Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2021

Κριτική για το Hawkeye


Τα μέλη της συντακτικής ομάδας του Super Hero News γράφουν τις εντυπώσεις τους για το Hawkeye, το οποίο προβλήθηκε στο Disney Plus από τις 24 Νοεμβρίου έως τις 22 Δεκεμβρίου και είχε έξι επεισόδια.

Είδος: Δράσης, Περιπέτεια και Αστυνομική.
Cast: Jeremy Renner, Hailee Steinfeld, Vera Farmiga, Fra Fee, Florence Pugh, Tony Dalton, Alaqua Cox και Zahn McClarnon.
Δημιουργός: Jonathan Igla.
Ειδικοί Παραγωγοί: Kevin Feige, Louis D'Esposito, Victoria Alonso, Jonathan Igla, Rhys Thomas, Trinh Tran, Trevor Waterson και Brad Winderbaum.
Εταιρεία Παραγωγής: Marvel Studios.

Υπόθεση: Η σειρά διαδραματίζεται στη Νέα Υόρκη μετά το blip. Ο πρώην Εκδικητής Clint Barton έχει φαινομενικά μια εύκολη αποστολή: να είναι με την οικογένεια του τα Χριστούγεννα. Είναι εφικτό; Ίσως με τη βοήθεια της Kate Bishop, μιας 22χρονης τοξοβόλου που έχει όνειρο να γίνει Υπερηρωίδα. Οι δυο τους αναγκάζονται να συνεργαστούν όταν μια παρουσία από το παρελθόν του Barton απειλεί να εκτροχιάσει κάτι παραπάνω από το εορταστικό πνεύμα.

Μιχάλης Κρατημένος: Το Hawkeye είναι η πιο διασκεδαστική και feelgood σειρά του Κινηματογραφικού Σύμπαντος της Marvel από αυτές που μέχρι στιγμής έχουν προβληθεί στο Disney Plus. Οι Jeremy Renner και Hailee Steinfeld είχαν ωραία χημεία και το interaction μεταξύ του Clint Barton και της Kate Bishop ήταν απολαυστικό και αποτελεί ένα από τα δυνατά χαρτιά της σειράς. Οι σκηνές μάχης ήταν εντυπωσιακές και αυτή στο παγοδρόμιο στο έκτο επεισόδιο είναι η αγαπημένη μου. Ακόμη μου άρεσε που ολοκληρώθηκε το arc της Yelena Belova το οποίο ξεκίνησε από το Black Widow, ενώ η Florence Pugh είχε αρκετές αστείες στιγμές με την Steinfeld. Προσωπικά θα ήθελα να δω ένα πρότζεκτ με τις Bishop και Yelena στο επίκεντρο. Τέλος θετικές εντυπώσεις μου άφησε ο τρόπος που μας σύστησαν την Maya Lopez και ανυπομονώ πότε θα κάνει πρεμιέρα το Echo.

Βαθμολογία: 8/10


blackys88b: Τέταρτη σειρά του MCU, με μια ιστορία που σίγουρα αφήνει παρακαταθήκη για το μέλλον αλλά δεν κουβαλά την ευθύνη των άλλων τριών, αφού ούτε θα έχει άμεσο σίκουελ (Falcon and the Winter Soldier), ούτε η ιστορία του οδήγησε σε αλλαγές όλου του σύμπαντος της Marvel (Loki & Wandavision). Και αυτό της βγαίνει σε καλό αφού σύστησε την Kate Bishop που μετά από την επίθεση των Chitauri είχε ως είδωλο της τον Hawkeye και εκπαιδεύτηκε στο να γίνει η επόμενη Hawkeye χωρίς την έγκριση κανενός. Η σειρά εκμεταλλεύεται την χριστουγεννιάτικη περίοδο και δίνει μια ιστορία που ταιριάζει με την εποχή ενώ με το απαραίτητο Μαρβελικό χιούμορ θα ικανοποιήσει μεγάλους και παιδιά. Ο Jeremy Renner είναι εξαιρετικός στο ρόλο ενώ οι προσθήκες παλιών και νέων είναι σίγουρα ικανοποιητικές. Την Echo εννοείται ότι θα την ακολουθήσουμε στη σόλο σειρά που θα έχει. Ένα θεματάκι με το φινάλε το έχω, αφού αν όντως ισχύει, με βρίσκει πλήρως αντίθετο με την απόφαση, αλλά γενικά η σειρά είναι ψηλά στα δικά μου μάτια.

Βαθμολογία: 8/10


nick3012: Σε μια χρονιά που οι σειρές της Marvel κινήθηκαν σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο, θεωρώ λογικό το να κλείσεις με μια χριστουγεννιάτικη ιστορία, ειδικά όταν διαδραματίζεται στη Νέα Υόρκη. To άξιζε ένα προσωπικό project o Jeremy Renner ως Hawkeye και θεωρώ ότι αυτή η σειρά είναι μια πύλη για την ανάπτυξη πολλών νέων projects της Marvel. Χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως μια χριστουγεννιάτικη ιστορία για το πως προσπαθεί ένας πατέρας να τελειώσει τις δουλειές του για να γυρίσει για Χριστούγεννα στην οικογένεια. Μας σύστησε την Kate Bishop και έκλεισε πολύ συγκινητικά το story της Yelena από το Black Widow με τις δύο να δείχνουν πως έχουν μέλλον στο MCU. Μας έφερε την Echo και τη δική της σειρά, αφού το συγκεκριμένο side story παρουσιάζει ενδιαφέρον. Και παράλληλα σύστησε ή επανέφερε χαρακτήρες που θέλαμε στο MCU και που σίγουρα θα επαναλάβουν το ρόλο τους. Η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα είναι όμορφη και τα action sequences καλοδουλεμένα, σε γενικές γραμμές ξεκινάει καλά, συνεχίζει καλά και τελειώνει με μικρό underdeliver, συνολικά όμως το πρόσημο είναι θετικό, ειδικά όσον αφορά τη συνέχεια του σύμπαντος της Marvel.

Βαθμολογία: 7/10


Η βαθμολογία του Super Hero News: 7.6/10


Trailer:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου