Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

Κριτική για το Spider-Man: Across the Spider-Verse


Το Spider-Man: Into the Spider-Verse ήταν η ευχάριστη έκπληξη για το κινηματογραφικό 2018, ήταν το αριστούργημα που δεν ζήτησε κανείς, και αποτελεί μία από τις καλύτερες ταινίες κινουμένων σχεδίων όλων των εποχών και μία από τις κορυφαίες του χαρακτήρα.

Το Spider-Man: Across the Spider-Verse είναι απλά ταινιάρα και άξιζε η αναμονή των 4.5 χρόνων μέχρι να κυκλοφορήσει. Ήταν στο ίδιο επίπεδο με το πρώτο Spider-Verse, μην πω και ανώτερη. Αλλά αυτό το αφήνω στην κρίση του καθενός. Δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός με τον Spidey καθώς είναι ο αγαπημένος μου χαρακτήρας από την Marvel, βέβαια δεν το επιδιώκω κιόλας στις κριτικές που γράφω. Και εδώ είχαμε πρωτοποριακές τεχνικές στο animation και τα οπτικά εφέ ήταν απίστευτα. Αυτό συμβαίνει επειδή η δημιουργική ομάδα του πρότζεκτ έχει μεράκι και στοχεύει στην τελειότητα. Ο The Spot ως βασικός κακός ήταν πολύ ωραίος, αν και στην αρχή δεν μου άρεσε λόγω των πολλών αστείων. Στη συνέχεια η ανάπτυξη του χαρακτήρα έγινε με σωστό τρόπο.
Αυτό που χάλασε στο Spider-Man: Across the Spider-Verse είναι πως τελείωσε με cliffhanger, ενώ όλα ήταν έτοιμα για την τελική μάχη. Και αυτό το γράφω μόνο και μόνο επειδή δεν μπορώ δω άμεσα το Spider-Man: Beyond the Spider-Verse, όπως φυσικά και οι υπόλοιποι. Πραγματικά δεν μπορώ να περιμένω μέχρι το Μάρτιο του 2024, νομίζω ότι ξεκάθαρα αποτελεί παρενέργεια του binge watching.

Βαθμολογία: 10/10

Trailer:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου