Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

Κριτική για το Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings


Τον Shang-Chi δεν τον γνώριζα ως χαρακτήρα μέχρι που το Deadline το Δεκέμβριο του 2018 έγραψε την είδηση για το πρότζεκτ που ετοιμάζουν τα Marvel Studios, ενώ με βάση τα δυο trailers που κυκλοφόρησαν δεν είχα στη λίστα μου το Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings με τις ταινίες που ανυπομονούσα να δω στην Τέταρτη Φάση του MCU.

Το Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings είναι ένα πολύ ωραίο φιλμ με ιστορία προέλευσης. Η υπόθεση δεν είναι κάτι το τρομερό, αλλά δεν αποτελεί εμπόδιο στην πρώτη γνωριμία μας με το χαρακτήρα στη μεγάλη οθόνη και το Κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel. Τα αστεία που υπήρχαν τα βλέπαμε την κατάλληλη στιγμή και δεν εκβίαζαν το γέλιο του κοινού. Η σκηνοθεσία του Destin Daniel Cretton ήταν εξαιρετική, με τις σκηνές μάχης να είναι οι πιο άρτιες που έχουμε δει στο υπερηρωικό είδος. Ειδικά αυτή στο λεωφορείο είναι ακόμη καλύτερη από ότι στο τρέιλερ. Τα οπτικά εφέ, η φωτογραφία και η μουσική ήταν στο συνηθισμένο υψηλό επίπεδο των Marvel Studios.


Στο ερμηνευτικό κομμάτι ο Simu Liu ήταν φανταστικός στον πρωταγωνιστικό ρόλο και το υπόλοιπο καστ στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Ειδική μνεία θα κάνω στην Awkwafina που υποδύθηκεμε θεσπέσιο τρόπο τον comic relief χαρακτήρα της και πιστεύω πως χρειαζόμαστε να την απολαύσουμε και σε περισσότερα μελλοντικά πρότζεκτ του Χόλιγουντ.

Βαθμολογία: 8/10

Trailer:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου