Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Κριτική για το Birds of Prey


Τα μέλη της συντακτικής ομάδας του Super Hero News γράφουν τις εντυπώσεις τους για το Birds of Prey (And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn), το οποίο έκανε πρεμιέρα στις 6 Φεβρουαρίου από την Tanweer.

Είδος: Δράσης, Περιπέτεια, Αστυνομική.
Πρωταγωνιστούν: Margot Robbie, Mary Elizabeth Winstead, Jurnee Smollett-Bell, Rosie Perez, Ewan McGregor, Ella Jay Basco, Chris Messina, Ali Wong, Robert Catrini, Michael Masini και Charlene Amoia.
Σκηνοθεσία: Cathy Yan.
Σενάριο: Christina Hodson.
Παραγωγοί: Margot Robbie, Bryan Unkeless και Sue Kroll.
Εταιρείες Παραγωγής: DC Films, LuckyChap Entertainment, Kroll & Co. Entertainment και Clubhouse Pictures.
Διάρκεια:  109 λεπτά.
Official website

Υπόθεση: Η έξαλλη ζωή της Χάρλεϊ Κουίν (Μάργκο Ρόμπι) εκτροχιάζεται ακόμα περισσότερο μετά τον ιδιαίτερα εκρηκτικό χωρισμό της από τον Τζόκερ. Για πρώτη φορά, είναι απροστάτευτη, με τον κάθε αλήτη της Γκόθαμ να την καταδιώκει. Εντωμεταξύ, ο αρχιμαφιόζος Ρόμαν Σαϊόνις (Γιούαν ΜακΓκρέγκορ) έχει βάλει λυτούς και δεμένους για να βρει τη νεαρή πορτοφολού Κας (Έλα Τζέι Μπάσκο), που έκλεψε το πολύτιμο διαμάντι του. Το μονοπάτι της Χάρλεϊ διασταυρώνεται με την Κυνηγό (Μέρι Ελίζαμπεθ Γουίνστεντ), την Μπλακ Κανάρι (Τζούρνι Σμόλετ-Μπελ) και τη Ρενέ Μοντόγια (Ρόζι Περέζ) και το αλλόκοτο επιτελείο δεν έχει επιλογή από το να συνεργαστεί για να εξολοθρεύσει τον Ρόμαν μέσα σε μία θεότρελη, φονική μέρα.

Μιχάλης Κρατημένος: Το Birds of Prey είναι μία από τις πιο διασκεδαστικές και bad ass υπερηρωικές ταινίες που έχουν γίνει. Η Harley Quinn και η παρέα της είναι έτοιμες να κατακτήσουν το κινηματογραφικό σύμπαν της DC Comics. Ήδη ανυπομονώ για το επόμενο κεφάλαιο με τις καινούργιες περιπέτειες της Quinn στο DCEU. Οι σκηνές δράσης είναι υψηλού επιπέδου και αποτελούν μια μίξη με Deadpool & John Wick, με την βοήθεια του Chad Stahelski στα reshoots του φιλμ να είναι καταλυτική. Από τους χαρακτήρες της ομάδας για εμένα την παράσταση έκλεψαν οι Huntress και Black Canary και θα ήθελα η DC Films και η Warner Bros. Pictures να ετοιμάσουν αυτόνομα πρότζεκτ. Λάτρεψα τον Ewan McGregor ως Black Mask και προσωπικά μέχρι στιγμής τον θεωρώ τον κορυφαίο κακοποιό του DC Extended Universe. Το μόνο αρνητικό που βρήκα είναι ότι τα λεπτά συμμετοχής με τις Harley Quinn, Black Canary, Huntress και Renee Montoya ως ομάδα δεν ήταν αρκετός. Τέλος ελπίζω το έργο να έχει θετική πορεία στο παγκόσμιο box office ώστε να ανοίξει ο δρόμος για περισσότερες team up ταινίες με γυναικείους χαρακτήρες.

Βαθμολογία: 9/10


nick3012: Αν μπορούσα να περιγράψω με λίγες λέξεις το Birds of Prey θα ήταν «διασκεδαστικό, αλλά με ελαττώματα». Λατρεύω το χαρακτήρα της Harley Quinn στο DCEU, θεωρώ ιδανική ηθοποιό τη Margot Robbie για να την ενσαρκώσει και μπορώ να πω ότι για ακόμα μία φορά ήταν εξαιρετική. Το supporting cast έμεινε σε μεγάλο βαθμό ανεκμετάλλευτο και οι εισαγωγές των χαρακτήρων ήταν αρκετά βιαστικές παρά το γεγονός ότι η ομάδα ενώνεται λίγο πριν το τέλος. Περίμενα να τις δω μαζί στην οθόνη για περισσότερη ώρα, αλλά εν τέλει επικεντρώθηκαν στην Harley Quinn στο μεγαλύτερο μέρος της ταινίας. Επίσης δε μπορώ να πιστέψω ότι είχαν τον απολαυστικό Ewan McGregor στο ρόλο του Black Mask και δεν τον αξιοποίησαν στο έπακρο. Η δράση ήταν βίαιη, καταιγιστική και υπήρχαν ωραίες ιδέες, αλλά ο τρόπος που τη φιλμάρανε ήταν λανθασμένος, σε άλλα σημεία υπήρχε κακή γεωγραφία σκηνής δεν καταλάβαινες που βρίσκεται ποιος και σε άλλα η κάμερα έκανε συνέχεια cuts, αλλά όχι μέσα στη δράση παρά μόνο πίσω ή στο πλάι αυτών που έπαιζαν ξύλο με το αποτέλεσμα να μην ανταποκρίνεται σε όσα μας έχουν συνηθίσει οι σύγχρονες super hero movies. Μου άρεσε η αφήγηση της Harley (μου θύμισε Deadpool), είχε καλή ροή, αν και κάποιες φορές μπερδευόσουν στο αν τώρα είσαι στη ροή της ταινίας ή σε κάποιο εκτεταμένο flashback, αλλά δε με πείραξε γιατί τα κίνητρα όλων ήταν πολύ σαφή. Εκτός αυτών, θα έλεγα ότι κάποια μηνύματα της ταινίας μου άφησαν μία κακή επίγευση, αλλά δε θα το αναλύσω σε αυτήν την κριτική. Μου άρεσε πολύ το σενάριο, η χρωματική παλέτα και το χιούμορ. Συνολικά η λογική της DC για πιο αυτόνομες περιπέτειες και ιστορίες αρκετά πιο φωτεινές και αστείες από το ψυχοπλακωτικό όραμα του Zack Snyder αποδεικνύεται πολύ καλή και για ακόμα μία φορά το αποτέλεσμα έχει θετικό πρόσημο.

Βαθμολογία: 6.5/10


blackys88b: ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΗ. Όχι εξαιρετική, όχι σπουδαία και σίγουρα όχι ταινία που θα δώσει καινοτομίες στο είδος. Αλλά ήταν αυτό ακριβώς. Από την αρχή μέχρι το τέλος είχα ένα μόνιμο χαμόγελο ικανοποίησης, το οποίο προφανώς οφείλεται στη Margot Robbie και στην ερμηνεία της ως Harley. Δεν μπορώ ούτε κατά διάνοια να φανταστώ κάποια άλλη στο ρόλο. Από την άλλη θεωρώ ότι η αλλαγή του τίτλου άργησε αλλά σωστά έγινε, αφού η ταινία είναι σόλο της Harley Quinn, με ευκαιρία να συστήσουν μερικούς άλλους χαρακτήρες. Τα γρήγορα backstory πάντως ανοίγουν πόρτες στις Huntress και Black Canary αλλά και στη Rene Montoya, η οποία ελπίζουμε ότι σε πιθανή συνέχεια θα φορέσει το μανδύα της Question. Αλλά για να είμαστε δίκαιοι, δεν ήταν όλα όπως τα ήθελα. Ο Victor Zsasz είναι πολύ πιο επικίνδυνος σαν χαρακτήρας και μάλλον χαραμίστηκε σε αυτή τη ταινία ενώ σε κανένα σημείο δεν με έπεισε ο Messina ότι μπορεί να υποστηρίξει το ρόλο. Και ο κατά τα άλλα λατρεμένος ο Ewan McGregor μένει εγκληματικά αχρησιμοποίητος από τη σκηνοθέτη και το σενάριο αφού σίγουρα μπορούσε να δώσει μερικές απολαυστικές στιγμές που θα μας έκανε να τον μισήσουμε περισσότερο. Απόδειξη φυσικά η σκηνή με την Έρικα που την βάζει να ανεβεί στο τραπέζι. Τέλος αν και η μικρή που είχε το ρόλο της Κας ήταν πολύ καλή, δεν ήταν και ο καλύτερος τρόπος να αντιπροσωπεύσεις το συγκεκριμένο χαρακτήρα από τα κόμικ στο πανί. Δικαίως έκανε παράπονα η δημιουργός του χαρακτήρα. Ελπίζω πάντως ότι θα τα πάει καλύτερα στο Box Office στη συνέχεια και ότι μέχρι το τέλος της πορείας του θα έχει αρκετά χρήματα για να δούμε ξανά τους χαρακτήρες. Τη Quinn πάντως θα την δούμε ξανά στο νέο Suicide Squad και αυτό μόνο χαμόγελο μπορεί να μου δίνει.

Βαθμολογία: 8/10


Η βαθμολογία του Super Hero News: 7.8/10


Trailer:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου