Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023

Κριτική για το Gen V


Δυο μέλη της συντακτικής ομάδας του Super Hero News γράφουν τις εντυπώσεις τους για το Gen V, το οποίο είναι spinoff του The Boys που προβλήθηκε από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Νοεμβρίου.

Είδος: Δράσης, Περιπέτεια και Κωμωδία.
Cast:  Jaz Sinclair, Lizze Broadway, Maddie Phillips, Chance Perdomo, London Thor, Derek Luh, Asa Germann, Shelley Conn, Patrick Schwarzenegger, Sean Patrick Thomas και Marco Pigossi.
Δημιουργός: Craig Rosenberg.
Ειδικοί Παραγωγοί: Eric Kripke, Seth Rogen, Evan Goldberg, James Weaver, Neal H. Moritz, Ori Marmur, Pavun Shetty, Ken Levin, Jason Netter, Garth Ennis, Darick Robertson, Michaela Starr, Zak Schwartz και Erica Rosbe.
Εταιρείες Παραγωγής: Fazekas & Butters, Kripke Enterprises, Point Grey Pictures, Original Film, Kickstart Entertainment, KFL Nightsky Productions, Amazon MGM Studios και Sony Pictures Television Studios.

Σύνοψη: Από τον κόσμο του The Boys έρχεται το Gen V. Young, όπου οι επίδοξοι ήρωες δοκιμάζονται τα φυσικά και ηθικά τους όρια ενώ ανταγωνίζονται για την πολυπόθητη κορυφαία κατάταξη του Πανεπιστημίου Godolkin. Όταν τα σκοτεινά μυστικά του πανεπιστημίου έρχονται στο φως, οι φοιτητές πρέπει να καταλάβουν τι είδους ήρωες πρόκειται να γίνουν.

Μιχάλης Κρατημένος: Το Gen V είναι μια πολύ ωραία spinoff σειρά η οποία συνεχίζει επάξια τη μυθολογία που έχει χτίσει το The Boys και για τη δεύτερη σεζόν έχω υψηλές προσδοκίες. Έχει όλα τα πετυχημένα συστατικά που διαθέτει και η αρχική σειρά, όπως το καλογραμμένο σενάριο, οι βίαιες σκηνές μάχης, τα υψηλού επιπέδου οπτικά εφέ και οι ανατροπές που έρχονται από εκεί που δεν το περιμένεις. Ακολουθεί ένα μικρό σπόιλερ, στο τέταρτο επεισόδιο εμφανίζεται ο Tek Knight, ο οποίος θεωρείται ο Batman για το σύμπαν του The Boys, αλλά με βάση τα όσα είδαμε εμένα μου θύμισε την Αγγελική Νικολούλη. Ναι, το ξέρω είναι καμμένο αστείο αλλά δεν ευθύνομαι εγώ γι' αυτό αλλά η δημιουργική ομάδα της σειράς. Στο ερμηνευτικό κομμάτι δεν γνώριζα κανέναν από τους ηθοποιούς που έχουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους και γι' εμένα την παράσταση κλέβουν οι Jaz Sinclair, Lizze Broadway και Maddie Phillips οι οποίες είναι εξαιρετικές.

Βαθμολογία: 8/10


nick3012: To The Boys είναι η αγαπημένη μου σειρά στην τηλεόραση, οπότε το γεγονός ότι ετοιμαζόταν ένα spin off που βασιζόταν σε storyline των κόμικς και που θα βοηθούσε την κύρια σειρά στην πλοκή της, μόνο σαν θετικό το είδα. Το Gen V μας δείχνει μία άλλη σκληρή πτυχή της Vought ως εταιρίας και ταυτόχρονα μας συστήνει καινούριους, πολύ δυνατούς και ενδιαφέροντες χαρακτήρες. Η βία και το αίμα είναι στα ίδια επίπεδα με το The Boys, ενώ απ’ ότι φαίνεται ξεκάθαρα η πλοκή της θα διαδραματίσει ρόλο σε επόμενες σεζόν της σειράς. Πάντως παρά κάποιες μέτριες ερμηνείες, σε γενικές γραμμές το Gen V μου κάλυψε πολύ το φετινό κενό του The Boys και όπως είπα και το Diabolical, μη σταματήσετε να μας ταΐζετε με υλικό από αυτό το σύμπαν, το έχουμε ανάγκη.

Βαθμολογία: 8/10


Η βαθμολογία του Super Hero News: 8/10


Trailer:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου