Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Κριτική για το The Boys


Τα μέλη της συντακτικής ομάδας του Super Hero News αξιολογούν το The Boys, του οποίου η πρώτη σεζόν η οποία είχε οκτώ επεισόδια κυκλοφόρησε στις 26 Ιουλίου του 2019 στο Amazon Prime Video.

Είδος: Δράσης, Κωμική, Αστυνομική. 
Cast: Karl Urban, Erin Moriarty, Antony Starr, Dominique McElligott, Chace Crawford, Jessie T. Usher, Nathan Mitchell, Laz Alonso, Jack Quaid, Karen Fukuhara και Tomer Capon. 
Δημιουργός: Eric Kripke.
Ειδικοί Παραγωγοί: Eric Kripke, Evan Goldberg,Seth Rogen, Neal H. Moritz, Ori Marmur, Pavun Shetty, James Weaver, Garth Ennis και Darick Robertson.
Εταιρείες Παραγωγής: Sony Pictures Television, Amazon Studios, Kripke Enterprises, Point Grey Pictures, Original Film, Kickstart Entertainment και KFL Nightsky Productions.

Σύνοψη: Σ' ένα κόσμο όπου οι υπερήρωες αγκαλιάζουν την σκοτεινή πλευρά της τεράστιας δόξας και φήμης τους και περιστρέφεται γύρω από μια ομάδα εκδικητών που είναι γνωστοί ανεπίσημα ως "the boys", οι οποίοι έχουν ως αποστολή να καταστρέψουν διεφθαρμένους υπερήρωες με σκληράδα και προθυμία να πολεμήσουν βρώμικα. 

Μιχάλης Κρατημένος: Το The Boys είναι μία από τις καλύτερες υπερηρωικές σειρές των τελευταίων χρόνων και μαζί με το Watchmen απογείωσαν το είδος στην μικρή οθόνη την περασμένη χρονιά. Όσοι δεν το έχετε παρακολουθήσει, «επιβάλλεται» το δείτε. Το σόου απαντάει στο ερώτημα τι συμβαίνει όταν οι υπερήρωες παριστάνουν τους καλούς όταν βρίσκονται σε δημόσια θέα και χρησιμοποιούν τις δυνάμεις τους για να βγάλουν χρήματα, έχοντας πίσω τους μια μεγάλη πολυεθνική εταιρεία. Το The Boys είναι αρκετά σκοτεινό και με μπόλικη βία, όπου κάποιες σκηνές είναι πιο σκληρές και από τις αντίστοιχες του Preacher, ενώ υπάρχει χιούμορ στα κατάλληλα σημείο και σε προσεγμένες δόσεις. Η σκηνοθεσία, η φωτογραφία και τα οπτικά εφέ είναι σε υψηλό επίπεδο, ενώ στο ερμηνευτικό κομμάτι από το εξαιρετικό καστ για εμένα ξεχωρίζουν οι Karl Urban, Erin Moriarty και Jack Quaid.

Βαθμολογία: 9.5/10


blackys88b: Βίαιο, αγριεμένο, χωρίς κανένα σεβασμό στο κοινό. Και αυτό ακριβώς είναι που κάνει την όλη σειρά να αξίζει. Με γρήγορους ρυθμούς, χαρακτήρες που ούτε καν θα περνούσαν από την πόρτα εισόδου των ηρώων, μοιάζει υπερβολικά στο The Tick αλλά σε πιο ώριμο ύφος, που προτιμά με το δικό του τρόπο να διακωμωδεί το ύφος με απαραίτητο στυλ και ύφος που κερδίζει το κοινό. Οι Karl Urban, Jack Quaid, Anthony Starr και Erin Moriarty κλέβουν την παράσταση με πολύ καλές ερμηνείες ενώ αξέχαστη μένει η σκηνή που ο A-Train διαμελίζει τη κοπέλα του πρωταγωνιστή στο ξεκίνημα της σειράς. Εννοείται περιμένουμε τη δεύτερη σεζόν, η οποία όταν με το καλό κάνει πρεμιέρα, ελπίζουμε ότι θα είναι με περισσότερη βία, περισσότερο αίμα και ανάλογο στυλ με τη πρώτη σεζόν.

Βαθμολογία: 8/10


nick3012: Για μένα το The Boys ήταν η αγαπημένη μου σειρά μέσα στο 2019. Με source material ένα κόμικ δια χειρός Garth Ennis, ένα δημιουργό που αρέσκεται στην απεικόνιση της βίας και φυσικά το υψηλό μπάτζετ του Amazon Prime, το The Boys πιάνει 100% τον παλμό του κοινού που ζητάει πιο ενήλικες προσεγγίσεις στα adaptations από κόμικ και μας παραδίδει μία αριστουργηματική πρώτη σεζόν. Αυτό που μου άρεσε πολύ είναι το άρτιο storytelling, οι σεναριογράφοι φροντίζουν από το πρώτο επεισόδιο παρά το σχετικά μεγάλο cast να βάλουν αρκετές ιστορίες είτε κανονικές είτε δευτερεύουσες και έτσι στήνουν εξαιρετικά τόσο τους χαρακτήρες και τα κίνητρα τους όσο και τις μεταξύ τους αλληλεπιδράσεις, οι οποίες περιπλέκονται με κάθε επεισόδιο, συμβάλλοντας σε εξαιρετική ανάπτυξη των ηρώων μας. Στους ηθοποιούς έχουν γίνει εξαιρετικές επιλογές, ενώ αυτό που πραγματικά πρέπει να πω ότι με εντυπωσίασε ήταν τα effects και τα visuals καθώς κάθε επεισόδιο έμοιαζε οπτικά με ταινία. Επίσης η σειρά είναι πολύ ρεαλιστική, δείχνοντας μας πως οι υπερήρωες θα λειτουργούσαν στο σύγχρονο καπιταλιστικό σύστημα όντας άνθρωποι με πάθη, ελαττώματα, αλλά ταυτόχρονα έχοντας και υπερδυνάμεις. Αυτό χρησιμεύει πολύ στο να γίνεται μια μικρή σάτιρα στις mainstream απεικονίσεις τους. Τέλος πρέπει να πω ότι περίμενα με πολλή αγωνία να βγει επιτέλους μία σειρά με πολύ αίμα, βία στα πρότυπα του Deadpool και ταυτόχρονα απόλυτα ισορροπημένη θεματικά και με τον κατάλληλο κωμικό τόνο όπου χρειαστεί. Δε μπορώ πραγματικά να περιμένω πότε θα έρθει η ώρα για τη δεύτερη σεζόν.

Βαθμολογία: 10/10


Η βαθμολογία του Super Hero News: 9.1/10  


Trailer:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου