Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Κριτική για το Shazam: Fury of the Gods


Το Shazam! το οποίο κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες παγκοσμίως τον Απρίλιο του 2019 (από τις λίγες ταινίες που κράτησε την ημερομηνία εξόδου της από το 2014) ήταν μια ευχάριστη έκπληξη καθώς έφερε μια διασκεδαστική νότα και έδωσε μια νεανική φρεσκάδα στο τότε βαρύ και σκοτεινό DC Extended Universe, κάτι που του έλειπε.

Το Shazam: Fury of the Gods είναι ένα αξιόλογο sequel που βασίστηκε στη ίδια συνταγή με την αρχική ταινία, ελπίζω να υπάρξει και Shazam 3 είτε είναι στο πρώτο κεφάλαιο είτε σε κάποιο άλλο. Η δράση αυτή τη φορά ήταν περισσότερη καθώς έλειπε η ιστορία προέλευσης σε σχέση με το Shazam!. Μου άρεσε προστέθηκαν δραματικές σκηνές, ήταν κάτι που δεν περίμενα να δω. Στα θετικά και η χρησιμοποίηση της ελληνικής μυθολογίας στο κινηματογραφικό σύμπαν της DC Comics και συγχρόνως αποτέλεσε μια καλή διαφήμιση για τη χώρα μας. Στο ερμηνευτικό κομμάτι από τα νέα πρόσωπα του καστ, γι' εμένα ξεχώρισε η Rachel Zegler η οποία ήταν φοβερή στο ρόλο της Ανθείας.
Τα οπτικά εφέ ήταν άψογα, ειδικά η απεικόνιση των μυθολογικών τεράτων.Αρκετά ενδιαφέρουσες βρήκα τις δυο post-credits σκηνές, με τη δεύτερη να κάνει set-up το πιθανό sequel. Το μόνο αρνητικό που βρήκα αφορούν κάποια από τα αστεία που δεν ήταν οργανικά και φάνηκαν σαν «εκβίαζαν» το γέλιο του κοινού.

Βαθμολογία: 9.8/10

Trailer:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου