Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Κριτική για το Godzilla x Kong: The New Empire


Το MonsterVerse των Legendary Pictures και Warner Bros. Pictures βρίσκεται διαρκώς σε ανοδική τροχιά, με αποκορύφωμα το Godzilla vs. Kong το οποίο πήρε θετικές κριτικές και κατάφερε να σημειώσει ικανοποιητική πορεία στο παγκόσμιο box office παρότι κυκλοφόρησε εν μέσω της πανδημίας του Covid-19 ενώ στην Αμερική είχε γίνει διαθέσιμο μέσω του HBO Max.

Το Godzilla x Kong: The New Empire θεωρώ πως είναι η καλύτερη ταινία του σύμπαντος, μέχρι να την εκθρονίσει κάποιο άλλο μελλοντικό κεφάλαιο του franchise. Πίστευα ότι μετά το Godzilla vs. Kong, δεν μπορούσε να συνεχιστεί η ιστορία αλλά βγάζω το καπέλο στους σεναριογράφους που κατάφεραν να μας παρουσιάσουν κάτι ελκυστικό. Απολαυστική η συνεργασία του Godzilla με τον Kong παρότι πέρασε από σαράντα κύματα. Οι σκηνές μάχης των Τιτάνων και των Μεγάλων Πιθήκων ήταν απολαυστικές και τα οπτικά εφέ ήταν άρτια. Μου έκανε εντύπωση όταν διάβασα στο Deadline πως το κόστος του φιλμ ήταν 135 εκατομμύρια δολάρια, εάν δεν το ήξερα θα έπαιρνα όρκο ότι το μπάτζετ θα ξεπερνούσε τα 200 εκατομμύρια δολάρια. Στα συν η διάρκεια που δεν έφτασε τις δυο ώρες και δεν χρειάστηκε να ξεχειλώσει η πλοκή με κάποια περιττά story arcs.
Η προσθήκη του Dan Stevens έδωσε νέα πνοή και η αλληλεπίδραση που είχε με τον Bernie Hayes του Brian Tyree Henry έβγαζε αρκετό γέλιο. Το μοναδικό που δεν μου άρεσε (δεν θα επηρεάσει καθόλου τον βαθμό που θα βάλω) ήταν το κοντό μαλλί της Rebecca Hall, μου θύμιζε την Mackenzie Davis από το Terminator: Dark Fate.

Βαθμολογία: 10/10

Trailer:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου