3/5/19

Πέθανε ο ηθοποιός του Star Wars, Peter Mayhew


Ο Peter Mayhew, γνωστός κυρίως για το ρόλο του ως Chewbacca στο κινηματογραφικό σύμπαν του Star Wars, με συμμετοχή σε συνολικά πέντε ταινίες, πέθανε στις 30 Απριλίου, σε ηλικία 74 ετών στο σπίτι του στο Τέξας.

Την ανακοίνωση για το θάνατο του, η οποία καθυστέρησε μερικές μέρες, έγινε μέσω του Twitter. Ο ηθοποιός γεννήθηκε στο Surrey της Αγγλίας και μέχρι και το 2015 είχε το ρόλο του καλύτερου φίλου του Han Solo, Chewbacca πριν δώσει το ρόλο του στον Φιλανδό ηθοποιό Joonas Suotamo στο Star Wars: The Last Jedi (2017), πρώην καλαθοσφαιριστή που γεννήθηκε το 1985.

Πρώτος του ρόλος ως ηθοποιός ήταν ως ο μινώταυρος στο Sinbad and the Eye of the Tiger αφού πρώτα οι παραγωγοί είδαν φωτογραφία που έδειχνε τα τεράστια πόδια, του, τα οποία χρησίμευαν για να σταθεί το 2,20 μέτρα κορμί του. Ο Lucas γνώρισε τον Mayhew όταν ο δεύτερος εργαζόταν στο τμήμα ραδιολογίας του King’s College Hospital στο Λονδίνο, και του είπε ότι το μόνο που χρειάζεται να κάνει για να πάρει το ρόλο, είναι απλά να σταθεί. Τελικά ο ηθοποιός είχε ρόλο στην αρχική τριλογία, Star Wars, The Empire Strikes Back και Return of the Jedi), στο Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith και στο Star Wars: The Force Awakens, αλλά και στο κακόφημο Star Wars Holiday Special το 1978.

Άλλοι του ρόλοι ήρθαν στα Glee, The Muppet Show και Donny and Marie, ενώ έχει χαρίσει τη φωνή του και σε πολλά ηλεκτρονικά παιχνίδια, με πιο γνωστό, το Battlefront του 2015. Είχε παίξει και στα Dark Towers, Terror (1978), Yesterday Was a Lie (2008) και Killer Ink (2016), με το τελευταίο να είναι και επίσημα η τελευταία του ταινία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου