Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

Κριτική για το Pokemon Detective Pikachu


Δυο μέλη της συντακτικής ομάδας του Super Hero News αξιολογούν το Pokemon Detective Pikachu, το οποίο έκανε πρεμιέρα στις Ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 13 Ιουνίου από την Tanweer.

Είδος: Δράσης, Περιπέτεια, Κωμωδία.
Πρωταγωνιστούν: Ryan Reynolds, Justice Smith, Kathryn Newton, Ken Watanabe, Bill Nighy, Chris Geere, Suki Waterhouse, Rita Ora και Omar Chaparro.
Σκηνοθεσία: Rob Letterman.
Σενάριο: Rob Letterman, Dan Hernandez, Benji Samit και Derek Connolly.
Παραγωγοί: Mary Parent, Cale Boyter, Hidenaga Katakami, Don McGowan, Greg Baxter, Cliff Lanning και Ali Mendes.
Εταιρείες Παραγωγής: Warner Bros. Pictures, Legendary Pictures και The Pokemon Company.
Διάρκεια:  104 λεπτά.
Official website

Υπόθεση: Η ιστορία ξεκινά όταν ο ατσίδας ντετέκτιβ Χάρι Γκούντμαν εξαφανίζεται μυστηριωδώς, ωθώντας έτσι τον 21χρονο γιο του Τιμ να μάθει τι συνέβη. Στη διερεύνηση τον βοηθά ο πρώην συνεργάτης του Χάρι, ο Ντετέκτιβ Πίκατσου: ένας ξεκαρδιστικός, λατρευτός σούπερ μπελάς που μπορεί να μπερδέψει ακόμα και τον ίδιο τον εαυτό του. Συνειδητοποιώντας ότι έχουν την ικανότητα να επικοινωνούν μεταξύ τους, ο Τιμ και ο Πίκατσου ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια συναρπαστική περιπέτεια για να ξεδιπλώσουν το μυστήριο. Ψάχνουν για ίχνη κάτω από τα νέον φώτα των δρόμων της πόλης Ράιμ - μιας σύγχρονης μητρόπολης όπου οι άνθρωποι και τα Πόκεμον ζουν δίπλα-δίπλα - και συναντούν μία σειρά από χαρακτήρες Πόκεμον. Σταδιακά ξεδιπλώνεται μία συγκλονιστική πλοκή, καθώς απειλείται η ειρηνική συνύπαρξη των Πόκεμον με τους ανθρώπους, αλλά και ολόκληρο το σύμπαν τους.

blackys88b: Σε έναν από τους πιο ωραίους κόσμους που δημιουργήθηκαν ποτέ στην ποπ κουλτούρα, το Detective Pikachu βρίσκει τον απαραίτητο χρόνο να σε κάνει να ενδιαφερθείς για το νεαρό πρωταγωνιστή, ενώ παράλληλα σου δίνει μια ιστορία που έχει αρκετές ανατροπές για να σου κρατήσει το ενδιαφέρον. Μην φανταστείτε κάτι το πρωτότυπο που δεν έχετε ξαναδεί, αλλά ως μια πρώτη live action ταινία στο κινηματογραφικό σύμπαν, σίγουρα κάνει πολύ καλή δουλειά. Ο Pikachu αξιολάτρευτος φυσικά, όπως και τα περισσότερα από αυτά τα Pokemon όπως είπε και η νεαρή δημοσιογράφος στην ταινία, ενώ ελάχιστα ήταν αυτά που δεν ήταν εξαιρετικά σχεδιασμένα. Ο Ryan Reynolds ως η φωνή του χαρακτήρα, δίνει άλλη πνοή, και οι Justice Smith και Suki Waterhouse έχουν ικανοποιητικές ερμηνείες. Ο Bill Nighy με την γνωστή του ενέργεια ήταν επίσης καλός ενώ δεν ενθουσίασε ο Ken Watanabe. Εννοείται ότι περιμένουμε sequels, spinoffs και άλλες ταινίες στο franchise.

Βαθμολογία: 8/10


Μιχάλης Κρατημένος: Το Pokemon Detective Pikachu είναι μια αρκετά διασκεδαστική ταινία, η οποία μας σύστησε με ομαλό τρόπο το σύμπαν των Pokemon στην μεγάλη οθόνη που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα μεγαλώσει με sequels και διάφορα spinoffs, ενώ μέχρι στιγμής αποτελεί την πιο ποιοτική μεταφορά ηλεκτρονικού παιχνιδιού. Πολύ καλοί στους ρόλους τους ήταν οι Justice Smith και Kathryn Newton και το voice-over του Ryan Reynolds ως αξιολάτρευτος Pikachu ήταν απολαυστικός. Κατά την γνώμη μου το μεγαλύτερο ατού του φιλμ είναι τα υψηλού επιπέδου οπτικά εφέ, αλλά και το εξαιρετικό design των Pokemon που έμοιαζαν να είναι πραγματικά και ήταν κοντά στο πρωτότυπο υλικό του franchise (είτε μιλάμε για anime είτε για video games).

Βαθμολογία: 8.8/10


Η βαθμολογία του Super Hero News: 8.4/10


Trailer:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου