Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023

Κριτική για το Secret Invasion


Το Secret Invasion θα μπορούσε να είχε κάλλιστα τον τίτλο Nick Fury αφού δεν αποτελεί πιστή μεταφορά του ομώνυμου storyline (κάτι που είναι αναμενόμενο καθώς οι X-Men, Inhumans και Thunderbolts δεν έχουν κάνει το ντεμπούτο τους στο MCU) και έχει χρησιμοποιηθεί μόνο το concept.

Το Secret Invasion αποτελεί την πιο grounded σειρά που έχουμε δει μέχρι στιγμής στο Κινηματογραφικό Σύμπαν της Marvel και για να πούμε την αλήθεια έλειπε. Διαθέτει όλα τα συστατικά ενός καλογραμμένου κατασκοπευτικό σόου (βγάζει αρκετά vibes από Captain America: The Winter Soldier) και ανατροπές διαδέχονται μία την άλλη. Το highlight είναι οι σκηνές του Nick Fury με τον Talos, η χημεία που έχουν οι Samuel L. Jackson και Ben Mendelsohn θα τη χαρακτήριζα απίστευτη. Οι ερμηνείες τους είναι απολαυστικές, η Olivia Colman ήταν ευχάριστη έκπληξη αφού δεν περίμενα να έπαιζε τόσο καλά μια badass πράκτορα της MI6 που είχε μπόλικες ατακάρες, ελπίζω να επιστρέψει σε κάποιο άλλο επερχόμενο πρότζεκτ. Φανταστική δουλειά έκανε και ο Don Cheadle, για εμένα είναι η κορυφαία του στιγμή στο MCU.
Ο χαρακτήρας της Emilia Clarke το βρήκα αδιάφορο, με το γράψιμο να μην είναι κάτι το ιδιαίτερο. Ο Gravik σαν βασικός κακός δεν με ξετρέλανε αλλά το παίξιμο του Kingsley Ben-Adir ήταν πολύ καλό, μιας μου έβγαλε ως θεατή την κατάλληλη αντιπάθεια κάτι που αρμόζει στο ρόλο του. Ένα άλλο αρνητικό που θα ήθελα να επισημάνω είναι πως όλα τα επεισόδια δεν είχαν την ίδια δυναμική που θα ήθελα εγώ, με δεδομένο πως η ιστορία απλώνεται σε σχετικά μικρό/λογικό αριθμό επεισοδίων.

Βαθμολογία: 8.5/10

Trailer:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου