Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

Ετοιμάζεται live-action ταινία για τον Tintin


Από ότι φαίνεται, ο Tintin, ο γνωστός χαρακτήρας κόμικ της ευρωπαϊκής αγοράς, που είχε κινηματογραφική μεταφορά κινουμένων σχεδίων από τους Steven Spielberg και Peter Jackson, θα αποκτήσει live action ταινία.

Ο Γάλλος σκηνοθέτης Patrice Leconte ετοιμάζει ταινία με βάση το κόμικ του Georges Remi, aka Herge, και αν προχωρήσει θα έχει ως βάση το The Castafiore Emerald, που ήταν μια από τις τελευταίες ιστορίες του χαρακτήρα από τον ίδιο τον Remi. Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για το πιθανό καστ της ταινίας του Patrice Leconte (The Girl on the Bridge, Man on the Train) αλλά έτσι και αλλιώς ο σκηνοθέτης αυτή τη περίοδο ετοιμάζει το Maigret and the Dead Girl.

Για να προχωρήσει σίγουρα η ταινία τότε η Paramount France θα πρέπει να πάρει τα δικαιώματα από τους δικαιούχους του χαρακτήρα. Το The Castafiore Emerald είναι ο 21ος τόμος του The Adventures of Tintin και κυκλοφόρησε από το 1961 μέχρι το 1962 και ακολουθεί τον Tintin και τον Captain Haddock θα βρεθούν σε γειτονιά τσιγγάνων καθώς η τραγουδίστρια όπερας, Bianca Castafiore, θα αποφασίσει να επισκεφτεί τον Tintin. Η ταινία δεν θα έχει κάποια σχέση με τη ταινία κινουμένων σχεδίων, η οποία πάντως εδώ και 9 χρόνια δεν είχε κάποια συνέχεια. Ο Spielberg δήλωσε το 2018 ότι η ταινία θα γίνει αλλά δεν υπάρχει επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας.

ΠΗΓΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου