Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Αφιέρωμα Justice League: Τι να περιμένουμε από την ταινία και τι από κάθε χαρακτήρα;


Πριν από 3 χρόνια, όταν και ανακοινώθηκε το σύμπαν ταινιών της DC, ενθουσιάστηκα που μετά τους Avengers, θα βλέπαμε ακόμα μία τεράστια ομάδα υπερηρώων να πολεμά στη μεγάλη οθόνη. Πόσο μάλλον όταν αυτή είναι η Justice League, η μεγαλύτερη από όλες τις ομάδες υπερηρώων στα κόμικ.

Τα χρόνια πέρασαν, η DC έβγαλε ταινίες που λατρεύτηκαν από κοινό και κριτικούς και ταινίες που δίχασαν και πλέον βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν από μία ταινία-σταθμό τόσο για την εταιρεία όσο και για τον κινηματογράφο γενικότερα. Στο σημερινό μας αφιέρωμα, θα αναλύσουμε τι μπορούμε να περιμένουμε από κάθε χαρακτήρα της ταινίας, αλλά και τους συντελεστές της.


Η Λεγεώνα

Batman

Ο χαρακτήρας: Ο Batman του καταπληκτικού Ben Affleck είναι αυτός που ξεχώρισε σαν τη μύγα μες στο γάλα στο Batman V Superman, όπου είδαμε ότι έχει όλα τα φόντα να γίνει ο καλύτερος Batman. Το design, τα action sequences, o Alfred, τα οχήματα είναι όλα στοιχεία που διαφέρουν αρκετά από τις προηγούμενες ταινίες, πιο πιστά στο κόμικ.

Τι να περιμένουμε ότι θα κάνει: Αυτό που φάνηκε στο Batman v Superman, στη μικρή του συμμετοχή στο Suicide Squad, αλλά και στα τρέιλερ είναι ότι o Bruce σε συνεργασία με τη Diana θα αναλάβει να συγκεντρώσει την ομάδα και να πείσει τους υπόλοιπους για τη σοβαρότητα της απειλής. Ταυτόχρονα ίσως προσπαθήσει να βρει τρόπο να φέρει τον Superman πίσω, ωστόσο φάνηκε να γνωρίζει για την επιστροφή του, αν θεωρήσουμε πως ο Alfred μίλαγε στον Superman στο τέλος του sneak peek της φετινής Comic Con. Παράλληλα θα δούμε σίγουρα ένα τέλειο ολοκαίνουριο batsuit, ένα batmobile γεμάτο όπλα να γαζώνει Parademons, μία μάχη που θα μοιάζει με αυτή της αποθήκης στο BvS και που θα μας κάνει να δακρύσουμε σαν φαμπόηδες και έναν Bruce μπερδεμένο, προβληματισμένο, μελαγχολικό, αλλά αποφασισμένο να σώσει την ανθρωπότητα.

Θα είναι στους MVP της ταινίας; Ναι! Κάθε εμφάνιση του Batfleck είναι ευλογία και κάνει την εκάστοτε σκηνή καλύτερη, οπότε με τον ίδιο να έχει ρόλο ηγέτη, πιστεύω ότι οι φαν του χαρακτήρα θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές.



Wonder Woman

Ο χαρακτήρας: H Gal Gadot ταιριάζει γάντι στο ρόλο της Wonder Woman. Η Diana είναι πλέον μακριά από τη Θεμίσκυρα και αποτελεί σύμμαχο του Bruce. Ενδιαφέρον έχει ότι θα τη δούμε για περισσότερη ώρα στην καθημερινή της ζωή και τη δουλειά της.

Τι να περιμένουμε ότι θα κάνει: Αν είδαμε κάτι στα trailer είναι ότι ο Steppenwolf επιτίθεται στη Θεμίσκυρα, προφανώς γιατί εκεί φυλάσσεται κάποιο Mother Box, αλλά και το ότι οι Αμαζόνες θα έχουν πόλεμο εναντίον του. Οπότε σίγουρα ένα μικρό "reunion" (από τη στιγμή που η σκηνή της μάχης Αμαζόνων-Steppenwolf είναι φλας μπακ) της Diana με τις υπόλοιπες Αμαζόνες θα έχει αρκετό ενδιαφέρον, ενώ μην ξεχνάμε πως η Wonder Woman είναι ένας από τους πιο δυνατούς χαρακτήρες της Justice League και φαίνεται ότι θα παλέψει με τον Steppenwolf ένας εναντίον ενός. Δεν πιστεύω πως θα αναπτυχθεί ιδιαίτερα σαν χαρακτήρας, καθώς θα δοθεί έμφαση στα νέα μέλη της ομάδας και η Diana μετά την καταπληκτική ταινία της δε χρειάζεται ανάπτυξη στο Justice League, αλλά στο Wonder Woman 2. Θα έχει σίγουρα πολλά hero shots και cool moments και θα είναι από τους key players στη στρατηγική της ομάδας.

Θα είναι στους MVP της ταινίας; Θα πω ναι, αλλά θα είναι λιγότερο εντυπωσιακή από τις προηγούμενες ταινίες. Και πριν πέσετε να με φάτε, η Wonder Woman είναι μακράν η πολυτιμότερη του DCEU μαζί με τον Batfleck μέχρι στιγμής, οπότε θεωρώ πως θα έχουμε μία εξαιρετική παρουσία, αλλά όπως είπα και πιο πάνω, περισσότερη σημασία θα έχει η Justice League γενικά και οι νέοι χαρακτήρες, άρα σε αυτούς θα δοθούν καλύτερες ατάκες και περισσότερο βάθος.


Aquaman

Ο χαρακτήρας: Είμαι από αυτούς που ξενερώσανε πολύ όταν έμαθαν ότι στο line up της Λεγεώνας θα υπάρχει ο Aquaman. Μετά το casting του Jason Momoa και το redesign του χαρακτήρα, απλά σιώπησα. Μπορεί να είναι μέτριος ηθοποιός, αλλά ο ρόλος είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα του και το γεγονός ότι ο ξανθομπάμπουρας φλώρος γίνεται badass ντούκι και χαβαλετζής δε με χαλάει καθόλου, αντιθέτως με εξιτάρει.

Τι να περιμένουμε ότι θα κάνει; Να καρφώσει με την τριαίνα του όλη την πλάση, να γκρεμίσει ό,τι κτήριο έχει το θράσος να στέκεται όρθιο και να τινάζει το μαλλί του με απόλυτα κουλ βλέμμα αφού έχει πλακώσει κάποιο Parademon. Πιστεύω θα τον δούμε θυμωμένο και προβληματισμένο σε κάποιες φάσεις και αρκετά πλακατζή σε άλλες στιγμές και κυρίως αυτές της μάχης. Μου θυμίζει αρκετά τον Thor ως προς τον τρόπο που τον χτίζουν και τα πρώτα δείγματα γραφής με έχουν ενθουσιάσει πραγματικά. Επίσης ως ορεκτικό για τη solo ταινία του ήρωα του χρόνου, θα υπάρξει σκηνή δράσης κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, όπου ίσως ο ήρωας μας χάσει και αποδεχθεί την πρόσκληση του Bruce να συμμετέχει στη Λεγεώνα μετά την αρχική του άρνηση. Γενικά περιμένουμε ότι ο Momoa θα κρατήσει τα badass στοιχεία από άλλους χαρακτήρες που έχει παίξει και θα προστεθούν στοιχεία comic relief που θα τον κάνουν ακόμα πιο αγαπητό.

Θα είναι στους MVP της ταινίας; Ναι! Και αυτός θα είναι, γιατί πολύ απλά έχουμε ξαναδεί τον Aquaman (στη μικρή οθόνη) και όλοι ξέρουμε πόσο στραβά πήγε η ιστορία, οπότε οι αλλαγές είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, το casting πολύ καλό και οι ατάκες τέλειες. Τι μπορεί να πάει στραβά;


Cyborg

Ο χαρακτήρας: Δεν ξέρουμε πολλά για τον Cyborg ως χαρακτήρα πέραν του ότι ήταν μαθητής στο Λύκειο του Gotham και μεγάλο ταλέντο του αμερικάνικου football, ωστόσο τραυματίστηκε θανάσιμα σε ένα ατύχημα και ο πατέρας του που εργαζόταν στα S.T.A.R Labs τον έσωσε, προσθέτοντας μηχανικά μέρη στο σώμα του. Επίσης είναι το τρίτο Mother Box, το οποίο θα αναζητεί ο Steppenwolf.

Τι να περιμένουμε ότι θα κάνει; Ο Cyborg πιστεύω πως θα είναι αρκετά ενδιαφέρων χαρακτήρας, ειδικά αν δούμε στοιχεία από το παρελθόν του, ενώ ο τρόπος και οι μηχανισμοί μάχης του φαίνονται πρωτότυποι. Θα είναι μαζί με τον Flash οι πιο νέοι και άπειροι ήρωες της Λεγεώνας, ωστόσο σε αντίθεση με τον αγαπημένο μας speedster, θα παρουσιαστεί αρκετά ωριμότερος και πιο συνειδητοποιημένος για όσα συμβαίνουν γύρω του, ενώ θα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τον Steppenwolf και τα Parademons, καθώς είναι ένα Mother Box και ο ίδιος ο Cyborg θα πρέπει να υπερασπιστεί την τεχνολογία που τον κρατάει ζωντανό.

Θα είναι στους MVP της ταινίας; Θα πω όχι. Είναι σημαντικός για την ιστορία, αλλά υπάρχουν πολλοί άλλοι που μπορούν να κλέψουν την παράσταση και ο ίδιος δεν έχει τα φόντα.

The Flash

Ο χαρακτήρας: O Barry Allen είναι ο γρηγορότερος άνθρωπος στον κόσμο και ταυτόχρονα ο πιο fun to watch χαρακτήρας της ομάδας. Από τα τρέιλερ φαίνεται φουλ ατακαδόρος, αλλά και στεναχωρημένος, καθώς ο πατέρας του είναι στη φυλακή για το φόνο της μητέρας του, χωρίς να τον έχει διαπράξει. Σε αντίθεση με το μελαγχολικό Barry της σειράς που έχει μπλέξει με τη μελαμψή Βροχοπούλου, ο Barry της Λεγεώνας φαίνεται πολύ πιο αστείος και πρόσχαρος, με αποτέλεσμα η προσέγγιση να είναι πιο κοντά στο κόμικ.

Τι να περιμένουμε ότι θα κάνει; Όπως είπε και στο τρέιλερ, να σπρώχνει κόσμο και να τρέχει μακριά. Τα visuals του Flash με τους κεραυνούς φαίνονται εκπληκτικά, ενώ δε θα μου έκανε εντύπωση αν τον βλέπαμε να ταξιδεύει πίσω στο χρόνο για να δούμε να εκπληρώνεται η σκηνή από το Batman v Superman και το όνειρο του Batman. Επίσης μαζί με τον Aquaman θα πετάξει τα περισσότερα αστεία, θα φάει ξύλο λόγω του ότι είναι άπειρος στη μάχη και σε αντίθεση με τη μονίμως καταθλιπτική φάτσα του Bruce Wayne, θα προσδώσει στην ομάδα μία νότα χαράς και αισιοδοξίας εκτός των σκηνών που επισκέπτεται τον πατέρα του στη φυλακή.

Θα είναι στους MVP της ταινίας; Προφανέστατα, είναι από τους νέους χαρακτήρες που όλοι ανυπομονούμε να δούμε και σίγουρα θα κλέψει πολλές σκηνές.

Superman

Ο χαρακτήρας: Ο άνθρωπος που όλοι θέλαμε να τον σαπίσει στο ξύλο ο Batman και όλοι ξέρουμε πως θα γυρίσει σε αυτήν την ταινία είναι ο Άνθρωπος από Ατσάλι. Ο δυνατότερος υπερήρωας στον κόσμο δεν ξέρουμε σε τι μορφή θα κάνει comeback, δηλαδή αν θα είναι ένας πιο σκοτεινός Superman ή απλά θα αναγεννηθεί, ωστόσο το hype είναι αρκετά μεγάλο.

Τι να περιμένουμε ότι θα κάνει; Όχι πολλά. Πιστεύω πως δε θα τον δούμε για πολλή ώρα στην ταινία και καλύτερα, γιατί μετά από 8 λεπτά τουλούμιασμα στο ξύλο, ένα ηλίθιο twist, μία μάχη με Doomsday, έναν θάνατο, μία κηδεία με γκάιντες και 2 σκόνες να σηκώνονται, θα ήταν βλακεία να σκάσει μύτη στο πρώτο τέταρτο της ταινίας και να είναι όλα καλά και όμορφα. Η επιστροφή του θα πρέπει να είναι αργά δομημένη και μαεστρικά χτισμένη και ο ίδιος να παρουσιαστεί αρκετά πιο διαφορετικός. Αυτή θα ήταν μία καλή αρχή για να ενδιαφερθούμε για το Man of Steel 2. 

Θα είναι στους MVP της ταινίας; Δε θα εμφανιστεί στην οθόνη τόση πολλή ώρα για να κλέψει τις εντυπώσεις, οπότε όχι.

Ο κακός


Steppenwolf

Ο χαρακτήρας: Ο κακός της ταινίας είναι στρατηγός και παράλληλα θείος του Darkseid που λογικά θα είναι ο main villain στο δεύτερο Justice League. To design του φαίνεται υπέροχο και ο ίδιος παρουσιάζεται παντοδύναμος στα τρέιλερ, κάτι που μας εξιτάρει, αφού θέλουμε ένα δυνατό πρώτο αντίπαλο για τη Λεγεώνα. 

Τι να περιμένουμε ότι θα κάνει; Θα κυνηγήσει με λύσσα τα Mother Boxes, θα μετατρέψει πολλούς ανθρώπους σε Parademons, θα καταστρέψει πολλές τοποθεσίες και οι σκηνές μάχης του θα είναι πολύ ενδιαφέρουσες, ειδικά αυτές που θα κοντραριστεί με τη Wonder Woman. Μου αρέσει που αντί να έχουμε τον Darkseid από την αρχή ως αντίπαλο της Λεγεώνας, πρέπει να νικήσουν τον κατώτερο στην ιεραρχία, Steppenwolf, προκειμένου να δεθεί η ομάδα, αλλά και να βρει τα πατήματα του το DC Extended Universe μέχρι να έρθει η ώρα για την JLA να αντιμετωπίσει τον Darkseid.

Θα είναι στους MVP; Καλός θα είναι, αλλά στην εποχή που οι αξιομνημόνευτοι κακοί σε super hero movies μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, ο Steppenwolf δεν πιστεύω ότι θα μπορέσει να κάνει τη διαφορά.


Οι β χαρακτήρες

Ποιοι θα είναι οι κυριότεροι β χαρακτήρες; Η λογική λέει πως οι β χαρακτήρες που θα δούμε περισσότερο θα είναι η Lois Lane, o Alfred, o James Gordon και ο Silas Stone. Οι Mera, Nuidis Vulko, Henry Allen, Iris West θα κάνουν μία πρώτη εμφάνιση, προκειμένου να τους γνωρίσουμε και θα τους ξαναδούμε σε επόμενες ταινίες του DCEU.

Τι να περιμένουμε ότι θα κάνουν; Η Lois Lane θα σκέφτεται τον Superman και θα τον βλέπει σε dream sequences. Εκτός αυτού στο BvS, ο Flash λέει στον Bruce σε ένα dream sequence στο BvS ότι η Lois είναι το "κλειδί", οπότε και αυτό θα παίξει κάποιο ρόλο. Ο Gordon ίσως δώσει συμβουλές στην ομάδα και τους βοηθήσει στρατηγικά ή τους δώσει πληροφορίες σχετικά με τον Steppenwolf και τα Parademons. O Alfred του Jeremy Irons θα είναι ο καυστικός μπάτλερ που λατρεύουμε από τα κόμικ με πολλές ατάκες και σίγουρα θα βοηθήσει την ομάδα μέσω των γνώσεων του. Επιπλέον αφήνεται να εννοηθεί πως θα είναι ο πρώτος που θα δει τον Superman και θα τον οδηγήσει στην τοποθεσία της ομάδας. Τέλος ο Silas λογικά θα δεχθεί επίθεση από Parademon όπως είδαμε στο πρώτο τρέιλερ και ίσως εμφανιστεί σε σκηνές σχετικά με το origin story του Cyborg.

Θα είναι κάποιος εξ αυτών MVP; Ο Alfred θα είναι σίγουρα ένας από τους καλύτερους χαρακτήρες στην ταινία λόγω της φλεγματικής του προσωπικότητας και του χιούμορ του σε κρίσιμες καταστάσεις. Η Lois Lane είναι ο εκνευριστικότερος χαρακτήρας του Universe, οπότε δύσκολο να είναι MVP, εκτός αν την σκοτώσουν, προκειμένου να πάει κάποια βήματα μπροστά ο χαρακτήρας του Superman στο Man of Steel 2. Ο Gordon θα είναι πολύ ωραίος, αλλά δε θα παίξει τόσο πολύ στην ταινία, το ίδιο και ο Silas Stone.

Ο σκηνοθέτης

Ποιοι είναι; Zack Snyder, ένας από τους πιο αμφιλεγόμενους σκηνοθέτες στη σημερινή εποχή. Πρέπει να αφήσει στην άκρη τα πολλά slow motion και τα auteur στοιχεία και να δώσει έμφαση στο πως θα πει μία δεμένη ιστορία με αρχή, μέση, τέλος και όμορφες εικόνες. Βάσει της διάρκειας της ταινίας θεωρώ πως θα το καταφέρει.

Τι να περιμένουμε; Όλοι δηλώνουν πως παρά την οικειοθελή αποχώρηση του Snyder για να βρίσκεται κοντά στην οικογένεια του μετά την αυτοκτονία της κόρης του, η ταινία παραμένει πιστή στο όραμα του. Από τον Snyder σίγουρα μπορούμε να περιμένουμε πολύ ωραίες μάχες, ειδικά με τον Batman (ας προσευχηθούμε και για λιγότερο slow motion σε άκυρες στιγμές στις μάχες των υπόλοιπων) και γενικά όμορφα action sequences και φοβερά κάδρα, ενώ όσον αφορά την ιστορία θα πρέπει να στηριχθούμε λίγο περισσότερο στους υπόλοιπους συντελεστές.

Θα είναι καλή η σκηνοθεσία; Πραγματικά δεν ξέρω τι έχει στο μυαλό του ο Zack, από τη στιγμή που άλλοι πλέον έχουν τον πρώτο λόγο και αφού έμαθε από το στραπάτσο του BvS, πιστεύω πως ναι θα είναι αρκετά καλύτερη η σκηνοθεσία.


Μία γενικότερη εικόνα για την ταινία και τους συντελεστές


-Τη μετά παραγωγή και τη σκηνοθεσία των reshoots έχει αναλάβει ο Joss Whedon, ένας πολυσχιδής καλλιτέχνης και πολύ καλός σκηνοθέτης που μετά την εξαιρετική δουλειά στο πρώτο Avengers, τη μεγαλύτερη ομάδα ηρώων της Marvel, θα αφήσει το στίγμα του και στη μεγαλύτερη ομάδα ηρώων της DC. Ο Whedon μετά και από μικροπαρεμβάσεις στο σενάριο θα διορθώσει δομικά λάθη, θα βοηθήσει στο δέσιμο των σκηνών και θα προσδώσει έναν πιο ελαφρύ τόνο και μία πιο φωτεινή παλέτα χρωμάτων.

-Το DCEU τρέχει πλέον ένας από τους καλύτερους σύγχρονους συγγραφείς κόμικ, ο Geoff Johns σε συνεργασία με τον Jon Berg, οι οποίοι μαζί με τον Charles Roven και τη Deborah Snyder θα είναι οι παραγωγοί της ταινίας. Οι δύο πρώτοι θα προσδώσουν σίγουρα φρέσκιες ιδέες και θα κάνουν το αποτέλεσμα αρκετά ποιοτικότερο με την προσέγγιση που έχουν στους χαρακτήρες.


 -Εκπλήξεις εκτός επιστροφής Superman που ουσιαστικά δεν είναι έκπληξη, προσωπικά δεν περιμένω, αν και θα ήθελα να υπάρξει κάποιο tease για τους Green Lanterns και τον Darkseid (που θα υπάρξει).

-Η ταινία θα είναι πολύ μικρότερη σε διάρκεια σε σχέση με αυτό που περιμένουμε. Με διάρκεια 1 ώρα και 59 λεπτά, είναι ένα αρκετά πιο μινιμαλιστικό έργο σε σχέση με ό,τι μας έχει συνηθίσει ο Snyder και η DC, ωστόσο αν αυτό βοηθήσει στο να είναι το αποτέλεσμα πιο δεμένο και ποιοτικό, τότε δεν έχουμε κανένα πρόβλημα.

-Θεωρώ ότι θα είναι μία από τις καλύτερες και πιο όμορφες comic book movies που έχουμε δει και ότι θα γίνει η καλύτερη ταινία του DCEU, ξεπερνώντας και το εξαιρετικό Wonder Woman.

-Πιστεύω πως δε θα έχει σαν σκοπό να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ύπαρξη κι άλλων ταινιών στο universe μέσα από τα γεγονότα που θα διαδραματιστούν, αλλά περισσότερο θα είναι μία πρώτη γνωριμία της JLA με το θεατή και θα δοθεί έμφαση στο δέσιμο της ομάδας.

-Η επόμενη ταινία της DC, το Aquaman θα βρεθεί στις αίθουσες το Δεκέμβρη του 2018. Κοινώς το DC Extended Universe μετά το Justice League θα περάσει σε μία μεταβατική φάση προετοιμασίας πολλών καινούριων ταινιών και φιλόδοξων πρότζεκτ. Συνεπώς πρέπει να κερδίσει τις εντυπώσεις με αυτήν την ταινία και να λάβει καλά σχόλια προκειμένου να προχωρήσει η υλοποίηση των προαναφερόμενων μελλοντικών ταινιών ομαλά και να κρατήσει το κοινό διψασμένο γι' αυτές. Ποντάρω στο ότι θα τα καταφέρει.

Οπότε υπομονή λίγες μέρες μέχρι να δούμε την ταινία και να τη σχολιάσουμε. Το επόμενο αφιέρωμα για το Super Hero News θα κάνει αρκετό καιρό να βγει λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων, ελπίζω πως θα τα ξαναπούμε ωστόσο σύντομα. Μέχρι τότε περιμένω τις απόψεις και τα σχόλιά σας!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου