο δικό του, ενώ και οι χαρακτήρες που έχει δίπλα του, εκτός ενός δεν κλέβουν το spotlight, αλλά βοηθούν πολύ στην εξέλιξη του. Κάπου στη μέση κάνει μία κοιλιά, αλλά μετά επιστρέφει και με το παραπάνω. Αναμενόμενο, αλλά έχει εξαιρετικά visuals και πολύ ωραία εφέ. Αν εντοπίζω κάτι αρνητικό είναι ότι ενώ έχει ωραίο concept με το TVA και τους variants που κλείνει plot holes (και ίσως ανοίγει κάποια) είναι ότι στο τέλος συνειδητοποιείς ότι ουσιαστικά αυτό που έκανε ήταν ότι φτιάχτηκε μόνο και μόνο για το ντεμπούτο του επόμενου (μάλλον) μεγάλου κακού της Marvel τύπου Thanos. Αν και στο πρώτο επεισόδιο έχουμε ένα tease για Mephisto όπως στο Wandavision, τελικά μία εναλλακτική εκδοχή του επόμενου μεγάλου κακού της Marvel κάνει την εμφάνιση της. Όπως είπαμε, είναι μία διαφορετική εκδοχή, η ερμηνεία του ηθοποιού μου φάνηκε υπερβολικά χιουμοριστική και ευελπιστώ να είναι διαφορετική όταν τον δούμε στην κανονική μορφή του. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι τελικά επιθυμεί περισσότερο να είναι ένα πρόγευμα για το τρίτο Ant Man και το Phase 4 παρά μία 100% αυθεντική περιπέτεια του Loki. Πάντως το όλο concept με τα variants είναι πολλά υποσχόμενο και μακάρι να φτιάξουν και μία ακόμα σειρά απαλλαγμένη από το βάρος συνέχισης του Universe. Συνολικά λοιπόν, το Loki με εξαιρέσεις ανά σημεία, έρεε σχετικά ευχάριστα με τα καλά του και τα κακά του και περιμένω να δω αν και πότε θα επανεμφανιστεί ο αγαπημένος Hiddleston στο ρόλο αυτό.

Βαθμολογία: 7/10


Η βαθμολογία του Super Hero News: 7.9/10


Trailer:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου