Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023

Κριτική για το Marvel's Spider-Man 2


Είμαι μεγάλος φαν των ηλεκτρονικών παιχνιδιών της Insomniac Games για τον Spider-Man. Είναι χαρακτηριστικό πως έχει παίξει αμέτρητες φορές τα Marvel's Spider-Man και Marvel's Spider-Man: Miles Morales. Για το Marvel's Spider-Man 2 ανυπομονούσα από τότε που κυκλοφόρησε το πρώτο trailer, ενώ πρέπει είναι ο πρώτος τίτλος τον οποίο έχω προαγοράσει αρκετό καιρό πριν γίνει διαθέσιμο.
Πριν μπω στο ψητό θα αναφέρω ότι ουσιαστικά δεν πρόκειται για κανονική κριτική, αλλά θα καταθέσω τις εντυπώσεις μου για τη βασική ιστορία χωρίς να κάνω κάποιο spoiler, αφού για να γράψω κανονικό review θα πρέπει να το τερματίσω κάτι που θα πάρει παραπάνω ώρες και θα καθυστερούσα να ανεβάσω το κείμενο μου. Το Marvel's Spider-Man 2 διχώς αμφιβολία είναι το καλύτερο υπερηρωικό video game όλων των εποχών. Τι άλλο πρέπει να κάνει η Insomniac Games για να πάρει αποκλειστικά τα δικαιώματα των χαρακτήρων της Marvel Comics; Να καταπιεί σπαθιά; Η ιστορία είναι επικών διαστάσεων, ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες που μου είχαν δημιουργήσει τα trailers που είχαν κυκλοφορήσει, και ορισμένες φορές τη βρήκα εθιστική, ενώ οι ανατροπές που περιέχει έρχονται από εκεί που δεν το περιμένεις και σε αφήνουν με ανοιχτό το στόμα. Προχωρούσα την ιστορία και λέω θα παίξω άλλο λίγο και περνούσε η ώρα δίχως να το καταλάβω, όπως και στο Football Manager. Οι villains αξιοποιήθηκαν με σωστό τρόπο, το story arc του Kraven το λάτρεψα. Η μουσική που συνόδευσε τις πιο σημαντικές σκηνές ήταν εξαιρετική. Όσον αφορά το στόρι του Venom ήταν απλά απίστευτο, νομίζω πως ο Kevin Feige πρέπει να κρατήσει σημειώσεις για το πως θα πρέπει να αξιοποιήσει τους εν λόγω χαρακτήρες σε περίπτωση που τους χρησιμοποιήσει στο MCU. Μου άρεσε που είχαμε διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα άλλα δυο ηλεκτρονικά παιχνίδια του franchise. Π.χ. η δυνατότητα εναλλαγή μεταξύ των δυο πρωταγωνιστών, τα νέα γκάτζετ, οι καινούργιες κινήσεις, οι αλλαγές στις εμφανίσεις των χαρακτήρων, με τον Miles Morales με το μαλλί που έχει μοιάζει με τον Reggie Bullock ή τον Eka Darville από το Jessica Jones.
Άλλο ένα θετικό που διαπίστωσα αφορά τα side misssions που είναι πιο ευχάριστα στο να τα παίζεις, κυρίως το σταμάτημα των καταδιώξεων των εγκληματιών το οποίο απλοποιήθηκε σημαντικά. Η μόνο δυσκολία που συνάντησα (γενικά χρησιμοποίησα ελάχιστα τον οδηγό του IGN) και αναζήτησα βοήθεια σε ξένα σάιτ ήταν στο πέταγμα με τα web wings. Τέλος περίμενώ πως και πως το Marvel's Wolverine αλλά και τα Marvel's Spider-Man 3 και Marvel's Spider-Man: Miles Morales 2.

Βαθμολογία: 10/10

Trailer:



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου