Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Κριτική για το Spider-Man: Far From Home


Τα μέλη της συντακτικής ομάδας του Super Hero News γράφουν τις εντυπώσεις τους για το Spider-Man: Far From Home, το οποίο έκανε πρεμιέρα στις Ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 3 Ιουλίου από την Feelgood Entertainment.

Είδος: Δράσης, Περιπέτεια, Επιστημονικής Φαντασίας.
Πρωταγωνιστούν: Tom Holland, Samuel L. Jackson, Zendaya, Cobie Smulders, Jon Favreau, J. B. Smoove, Jacob Batalon, Martin Starr, Marisa Tomei και Jake Gyllenhaal.
Σκηνοθεσία: Jon Watts.
Σενάριο: Chris McKenna και Erik Sommers.
Παραγωγοί: Kevin Feige και Amy Pascal.
Εταιρείες Παραγωγής: Columbia Pictures, Marvel Studios και Pascal Pictures.
Διάρκεια:  129 λεπτά.
Official website

Υπόθεση: Ο Πίτερ Πάρκερ επιστρέφει με το Spider-Man: Μακριά από τον Τόπο του, το επόμενο κεφάλαιο της σειράς ταινιών του Spider-Man. O φιλικός και παιδί-της-διπλανής-πόρτας υπερήρωας αποφασίζει να ακολουθήσει τους φίλους του Ned, MJ και την υπόλοιπη «τάξη» σε διακοπές στην Ευρώπη. Αν και τα σχέδια του Πίτερ είναι να αφήσει για λίγο πίσω του τις υπερηρωικές του ενασχολήσεις, ξαφνικά θα χαλάσουν όταν θα χρειαστεί να βοηθήσει τον Nick Fury και μαζί να ξεσκεπάσουν το μυστήριο επιθέσεων περίεργων πλασμάτων, που προκαλούν το χάος στην ήσυχη ήπειρο.

Μιχάλης Κρατημένος: Ήμουν σίγουρος μετά το Avengers: Endgame πως και το Spider-Man: Far From Home θα ήταν στο ίδιο επίπεδο, και χαίρομαι πολύ που έπεσα μέσα στην πρόβλεψη μου. Η ταινία μαζί με το Spider-Man 2 μέχρι στιγμής είναι τα κορυφαία live-action φιλμ του Αραχνάκια ενώ γενικά όσον αφορά τις κινηματογραφικές μεταφορές του χαρακτήρα, το Spider-Man: Into the Spider-Verse εξακολουθεί να αποτελεί για εμένα το καλύτερο έργο του Spidey.

Ακολουθούν βαρβάτα spoilers:
Αυτό που μου άρεσε στην ταινία κυρίως ήταν ότι ο Peter Parker είχε επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από τον θάνατο του Iron Man και το συγκεκριμένο γεγονός το διαχειρίστηκαν άψογα ώστε να δούμε την εξέλιξη του Parker ως υπερήρωα. Ο Jake Gyllenhaal τα πήγε περίφημα ως Mysterio και ήταν θετικό που το κίνητρο του σχετικά με το σχέδιο του είχε σύνδεση με παλιό περιστατικό με τον Tony Stark. Αυτό που με ενθουσίασε περισσότερο και δεν το περίμενα ήταν easter eggs από το Marvel's Spider-Man, με το πιο φανερό να είναι η σέλφι που σχεδόν ίδια με αυτή του παιχνιδιού. Τέλος η εμφάνιση του J. K. Simmons ως J. Jonah Jameson στην πρώτη post-credit σκηνή ήταν το πιο ευχάριστο κινηματογραφικό σοκ που έχω ζήσει. Μου έκανε τρομερή εντύπωση που δεν διέρρευσε κάτι στο διαδίκτυο, βέβαια είχα δει στο Twitter που ο Aaron Couch του THR είχε ανεβάσει φωτογραφία με τον ηθοποιό από την επίσημη πρεμιέρα του Spider-Man: Far From Home αλλά με τίποτα δεν πήγε εκεί το μυαλό, καθώς είχε πιστέψει πως η παρουσία του ήταν τυχαία. Να πω την αλήθεια περίμενα ότι θα μας σύστησουν την Daily Bugle στο MCU αργά ή γρήγορα, αλλό όχι με τέτοιο επικό τρόπο. Το πρώτο δείγμα του Jameson ήταν απολαυστικό και θεωρώ ότι θα είναι αρκετά αιχμηρός μέσω του podcast του, όπως και στην αντίστοιχη εκδοχή του Marvel's Spider-Man. Τέλος μίσησα το ηλίθιο όνομα που έδωσαν στην αραχνο-αίσθηση.

Βαθμολογία: 9.6/10


nick3012: Ως μεγάλος φαν του Spidey, είχα πολλές προσδοκίες από την ταινία και μπορώ να πω ότι η Marvel με αντάμειψε 100%. Δε μπορώ να αναφέρω πολλά στοιχεία για την πλοκή, γιατί θα προβώ σίγουρα σε spoiler, αυτό που θα πω είναι ότι το Spider-Man: Far From πειραματίζεται επιτυχημένα σε πολλά επίπεδα. Σε αντίθεση με το Homecoming που είχε περισσότερο high school feeling, βλέπουμε τον Spider-Man για πρώτη φορά μακριά από τη Νέα Υόρκη. Οι τοποθεσίες ήταν πανέμορφες και ο ήρωας δοκιμάζει διαφορετικά suits από τις προηγούμενες ταινίες, κάτι πολύ θετικό. Ο πειραματισμός ήταν και οπτικός, αφού σε κάποια σημεία μου θύμισε την παράνοια των εικόνων του Doctor Strange. Παράλληλα η Marvel δουλεύει πολύ ωραία την ανάπτυξη όλων των χαρακτήρων και προσφέρει απλόχερα φοβερές κωμικές σκηνές (ίσως οι καλύτερες μετά τα Guardians of the Galaxy). Λάτρεψα τον Mysterio, έχω πάντα μία τεράστια συμπάθεια στον Happy, οι υπόλοιποι χαρακτήρες και ηθοποιοί ήταν εξίσου καλοί με το Homecoming, ενώ δε χρειάζεται να επισημάνω σε μία ακόμα κριτική πόσο λατρεύω τον Tom Holland ως Spider-Man. Αυτό που θα ήθελα πλέον είναι η Marvel να επενδύσει στον ήρωα με μία πιο δοκιμασμένη συνταγή. Το Homecoming ήταν εισαγωγικό, το Far From Home πιο μεταβατικό, θα ήθελα να δούμε περισσότερη Νέα Υόρκη, κι άλλους καινούριους κακούς που δεν έχουν εμφανιστεί σε άλλες ταινίες, τον ήρωα να κάνει το step up που πρέπει και φυσικά να διαχειριστεί την κρίση που άφησε πίσω το επικό cliffhanger της mid credits scene. Ίσως επίσης να επενδύσουν σε set ups του Homecoming (Sinister Six, Prowler, Miles Morales). Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουν.

Βαθμολογία: 8.8/10


Η βαθμολογία του Super Hero News: 9.2/10


Trailer:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου