Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

Ένας ενιαίος πόλεμος για το σύμπαν της Marvel


Το σύμπαν της Marvel Universe στα κόμικς εδώ και δεκαετίες, συγκεκριμένα από το ντεμπούτο των Fantastic Four μέχρι σήμερα, θεωρεί ότι έχουν περάσει μόνο 12 χρόνια αντί 50 της πραγματικότητας, με σκοπό οι χαρακτήρες να παραμένουν νεαροί για να συνεχίσουν τις περιπέτειες τους ασταμάτητα.

Αυτό όμως έχει καταλήξει στο να είναι πρόβλημα τα τελευταία χρόνια αλλά από ότι φαίνεται την απάντηση ίσως την δώσει το δεύτερο τεύχος του History of the Marvel Universe, στο οποίο οι Mark Waid και Javier Rodriguez προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα ολοκληρωμένο χρονοδιάγραμμα μέσα από τις χιλιάδες ιστορίες της Marvel τα τελευταία 80 χρόνια. Συγκεκριμένα, επειδή πολύ συχνά οι δημιουργοί αναφέρουν πολέμους που γίνονται στη πραγματικότητα, οι χαρακτήρες έχουν μεγαλώσει κάπως απρόσμενα και έτσι οι δημιουργοί αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα πόλεμο που εκφράζει τους χαρακτήρες.

Έτσι ο The Punisher που έρχεται από το Βιετνάμ, ή ο Iron Man από το Περσικό Κόλπο, και με τους Rhodey, Reed Richards και Ben Grimm να είναι επίσης βετεράνοι πολέμου από Βιετνάμ και Κορέα, πλέον θα έχουν όλοι πολεμήσει στο Siancong War, που έγινε περίπου 15 χρόνια πριν από την παρούσα φάση του σύμπαντος. Σύμφωνα με τη περιγραφή του πολέμου, οι μάχες μεταξύ Δύσης και Ανατολής κρατούν εδώ και 15 χρόνια με την ασιατική χώρα να αντιστέκεται στο κομμουνισμό ενώ η περιοχή Sin-Cong είχε εμφανιστεί για πρώτη φορά το 1965 στο Avengers No. 18.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου