Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Κριτική για το John Wick: Chapter 4


Κανονικά στις εισαγωγές για τις κριτικές που γράφω κάτι γενικό για την εκάστοτε ταινία, αλλά για το John Wick: Chapter 4 δεν θα το κάνω καθώς μου φαίνεται περιττό μετά την είδηση του θανάτου του Lance Reddick την περασμένη εβδομάδα. Η τελευταία φορά που θα απολαύσουμε αυτόν τον εξαιρετικό ηθοποιό στο σύμπαν του John Wick θα είναι στο Ballerina.

Το John Wick: Chapter 4 είναι ένα πραγματικό αριστούργημα και έχει ανεβάσει κατά πολύ τον πήχη για τις ταινίες του είδους. Κάθε sequel του franchise είναι καλύτερο από το άλλο, κάτι που συμβαίνει σπάνια στο Χόλιγουντ. Οι σκηνές μάχης ήταν πραγματικά επικές, με τις αγαπημένες μου να είναι σε Γαλλία (ειδικά αυτές στις σκάλες) και σε Ιαπωνία, και η δράση ήταν σχεδόν non-stop. Στο ερμηνευτικό κομμάτι, ξεκινάω από την παλιά φρουρά, ο Keanu Reeves ήταν υπέροχος όπως πάντα, μόνο αγάπη για τον συγκεκριμένο ηθοποιό. Οι Laurence Fishburne και Ian McShane είχαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας.
Όσον αφορά τις νέες προσθήκες πραγματικά λάτρεψα τους χαρακτήρες των Donnie Yen και Shamier Anderson, θα ήθελα ο πρώτος να αποκτήσει το δικό του spinoff. Η Rina Sawayama ήταν απολαυστική, παρότι δεν είχε το χρόνο συμμετοχής που περίμενα. Ο Clancy Brown είχε μικρό ρόλο και δεν μπορώ να τον κρίνω. Τέλος η επιλογή του Bill Skarsgård ως βασικός κακός αποδείχθηκε εύστοχη καθώς σε έπειθε ότι ήταν ψηλομύτης και ισχυρό μέλος της Τράπεζας.

Βαθμολογία: 10/10

Trailer:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου