Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

Κριτική για το DC League of Super-Pets


Δυο μέλη της συντακτικής ομάδας του Super Hero News αξιολογούν το DC League of Super-Pets, το οποίο έκανε πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες της Ελλάδας στις 8 Σεπτεμβρίου από την Tanweer.

Είδος: Δράσης, Περιπέτεια, Κινουμένων σχεδίων.
Πρωταγωνιστούν: Dwayne Johnson, Kevin Hart, Kate McKinnon, John Krasinski, Vanessa Bayer, Natasha Lyonne, Diego Luna, Keanu Reeves, Marc Maron και Jameela Jamil.
Σκηνοθεσία: Jared Stern.
Σενάριο: Jared Stern και John Whittington.
Παραγωγοί: Patricia Hicks, Dwayne Johnson, Dany Garcia, Hiram Garcia και Jared Stern.
Εταιρείες Παραγωγής: Warner Animation Group, DC Entertainment και Seven Bucks Productions.
Διάρκεια: 100 λεπτά.

Σύνοψη: Στο DC League of Super-Pets, ο Krypto the Super-Dog και ο Superman είναι αχώριστοι φίλοι, μοιράζονται τις ίδιες υπερδυνάμεις και πολεμούν το έγκλημα στη Metropolis δίπλα δίπλα. Όταν ο Superman και τα υπόλοιπα μέλη της Justice League απαγάγονται, ο Krypto πρέπει να πείσει μια ομάδα ζώων από καταφύγιο, τον Ace το κυνηγόσκυλο, τον PB το γουρουνάκι, την Merton τη χελώνα και τον Chip τον σκίουρο-να μάθουν τις δικές τους νέες δυνάμεις και να τον βοηθήσουν να σώσει τους υπερήρωες.

Μιχάλης Κρατημένος: Το DC League of Super-Pets είναι μια άκρως απολαυστική ταινία κινουμένων σχεδίων. Αν και η υπόθεση που έχει είναι αρκετά κλισέ για το υπερηρωικό είδος, αλλά δεν αποτελεί εμπόδιο στο να περάσει κάποιος καλά βλέποντας την. Το animation των ζώων ήταν σχεδόν άριστο, κάτι που δεν ισχύει για τα μέλη της Justice League. Μάλλον οι παραγωγοί έδωσαν προτεραιότητα στην ομάδα των κατοικίδιων, μιας και αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές. Τα οπτικά εφέ ήταν υψηλού επιπέδου και οι σκηνές μάχης ήταν αρκετά ικανοποιητικές. Τέλος το φωνητικό καστ στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, γι' εμένα την παράσταση έκλεψε η Natasha Lyonne ως Merton και η Kate McKinnon ως Lulu. Η ευχάριστη έκπληξη ήταν η Vanessa Bayer ως PB.

Βαθμολογία: 8/10


nick3012: Το συγκεκριμένο project δεν είναι από αυτά που θα λάμβανα πολύ σοβαρά υπ' όψιν, ωστόσο οι επιλογές πολύ δυνατών ονομάτων όπως ο The Rock, o Kevin Hart, o John Krasinski, ο Keanu Reeves και άλλοι με οδήγησε στο να πιστέψω ότι κάτι καλό μαγειρεύεται. Εν τέλει αυτό που είδα είναι μια διασκεδαστική ταινία τόσο για μικρά παιδιά όσο και για μεγαλύτερους σε ηλικία. Μου άρεσε πολύ το concept του να έχουν αιχμαλωτισμένη τη Justice League αλλά και τον Lex Luthor και ουσιαστικά να έχουν ζωάκια με υπερδυνάμεις που μοιάζουν με τις δικές τους να μάχονται μεταξύ τους. Επίσης η κατάληξη που ο κάθε ήρωας παίρνει το δικό του ζωάκι είναι πολύ όμορφη και προσφέρει και ένα ωραίο μήνυμα. Το animation ενώ μου άρεσε για τα ζωάκια, δε μου άρεσε στο πως απέδωσαν τους ήρωες, αλλά γενικά ήταν ικανοποιητικό και οι μάχες επίσης πολύ δυνατές. Τέλος ενώ το voice acting και ειδικά ο Reeves σαν Batman είχαν τη φάση τους, μου φάνηκε ότι οι Rock και Hart ενώ ήταν πολύ καλοί, λειτούργησαν περισσότερο σαν κράχτες και δεν ταίριαζαν οι φωνές τους με τον χαρακτήρα που ενσάρκωναν. Μπορεί και να κάνω λάθος, αλλά θέλω ο χαρακτήρας να ταιριάζει στη φωνή (βλέπε Sonic) και εδώ δεν το ένιωσα τόσο. Κατά τ’ άλλα είναι μια διασκεδαστική ταινιούλα και προτείνεται.

Βαθμολογία: 6.5/10


Η βαθμολογία του Super Hero News: 7.25/10


Trailer:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου