Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023

Κριτική για το The Killer


Εάν κάποιος πριν από μερικά χρόνια μου έλεγε πως ο David Fincher θα σκηνοθετούσε ταινία η οποία είναι βασισμένη σε graphic novel και δη Γαλλικό, θα τον θεωρούσα «τρελό». Το The Killer ως κόμικ δεν το ήξερα και το έμαθα το 2021 όταν κυκλοφόρησε η είδηση πως θα το μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη ο Fincher.

Το The Killer είναι η θριαμβευτική επιστροφή του David Fincher στα αριστουργήματα και σ' ένα είδος (θρίλερ-μυστηρίου) που το ξέρουν καλά μόνο λίγοι σκηνοθέτες του Χόλιγουντ. Ομολογώ πως το φιλμ σε περίπτωση που δεν ήταν διαθέσιμο στο Netflix, θα το είχα παρακολουθήσει στο κινηματογράφο καθώς η εμπειρία σε μια αίθουσα είναι εντελώς διαφορετική. Η υπόθεση μπορεί να είναι απλή και να έχει κλισέ όσον αφορά τις ιστορίες εκδίκησης, αλλά το σενάριο είναι καλογραμμένο που σε κρατάει συνεχώς στην τσίτα και προσπαθείς να μαντέψεις ποια θα είναι η επόμενη κίνηση του πρωταγωνιστή. Η μουσική, το μοντάζ και η φωτογραφία είναι υψηλού επιπέδου και δεν θα μου κάνει εντύπωση εάν οι συντελεστές κερδίσουν υποψηφιότητες στις αντίστοιχες κατηγορίες στα Όσκαρ.
Η ερμηνεία του Michael Fassbender είναι φανταστική και θεωρώ ότι είναι μία από τις κορυφαίες στην καριέρα του. Εάν ήταν στο χέρι μου θα του έδινα το Όσκαρ Ά Ανδρικού Ρόλου. Το ξέρω πως όσοι διαβάσουν την άποψη μου το πρώτο πράγμα που θα σκεφτούν είναι πως είμαι υπερβολικός και δεν έχουν άδικο. Αυτό που κέρδισε εμένα ήταν η προσέγγιση που είχε ο Fassbender στο ρόλο του. Πολύ ωραία ήταν και η ερμηνεία της Tilda Swinton, παρότι είχε μικρή συμμετοχή στο έργο.

Βαθμολογία: 10/10

Trailer:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου