Κυριακή 9 Μαΐου 2021

Κριτική για το Invincible


Τα μέλη της συντακτικής ομάδας του Super Hero News αξιολογούν τη σειρά κινουμένων σχεδίων του Amazon Prime Video, Invincible, η οποία έχει ως βάση την ομώνυμη σειρά κόμικ της Image Comics.

Είδος: Δράσης, Περιπέτεια και Κινούμενα Σχέδια.
Cast: Steven Yeun, J.K. Simmons, Sandra Oh, Seth Rogen, Gillian Jacobs, Andrew Rannells, Zazie Beetz, Mark Hamill, Walton Goggins, Jason Mantzoukas, Mae Whitman, Chris Diamantopoulos, Melise, Kevin Michael Richardson, Grey Griffin, Max Burkholder, Khary Payton και Zachary Quinto.
Δημιουργός: Robert Kirkman.
Ειδικοί Παραγωγοί:  Robert Kirkman, David Alpert, Catherine Winder.
Εταιρείες Παραγωγής: Skybound και Skybound North.

Υπόθεση: Το Invincible είναι ενήλικη υπερηρωική σειρά κινουμένων σχεδίων που επικεντρώνεται στον 17χρονο Mark Grayson, ο οποίος είναι ακριβώς όπως κάθε άλλο αγόρι της ηλικίας του-εκτός από τον πατέρα του (Omni-Man) που είναι ο πιο ισχυρός υπερήρωας στον πλανήτη. Καθώς ο Mark αναπτύσσει τις δικές του δυνάμεις, ανακαλύπτει πως η κληρονομιά του πατέρα του δεν είναι ηρωική όσο φαίνεται.

Μιχάλης Κρατημένος:  Τη σειρά κόμικ "Invincible" προσωπικά δεν την γνώριζα, την έμαθα για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2017 όταν υπήρξε η είδηση πως οι Seth Rogen και Evan Goldberg θα ετοιμάσουν live-action μεταφορά στη μεγάλη οθόνη για λογαριασμό της Universal Pictures. Στη συνέχεια έγινε γνωστό ότι θα γίνει σειρά κινουμένων σχεδίων από το Amazon Prime Video. Όταν είδα το teaser trailer τον περασμένο Οκτώβριο κέρδισε αμέσως την προσοχή μου. Για εμένα το Invincible είναι μία από τις καλύτερες σειρές κινουμένων σχεδίων που έχουν γίνει. Έχει ορισμένες ομοιότητες με το The Boys, κάτι που εμένα δεν με χαλάει, στην πλοκή και κυρίως στους θανάτους. Το μεγαλύτερο ατού του Invincible είναι το φωνητικό καστ, το οποίο είναι all star. Φυσικά ξεχωρίζουν οι Steven Yeun, J.K. Simmons, Sandra Oh, Zazie Beetz, Walton Goggins, Gillian Jacobs και Jason Mantzoukas. Ελπίζω η επιτυχία του Invincible να παρακινήσει την Universal να προχωρήσει πιο γρήγορα την κινηματογραφική εκδοχή του comic book, μιας και είναι αρκετά χρόνια σε στάδιο ανάπτυξης.

Βαθμολογία: 9/10


blackys88b: Τι να πω και μην αδικήσω αυτό το πράγμα που είδαν τα μάτια μου. Το Invincible είναι ξεκάθαρα μια από τις πιο δυνατές υπερηρωικές σειρές, γιατί δεν φοβάται να καινοτομήσει, τουλάχιστον σε συνδυασμό. Από την μια ακούς ότι είναι κινουμένων σχεδίων, από την άλλη έρχεται να σου παρουσιάσει κάτι πιο ενήλικο και από το The Boys και έχεις ένα πείραμα μπροστά στα μάτια σου που ξεκάθαρα βγήκε επιτυχημένο. Προφανώς και δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε r-rated κινούμενα σχέδια, αλλά στο υπερηρωικό είδος σίγουρα σπανίζει αφού προσπαθούν να κερδίσουν όλη την γκάμα κοινού σε τέτοιες περιπτώσεις. Το Invincible όμως φρόντισε να μας αποδείξει ότι ζούμε στην εποχή που όλα είναι πιθανά. Πολύ καλό σχέδιο, αλλά όχι τόσο εξαιρετικό όσο το πρόσφατο The Bad Batch για παράδειγμα, εντυπωσιακοί χαρακτήρες και μερικές σκηνές φρίκης που δύσκολα μπορεί κανείς να ξεχάσει. Όποιος δει άλλωστε τη σκηνή με το τρένο, θα αντιληφθεί αυτό που λέμε. Ως μη αναγνώστης του συγκεκριμένου κόμικ, δεν μπορώ να κρίνω την αυθεντική του μεταφορά, αλλά μπορώ να κρίνω την ίδια την σειρά, η οποία είχε εξαιρετική ροή, το απαραίτητο σασπένς του γιατί έγιναν όλα στο πρώτο επεισόδιο αλλά και καλογραμμένους χαρακτήρες με εξαιρετικό voice-cast. Ξεχωρίζει φυσικά ο σπουδαίος J. K. Simmons. Ανυπομονώ για τη δεύτερη σεζόν.

Βαθμολογία: 9/10


nick3012: Η αλήθεια είναι πως ήθελα πολύ καιρό να διαβάσω το Invincible σαν κόμικ, δυστυχώς όμως δεν έχω προλάβει γιατί είναι αρκετά μεγάλο. Ωστόσο το γεγονός ότι τη σειρά θα την ανέπτυσσε ο συγγραφέας του κόμικ Robert Kirkman με έκανε να νιώθω πολύ ενθουσιασμένος όπως και το ότι θα προβαλλόταν στο Amazon Prime. Το αποτέλεσμα για μένα είναι εξαιρετικό. Αρχικά μπράβο για τη 40λεπτη διάρκεια των επεισοδίων, δε συνηθίζεται στο animation, αλλά έτσι δίνεται στην ιστορία μια καλύτερη ροή. Το pacing της σειράς είναι εξαιρετικό, έχει μια μικρή κοιλιά στη μέση, αλλά η αρχή είναι πολύ καλή και τα τελευταία δύο επεισόδια είναι αριστουργήματα. Έχει σαφή αρχή, μέση, τέλος, η ανάπτυξη χαρακτήρων είναι εξαιρετική σε σημείο που σχεδόν όλοι από τον πιο μικρό μέχρι και τον πιο μεγάλο νιώθεις ότι έχουν ένα σαφές character arc που τερματίζεται με αρκετό ενδιαφέρον στο όγδοο επεισόδιο, ενώ σε προετοιμάζει και για τη συνέχεια. Από εκεί και πέρα μεγάλο μέρος της επιτυχίας παίρνει και το καστ των ηθοποιών που επιλέχθηκαν. Το voice acting είναι φανταστικό. Μου άρεσε πολύ ότι η αρχική εκδοχή των Guardians είχε ηθοποιούς από το The Walking Dead (το πιο γνωστό κόμικ του Kirkman), αλλά γενικά οι επιλογές προσώπων είναι ιδανικές όπως του Jason Mantzoukas για Rex Splode, του Walton Goggins ως Cecil, του Steve Yeun ως ο πρωταγωνιστής και ο MVP κατά τη γνώμη μου J.K Simmons ως Omni-Man. Γενικά πάντως το καστ είναι τεράστιο και αν ψαχτείτε θα βρείτε πολύ γνωστά ονόματα ακόμα και σε δεύτερους ρόλους και όλοι δίνουν το 100%. Για το animation πρέπει να πω ότι μου θύμισε αρκετά τις εικόνες που έχω από το κόμικ και μου άρεσε πάρα πολύ η λεπτομέρεια και τα χρώματα. Κλείνοντας πρέπει να πω ότι μου θύμισε λίγο The Boys στο κομμάτι βίας, είναι 100% άνω των 18, με τρομερές εικόνες, απίστευτα δυναμικές και βίαιες μάχες και κυρίως δε λυπούνται καθόλου να δείξουν παράπλευρες απώλειες δημιουργώντας συγκινητικές στιγμές προκειμένου να κάνουν τους κακούς να φαίνονται ακόμα πιο κακοί και τους καλούς ακόμα πιο ηρωικοί. Τα τελευταία δύο επεισόδια είναι σχεδόν ολόκληρα μια τελική μάχη, η οποία έχει μπει ήδη στις αγαπημένες μου στο κομμάτι ότι δε λυπούνται να δείξουν χτυπήματα, γκρεμίσματα κτηρίων, διαφορετικά τοπία, αθώες ψυχές να χάνουν τη ζωή τους και ανυπολόγιστες καταστροφές να δημιουργούνται. Ο ορισμός της καλής μάχης, αλλά και της μάχης που αφήνει αντίκτυπο στους ήρωες, που τους αλλάζει, που τους κάνει διαφορετικούς. Συνολικά το Invincible μου άρεσε πάρα πολύ και νομίζω βλέπεται ευχάριστα και ας μην έχει διαβάσει κάποιος το κόμικ. Έχει αίμα, έχει χιούμορ, έχει εξαιρετικά ενδιαφέροντες χαρακτήρες, είναι μια υπερηρωική σειρά που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλες. Το απήλαυσα και περιμένω εναγωνίως τη δεύτερη σεζόν.

Βαθμολογία: 9.5/10


Η βαθμολογία του Super Hero News: 9.1/10


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου