Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Κριτική για το Godzilla vs. Kong


Δυο μέλη της συντακτικής ομάδας του Super Hero News γράφουν τις εντυπώσεις τους για το Godzilla vs. Kong, το οποίο έκανε πρεμιέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στις 31 Μαρτίου στο HBO Max.

Είδος: Δράσης, Θρίλερ και Επιστημονικής Φαντασίας.
Πρωταγωνιστούν:M illie Bobby Brown, Kyle Chandler, Julian Dennison, Brian Tyree Henry, Demian Bichir, Alexander Skarsgard, Rebecca Hall, Eiza Gonzalez, Jessica Henwick, Shun Oguri και Lance Reddick.
Σκηνοθεσία: Adam Wingard.
Σενάριο: Eric Pearson και Max Borenstein.
Παραγωγοί: Thomas Tull, Jon Jashni, Brian Rogers, Mary Parent, Alex Garcia και Eric McLeod.
Εταιρεία Παραγωγής: Legendary Pictures.
Διάρκεια: 113 λεπτά.

Σύνοψη: Οι Θρύλοι συγκρούονται στο Godzilla vs. Kong καθώς αυτοί οι μυθικοί αντίπαλοι συναντιούνται σε μια θεαματική αξιομνημόνευτη μάχη, με την τύχη του κόσμου να κρέμεται σε μια κλωστή. Ο Kong και οι προστάτες του πραγματοποιούν ένα επικίνδυνο ταξίδι για να βρουν το αληθινό του σπίτι, και μαζί τους είναι η Jia, ένα νεαρό ορφανό κορίτσι με το οποίο έχει δημιουργήσει έναν μοναδικό και ισχυρό δεσμό. Όμως απροσδόκητα βρέθηκαν στο μονοπάτι ενός εξοργισμένου Godzilla, ο οποίος τραβάει την προσοχή προκαλώντας καταστροφές σε όλο τον κόσμο. Η επική σύγκρουση μεταξύ των δύο Τιτάνων - που υποκινήθηκε από αόρατες δυνάμεις - είναι μόνο η αρχή του μυστηρίου που βρίσκεται βαθιά μέσα στον πυρήνα της Γης.

Μιχάλης Κρατημένος: Το Godzilla vs. Kong είναι η επιτομή του εξαιρετικού blockbuster που δεν αφορά τα κόμικς και τους υπερήρωες και σου ανεβάζει τη διάθεση. Οι μάχες ανάμεσα στους δυο Τιτάνες ήταν επικών διαστάσεων. Βρήκα πολύ σωστή την απόφαση των Eric Pearson και Max Borenstein να δώσουν μεγαλύτερο βάρος στα τέρατα και ο ρόλος των ανθρώπων στην ιστορία να είναι σε δεύτερη μοίρα, ενώ δεν είχαμε κάποιο δραματικό στοιχείο το οποίο θα παρέπεμπε σε σαπουνόπερα. Τα οπτικά εφέ ήταν υψηλού επιπέδου ενώ οι σκηνές μάχης ήταν αρκετά αληθοφανείς που νόμιζες πως παρακολουθούσες κάποιο street fight ή έναν παράνομο αγώνα μικτών πολεμικών τεχνών. Το μόνο αρνητικό που μπορώ να βρω για την ταινία είναι η μικρή διάρκεια της πρώτης μονομαχίας του Godzilla με τον Kong, θα ήθελα να διαρκούσσε λίγο περισσότερο.

Βαθμολογία: 9.8/10


nick3012: Αντί για το σύνηθες σεντόνι μου θα προτιμήσω να είμαι σύντομος και περιεκτικός. Δεν έχω καμία σύνδεση με το MonsterVerse, ξέρω πάνω κάτω τι έγινε στις προηγούμενες ταινίες του, αλλά το Godzilla vs Kong το είδα ολόκληρο μόνο και μόνο για την τελική μάχη που φαινόταν πολλά υποσχόμενη. Η υπόλοιπη ταινία μου φάνηκε λίγο αδιάφορη με υπερβολικά πολλούς χαρακτήρες και ιστορίες που πιστεύω ότι δε χρειαζόντουσαν, αν και μπορεί να κάνω λάθος καθώς μπήκα tabula rasa. Η αλήθεια είναι ωστόσο ότι οι μάχες μεταξύ τεράτων είναι εντυπωσιακές και τα πλάνα καταστροφής πολύ όμορφα. Στον τεχνικό τομέα γίνεται άρτια δουλειά, το CGI είναι σχετικά καλό και το ξύλο πολύ δυναμικό. Θεωρώ πως θα ήταν ανώτερη η βαθμολογία μου αν γνώριζα περισσότερα, δυστυχώς αρκούμαι σε αυτό το ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Βαθμολογία: 5.5/10


Η βαθμολογία του Super Hero News: 7.65/10  


Trailer:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου