Κυριακή 24 Απριλίου 2022

Κριτική για το Peacemaker


Τα μέλη της συντακτικής ομάδας του Super Hero News γράφουν τις εντυπώσεις τους για το Peacemaker, το οποίο έκανε πρεμιέρα στην Ελλάδα από το Vodafone TV στις 14 Ιανουαρίου και η πρώτη σεζόν αποτελείται από οκτώ επεισόδια.

Είδος: Δράσης, Περιπέτεια και Κωμωδία.
Cast: John Cena, Steve Agee, Danielle Brooks, Robert Patrick, Jennifer Holland, Lochlyn Munro, Chukwudi Iwuji, Annie Chang, Christopher Heyerdahl Elizabeth Faith Ludlow, Rizwan Manji, Nhut Le, Alison Araya, Lenny Jacobson και Freddie Stroma.
Δημιουργός: James Gunn.
Ειδικοί Παραγωγοί: James Gunn, John Cena και Peter Safran.
Εταιρείες Παραγωγής: The Safran Company, Troll Court Entertainment και Warner Bros. Television.

Υπόθεση: Το Peacemaker εξερευνά την ιστορία ενός χαρακτήρα που γνωρίσαμε και λατρέψαμε στο "The Suicide Squad" - ενός επιτακτικά ματαιόδοξου ανθρώπου που πιστεύει στην ειρήνη με οποιοδήποτε κόστος, ανεξάρτητα από το πόσους ανθρώπους πρέπει να σκοτώσει για να την αποκτήσει.

Μιχάλης Κρατημένος: Το Peacemaker αποτέλεσε την ιδανική επιλογή για την επέκταση του DC Extended Universe στη μικρή οθόνη. Ο James Gunn ετοίμασε ένα αξιόλογο και συνάμα διασκεδαστικό sequel του The Suicide Squad. Χάρηκα που η σειρά ανανεώθηκε για δεύτερη σεζόν και πως ο Gunn έχει στα σκαριά ακόμη ένα τηλεοπτικό πρότζεκτ από το σύμπαν της DC Comics. Ο John Cena για ακόμη μία φορά ήταν απολαυστικός ως Christopher Smith/Peacemaker. Λάτρεψα τον Vigilante (ο Freddie Stroma έκανε εξαιρετική δουλειά), μου άρεσε πάρα πολύ το interaction που είχε με τον Peacemaker. Οι δυο τους μας χάρισαν άφθονες στιγμές γέλιου. Ελπίζω να αποκτήσει δικό του spinoff, εγώ θα το παρακολουθήσω με τα χίλια. Ευχάριστη έκπληξη ήταν ο χαρακτήρας της Jennifer Holland ο οποίος αναπτύχθηκε περισσότερο και είδαμε πόσο badass είναι. Προσωπικά δεν περίμενα να έχει τόσο μεγάλο ρόλο.

Βαθμολογία: 9/10


nick3012: Το The Suicide Squad μου άρεσε πολύ, οπότε η ανακοίνωση του Peacemaker με έκανε να αναρωτιέμαι θα αποδεικνυόταν περίπτωση Joey στα Φιλαράκια (καλός σε κανονικές δόσεις, όχι όμως για πρωταγωνιστής) ή αν πολύ απλά η πένα του James Gunn θα έκανε πάλι το θαύμα της. Σπανίως με απογοητεύει ο Gunn οπότε ναι, αυτή η σειρά παρά τα ελαττώματα της μου άρεσε πολύ. Πιστεύω μετά τα τρία πρώτα επεισόδια έχουμε λίγο ένα ξεφούσκωμα. Ειλικρινά τα τρία πρώτα είναι η πιο fun to watch τηλεόραση που έχω παρακολουθήσει εδώ και πολύ καιρό. Δράση, ανατροπές, απίστευτα αστεία, απλά σιγά σιγά όσο προχωράει η σειρά, η κεντρική ιστορία αποδεικνύεται λίγο αδύναμη ενώ και κάποια αστεία ανακυκλώνονται. Ίσως να έπρεπε να είναι λιγότερα επεισόδια. Επίσης αυτό που μου αρέσει προσωπικά, αλλά κατανοώ αν κάποιον τον χάλασε είναι η ομοιότητα μερικών χαρακτήρων με άλλους πιο γνωστούς ήρωες π.χ o Vigilante είναι σαν τον Deadpool με άλλη στολή. Ο Cena μου άρεσε πολύ και ως wrestling fanboy θα τον έβλεπα σε οτιδήποτε. Ο John Cena δίνει μια εξαιρετικά διασκεδαστική ερμηνεία, ενώ γενικά μου άρεσε το πως χτίζονται και εξελίσσονται οι σχέσεις της ομάδας. Το χιούμορ είναι πιο ενήλικο, η δράση πολύ πιο αιματηρή και γενικά είναι μια σειρά που παρά τα ελαττώματα της, δείχνει μεράκι από τους τίτλους αρχής (δεν τους έκανα ποτέ skip) μέχρι το τελευταίο επεισόδιο. Στην κλίμακα των υπερηρωικών σειρών μπορώ να τη βάλω στις πέντε που έχω διασκεδάσει πιο πολύ. Μακάρι να δούμε κι άλλες και ελπίζω περισσότερες σειρές στο HBO Max με υπερήρωες να είναι ανάλογου επιπέδου.

Βαθμολογία: 8.5/10


Η βαθμολογία του Super Hero News: 8.75/10


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου