Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Το μέλλον των χαρακτήρων του MCU μετά το Avengers: Endgame


Στην πρώτη προσπάθεια να μιλήσω για το Avengers Endgame, συνειδητά αποφάσισα να μην δώσω κάτι που να δείχνει κάποια από τις πιθανές εξελίξεις που έγιναν στο τέταρτο Avengers, αλλά εδώ θα μιλήσω ελεύθερα. 

Όποτε αν αποφασίσετε να προχωρήσετε στην ανάγνωση του κειμένου είναι καθαρά με δική σας ευθύνη.


Και από πού να αρχίσω; Στο ότι για πέντε χρόνια όσοι έλειπαν από τον πλανήτη δεν πρόκειται να πάρουν τα χρόνια τους πίσω; Και ότι αυτό δεν μπορεί να αλλάξει; Στο ότι ο Captain America έζησε τον πραγματικό του έρωτα στο τέλος με την Peggy και έφτιαξε μια γεμάτη και πλούσια ζωή; Ή στο ότι ο Tony Star ήταν τελικά ο ηθικός πρωταγωνιστής της ιστορίας μας; Αυτός που είχε τα περισσότερα να χάσει με το ρίσκο του να τους φέρουν όλους πίσω;


Η ταινία ξεκινά με έναν χαρακτήρα που δεν είχαμε στο Infinity War, βλέπουμε τον Clint Barton, aka, Hawkeye, να χάνει την οικογένεια του μέσα σε δευτερόλεπτα. Και ενώ από μόνο του μοιάζει λίγο εκτός ρυθμού, λειτουργεί ευεργετικά ως άμεση συνέχεια του IW, και το τέλος αυτής της μάχης. Από εκεί και πέρα έρχεται η Captain Marvel για να βοηθήσει τον Iron Man και την υπόλοιπη ομάδα να πολεμήσουν τον Thanos, αλλά η μάχη δεν είναι καν σημείο αναφοράς. Και είναι φυσικά και χωρίς κάποιο αξιόλογο αντίκτυπο. Ο μίσος πληθυσμός του σύμπαντος παραμένει νεκρός.


Και αυτό είναι που φέρνει σε πολύ δύσκολη κατάσταση τους χαρακτήρες μας. Ο Captain America προσπαθεί να βρει την θετική πλευρά, η Black Widow, απομονωμένη στο αρχηγείο ψάχνει λόγο για να προσπαθήσει, οι Captain Marvel, Nebula και Rocket ψάχνουν για κάποια περιπέτεια στο διάστημα, η Okoye προσπαθεί αλλά δεν μπορεί, ο War Machine συνεχίζει το έργο του ως προστάτης, ο Tony Stark πλέον έχει οικογένεια και ο Thor έχει εγκαταλείψει τα πάντα. Χοντρός, αλκοολικός και χωρίς κάποιο λόγο ύπαρξης, ο καινούριος βασιλιάς της νέας Asgard, ξέρει ότι το γεγονός ότι πήγε για το κεφάλι την δεύτερη φορά, δεν βοήθησε πραγματικά σε κάτι. Καμία εξιλέωση, καμία σωτηρία. Προσφέρει άφθονο χιούμορ, αλλά είναι και λίγο κατάντια. Α! Είναι και ο Hulk, ο οποίος πλέον έχει εξελιχθεί καλύτερα από όλους τους χαρακτήρες, και μπορεί να χρησιμοποιεί το μυαλό του Bruce στο κορμί του Hulk χωρίς πρόβλημα. Επίσης υπάρχει και ο Hawkeye, που τιμωρεί όλους τους εγκληματίες που γλύτωσαν από τον Thanos.



Και κάπου εδώ έχουμε και τον Ant-Man, ο οποίος προσπαθεί να τους εξηγήσει που ήταν και πως μπορούν να ταξιδέψουν στο χρόνο. Αυτό φυσικά έδωσε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε ξανά σε γνωστές ιστορίες, να δούμε χαρακτήρες όπως Loki, Jane Foster, Edwin Jarvis, Peggy Carter, Howard Stark, Alexander Pierce, Crossbones, Frigga και Ancient One, σε μια ληστεία στο χρόνο που λειτούργησε και ως ένα κολάζ αναμνήσεων για το που ήμασταν και που φτάσαμε στο MCU. Ιδιαίτερα σημαντικό για τις προσωπικές στιγμές, αφού ο Tony είχε την ευκαιρία να δει μια διαφορετική πλευρά του πατέρα του και την αγάπη του για το γιο του, και ο Thor είχε ακόμη μια ευκαιρία να μιλήσει στην μητέρα του, στην προσπάθεια του να ξεφύγει από τον βάλτο που έχει πέσει τα τελευταία χρόνια. Εξαιρετική η Russo στις σκηνές της, ήταν αρκετή για να κερδίσει το κοινό και να ξυπνήσει κάπως τον Thor.


Και φυσικά όταν με το καλό έρχεται η μάχη, η ταινία εντυπωσιάζει, με προσωπική μου αγαπημένη στιγμή την Scarlett Witch, που στα δικά μου μάτια με άνεση είναι ο πιο δυνατός χαρακτήρας. Φοβερή η μάχη των Iron Man, Hulk και Captain America ενάντια στο Thanos και εννοείται απίστευτη η σκηνή όπου ο Captain America παίρνει το Mjolnir στα χέρια του και αποδεικνύεται άξιος.


Ο Black Panther και ο Spider-Man είχαν κάποια ωραία πράγματα να κάνουν, ενώ ελάχιστα έκανε ο Doctor Strange, ενώ λίγο αχρείαστη ήταν η σκηνή που βρέθηκαν όλες οι γυναίκες μπροστά χωρίς κανένα από τους αρσενικούς ήρωες. Έμοιαζε λίγο άτοπο. Όχι πως με χαλά. Μακάρι σε όλη την ταινία να έβλεπα Scarlett Witch. Εξαιρετική και η σκηνή που ο Tony αποφασίζει να φορέσει το γάντι και να θυσιαστεί για την ανθρωπότητα. I AM IRON MAN.



ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ


Tony Stark/Iron Man




Ξεκινά το 2008 δειλά δειλά, και 11 χρόνια μετά και 10 ταινίες στις οποίες είχε ρόλο στο MCU, μπορεί να θεωρηθεί ο απόλυτος πρωταγωνιστής των τριών πρώτων φάσεων της κινηματογραφικής Marvel, που μπορούν να θεωρηθούν και το πρώτο κεφάλαιο μιας ιστορίας που ακόμη έχει ψωμί να δώσει. Για να είμαι ειλικρινής, πριν από την ταινία περίμενα την θυσία του Captain America, και ήταν ευχάριστη έκπληξη η επιλογή να πάνε με τον άνθρωπο που τα ξεκίνησε όλα. Έναν χαρακτήρα που τον είδαμε στα καλύτερα του, στα χειρότερα του, στον εγωισμό του, αλλά και τον ηρωικό αλτρουισμό του, νομίζω ότι δικαιωματικά θεωρήθηκε από την αρχή μέχρι το τέλος ως ο απόλυτος ήρωας της Marvel. Δεν υπάρχει κάτι που πρέπει να περιμένουμε από τον χαρακτήρα αφού με την θυσία του μοιάζει οριστικό το τέλος. Για τον μανδύα του Iron Man πάντως υπάρχουν σαφώς επιλογές. Από την μια ο War Machine, που έχει εξελιχθεί σε κάτι ξεχωριστό, στην Riri Williams που πήρε τον μανδύα της Iron Heart στα κόμικς, ή ακόμη και το πιο παράτολμο. Στην κόρη του Tony Stark, Morgan, η οποία δεν είναι ακριβώς όπως τα κόμικς αλλά σε μια 10ετια θα μπορούσε να ξεκινήσει δειλά δειλά τα πρώτα της βήματα.

Virginia Pepper Pots


Μαζί με τον Iron Man στην εισαγωγή της στο MCU, εκ των πιο σημαντικών χαρακτήρων για τον ήρωα, η Pepper ήταν πάντα το άτομο που ο Tony επέστρεφε και πάντα αυτή που τον κρατούσε σε κάποια σταθερότητα. Θεωρητικά, το Endgame θα είναι το φινάλε του χαρακτήρα, και το γεγονός ότι είχε την ευκαιρία να φορέσει την στολή για τελευταία φορά και να πολεμήσει στο πλάι του Iron Man, το κάνει ως πολύ ικανοποιητικό φινάλε. Η ίδια η ηθοποιός δήλωσε ότι δεν πρόκειται να έχει ξανά ενεργό ρόλο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Harold Happy Hogan




Και με τον θάνατο του Iron Man είναι λογικό ότι και ο ρόλος του Happy Hogan θα μειωθεί, αφού στο MCU λογικά θα αφοσιωθεί στο να φροντίζει την φίλη του καλύτερου του φίλου, κάτι που φάνηκε και από το κλείσιμο της ταινίας. Δεν αναμένεται να έχει νέα εμφάνιση.

Edit: Boy was I wrong. Τελικά θα τον δούμε στο Spider-man: Far From Home.

Howard Stark




Ο χαρακτήρας του Howard Stark, πατέρα του Tony, βολεύει πολύ σε ταξίδια στο παρελθόν, και όπως τον είδαμε σε Captain America: First Avenger, Ant-Man και εδώ αλλά και στη σειρά Agent Carter, είναι πολύ πιθανό να τον δούμε και σε κάποια άλλη ταινία με σκηνή στο παρελθόν.

F.R.I.D.A.Y.




Αν δούμε ποτέ άλλο χαρακτήρα με την στολή του Iron Man, τότε είναι πολύ πιθανό να ακούσουμε ξανά την συγκεκριμένη φωνή.

Edwin Jarvis


Ο Edwin Jarvis είναι ιδιαίτερη περίπτωση. Αφού είναι η πρώτη φορά που το MCU έφερε χαρακτήρα από την μικρή οθόνη στην μεγάλη, έστω και αν ήταν για ελάχιστο χρόνο. Μοιάζει να ανοίγει η πόρτα. Αν και το Agent Carter ήταν από την κινηματογραφική Marvel.

Harley Keener


Και να μην τον θυμάστε, δεν θα σας κατηγορήσει κανείς. Με μια μόλις εμφάνιση στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel, η παρουσία του και μόνο στην κηδεία του Tony Stark, ίσως μας δείχνει ότι ο Keener θα πάρει τον μανδύα του Iron Man σε μελλοντική ταινία της Marvel. Φυσικά χωρίς να υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, αυτό θα μείνει  ως φήμη μέχρι να μας δοθεί κάποια άλλη πληροφορία.

Steve Rogers/Captain America




Ο δεύτερος μεγάλος πρωταγωνιστής του MCU, ο οποίος ίσως να είχε και τις καλύτερες σόλο ταινίες με τα Winter Soldier και Civil War. Ο χαρακτήρας που περίμενα να θυσιαστεί ήταν τελικά ο χαρακτήρες που κατάφερε να πάρει happy ending αφού έζησε τον έρωτα του με την Carter, και αυτό σίγουρα ήταν μια πολύ καλή ανατροπή. Και ενώ ο ίδιος ο Evans δεν θα επιστρέψει ξανά ως ο χαρακτήρας, αφού έληξε το συμβόλαιο του, το γεγονός ότι στο τέλος ο Rogers έδωσε την ασπίδα του στον Sam Wilson, δείχνει ότι ήρθε η επιλογή για το ποιος θα είναι ο επόμενος Captain America.

Sam Wilson/ Falcon


Δεν ήταν ποτέ μεγάλος χαρακτήρας στο MCU, αλλά ο Falcon είχε σίγουρα τις στιγμές του. Το γεγονός ότι πλέον θα πάρει την ασπίδα, θα του δώσει την ευκαιρία να αναπτυχθεί σε βασικός χαρακτήρας ενώ έγινε γνωστό ότι το Disney+ θα ετοιμάσει σειρά που θα τον φέρει σε νέες περιπέτειες με τον Winter Soldier, και σίγουρα θα ασχοληθεί με το γεγονός ότι ο Wilson έχει πλέον την ασπίδα του Captain America.

Bucky Barnes/ Winter Soldier


Δεύτερο ρόλο στο πρώτο Captain America, βασικός ανταγωνιστής στο δύο και γενικά δευτερεύον χαρακτήρας στο κινηματογραφικό κόσμο της Marvel, ο Winter Soldier θα έχει την ευκαιρία να πρωταγωνιστήσει μαζί με τον Falcon σε δική του σειρά, και έχει φυσικά ανοικτό μέλλον για το πώς θα κινηθεί η καριέρα του. Με μικρές σκηνές στο Endgame, που εξυπηρετούν περισσότερο το αντίο του Rogers, νομίζω ο Bucky Barnes από εδώ και πέρα θα έχει περισσότερο χώρο να κινηθεί ως χαρακτήρας.

Peggy Carter




Η Peggy Carter, όπως και ο Howard Stark, είναι από τους χαρακτήρες που βρίσκουμε στο MCU όταν η ιστορία βρίσκεται στο παρελθόν. Με την Peggy Carter να είναι βασικός στέλεχος της SHIELD, και την Atwell να δηλώνει ότι θέλει να μείνει πιστή στον χαρακτήρα, μένει να δούμε το κατά πόσο θα την δούμε να επιστρέψει σε κάποια ταινία και το πώς επηρεάζεται από το γεγονός ότι πλέον έχει ξανά στην ζωή της τον Steve Rogers.

Alexander Pierce



Με μόλις μία εμφάνιση στο σύμπαν της Marvel μέχρι το Endgame, η αλήθεια είναι ότι ήταν έκπληξη η εμφάνιση του, κυρίως επειδή αυτή αναμένεται να είναι η τελευταία ταινία που είχε ρόλο o Redford. Ωραίο μεν για την ταινία αλλά είναι λογικό ότι δεν θα τον δούμε ξανά.

Jasper Sitwell


Με περισσότερες συμμετοχές, αφού είχε ρόλο και στο τηλεοπτικό κομμάτι του MCU, ο Sitwell είναι από τους χαρακτήρες που λογικά δεν θα μας απασχολήσουν ξανά.

Brock Rumlow/Crossbones


Όταν ακούστηκε ότι ο Grillo θα επιστρέψει ως Rumlow, όλοι νόμιζαν ότι θα είχε σχέση με κάτι στο παρόν, αλλά τελικά ήταν καθαρά για τις σκηνές στο παρελθόν. Έφεραν και το επικό Hail Hydra από τον Captain America, που κάνει φυσικά την σκηνή να αξίζει. Λογικά δεν θα μας απασχολήσει ξανά ο χαρακτήρας.

Jack Rollins


Το ίδιο περίπου ισχύει και για τον Rollins.

Red Skull


Ο πρώτος ανταγωνιστής του Captain America, ο οποίος είχε εξαφανιστεί και μέχρι το 2018 δεν είχαμε σημάδια του που ήταν. Τελικά είναι αυτός που προστατεύει το Soul Stone. Από την στιγμή που ούτε στο IW ούτε στο Endgame έχει ξεκαθαριστεί αν επιβιώνει, ο χαρακτήρας παραμένει ερωτηματικό για το μέλλον του.

Bruce Banner/ Hulk




Ο χαρακτήρας που έστω και χωρίς δική του κινηματογραφική ταινία μετά το The Incredible Hulk, είχε μια σαφή ανάπτυξη χαρακτήρα μέσω των ταινιών Avengers και του Ragnarok. Σαφώς και υπάρχει χώρος για επιστροφή του Ruffalo και σίγουρα ο χαρακτήρας μπορεί να λειτουργήσει πολύ διαφορετικά πλέον. Το θέμα είναι ότι σίγουρα δεν είναι το όπλο που γνωρίζαμε ενώ δεν είναι ξεκάθαρο πως μπορεί να έρθει η είσοδος του Red Hulk πλέον. Το ίδιο ισχύει και για την She-Hulk. Ερωτηματικό το μέλλον του Hulk.

Thaddeus Ross




Αν εξαιρέσουμε πιθανή εμφάνιση σε κάτι που μπορεί να έχει θέμα τον στρατό, ο Ross δεν είναι από τους χαρακτήρες που έχουν ενεργό ρόλο στο MCU, εκτός και αν τον παρουσιάσουν ως villain που αποφασίζει να γίνει ο Red Hulk.

Thor




Μετά από δύο ταινίες σόλο που σίγουρα δεν ήταν οι καλύτερες, ο Thor που κουβαλούσε ήδη δύο Avengers ταινίες, εμφανίστηκε στο Ragnarok, που επαναπροσδιόρισε τον χαρακτήρα, κάτι που συνέχισε και το Infinity War. Το Endgame όμως το πήρε σε διαφορετική πορεία, και μας έφερε ένα Thor που περισσότερο unworthy έμοιαζε, μέχρι την στιγμή που έπρεπε να δείξει ότι αντιδρά. Με το κλείσιμο της ταινίας άφησε το βασίλειο της Asgard στην Valkyrie και αποφάσισε ότι θα ταξιδέψει με τους Guardians of the Galaxy, που σημαίνει ότι θα έχει ενεργό ρόλο στη τρίτη ταινία της υπερηρωικής ομάδας.

Loki




Μπορεί ο Loki να είχε εμφάνιση στις σκηνές από το παρελθόν, αλλά όταν πήρε το Τεσσεράκτιο στα χέρια του άλλαξε το μέλλον του αμέσως. Η συγκεκριμένη εξέλιξη μας έδωσε μια πειστική εξήγηση για την επιστροφή του χαρακτήρα και έτσι θα δούμε μια νέα περιπέτεια με τον Θεό της Απατεωνιάς. Ως γνωστό, ο χαρακτήρας θα έχει δική του σειρά στο Disney +, και το συγκεκριμένο εξήγησε το πώς.

Valkyrie




Η Valkyrie συστήθηκε στο κοινό μέσω του Ragnarok, και στην δεύτερη της εμφάνιση επιβεβαίωσε ότι είναι αγαπητός χαρακτήρας στο κοινό. Με τον Thor να της αφήνει το βασίλειο και να φεύγει με τους Guardians, δεν είναι ξεκάθαρο πως μπορεί να συνεχιστεί η ιστορία της, αλλά είτε τηλεοπτικά, είτε κινηματογραφικά, φαντάζει σίγουρο ότι θα την δούμε ξανά.

Frigga




Μια τελευταία εμφάνιση της Russo στο franchise,  η οποία της έδωσε και την πιο δυνατή συναισθηματικά σκηνή επανένωσης. Να την δούμε ξανά, φαντάζει απίθανο, αλλά μόνο και μόνο που είχαμε την ευκαιρία εδώ, ικανοποιημένοι είμαστε.

Jane Foster




Η σκηνή της Portman δεν ήταν καν γυρισμένη από την ταινία. Ήταν από το Dark World, και απλά βόλεψε στην ιστορία. Η Portman όμως χάρισε τη φωνή της και συμπλήρωσε και επίσημα το ταξίδι της στο MCU αφού φαντάζει απίθανο η Foster να πάρει νέα ευκαιρία στο σύμπαν. Εκτός φυσικά και αν μας κάνουν την έκπληξη με την Lady Thor.

Korg




Ο χαρακτήρας του Taika Waititi είναι σαφώς ένας από τους πιο δευτερεύοντες χαρακτήρες, αλλά όταν με το καλό θέλουν να τον φέρουν πίσω, σίγουρα δεν θα τους είναι δύσκολο. Η επιστροφή του χαρακτήρα είναι πολύ πιθανή.

Natasha Romanoff/Black Widow


Η τρίτη μεγάλη απώλεια του franchise, και ίσως και η πιο περίεργη. Η Black Widow βρίσκεται στις οθόνες μας εδώ και 9 χρόνια, από την εισαγωγή της στο Iron Man 2, και πάντα ήταν σημαντικός χαρακτήρας. Κατά κάποιο τρόπο, ο θάνατος της εξυπηρετεί στην ολοκλήρωση της ιστορίας αλλά το παράδοξο είναι ότι ετοιμάζεται ήδη σόλο ταινία Black Widow, που σημαίνει θα δούμε την Johansson ξανά στο ρόλο. Να ’ναι η Βουδαπέστη που ακούμε συχνά;

Clint Barton/Hawkeye




Ο Hawkeye μετά από την απουσία του στο ΙW, ήταν λογικό ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο στο Endgame, ανοίγει την ταινία με το χαμό της οικογένειας του. Χάνει τον έλεγχο με τις δολοφονίες κακοποιών, βλέπει την Black Widow να θυσιάζεται αντί αυτού, και στο τέλος δίνει και μάχη ενάντια στον Thanos και τον στρατό του. Και το επόμενο βήμα για τον χαρακτήρα θα είναι δική του σόλο σειρά στο Disney+ που πολλοί υποστηρίζουν, ότι θα εκπαιδεύσει την Kate Bishop για να τον αντικαταστήσει.

Laura Barton




Από την στιγμή που επέζησε, είναι πολύ πιθανό να την δούμε μαζί με τα παιδιά της στην σειρά του Hawkeye.

James Rhodey Rhodes/ War Machine



Ακόμη ένας χαρακτήρας που επέζησε, και πολύ πιθανό να είναι στις επιλογές για τον μανδύα του Iron Man, ως τιμή προς τον καλύτερο του φίλο. Δεν έχει ακουστεί κάτι για τον χαρακτήρα, και δεν είναι γνωστό αν θα πάρει δική του σόλο ταινία ή ίσως και αυτός κάποια σειρά, αλλά είναι σίγουρο ότι σε κάποια φάση θα τον δούμε ξανά.

Scott Lang/ Ant-Man




Σχεδόν σίγουρο ότι θα δούμε και τρίτο Ant-Man, αφού όλοι οι χαρακτήρες επιβίωσαν και ο Rudd είναι σαφέστατα ασφαλής επιλογή για να κρατήσει το επίπεδο ψηλά. Ο χαρακτήρας είχε μεγάλο ρόλο στο Endgame και ήταν και η αφορμή για να τους φέρουν πίσω, και σίγουρα ανεβαίνει στην αντίληψη του κόσμου. Αν και δεν έχει ανακοινωθεί το threequel, μοιάζει σίγουρο.

Hope Van Dyne/ Wasp


Και μαζί του φυσικά θα επιστρέψει και η Wasp, αφού είναι ανάμεσα στους χαρακτήρες που επανήλθε και είναι σημαντικό κομμάτι του franchise ενώ θα δοθεί ευκαιρία για περισσότερη ανάπτυξη τους.

Hank Pym, Janet Van Dyne




Τα ίδια ισχύουν και για τους γονιούς της Hope. Αν πάρει το πράσινο φως το Ant-man 3, θα τους ξαναδούμε.

Cassie Lang




Αλλά και για την Cassie Lang, που είναι ίσως το πρώτο παιδί που γνωρίσαμε στο MCU, που θα έχει την ευκαιρία να γίνει και αυτή ήρωας, όπως έγινε και στα κόμικς.

Carol Danvers/Captain Marvel


Εννοείται ότι θα επιστρέψει με νέα ταινία, αφού τον χαρακτήρα ίσα που προλάβαμε να τον γνωρίσουμε με το σόλο Captain Marvel. Απλά δεν είναι γνωστό σε ποια εποχή θα διαδραματίζεται.

Peter Quill/Star-Lord




Επέστρεψε και είδε και την Gamora μιας άλλης εποχής. Θα έχει και τον Thor μαζί του. Το τρία είναι γεγονός ότι θα γίνει αφού θα επιστρέψει και ο James Gunn στην σκηνοθεσία.

Gamora


Από την στιγμή που ταξίδεψε στο χρόνο, η ίδια πλέον ζει στο 2019 και δεν είναι γνωστό που ακριβώς πήγε μετά από την μάχη. Το σίγουρο είναι ότι θα επιστρέψει για την τρίτη ταινία.

Rocket Raccoon


Σημαντικό ρόλο σχεδόν σε όλη την ταινία, αφού αυτός έκανε την δουλειά στην Asgard και ποτέ δεν φοβήθηκε να πολεμήσει τις ανώτερες δυνάμεις. Επιβίωσε και επιστρέφει.

Nebula




Σίγουρα από τις καλύτερες αναπτύξεις χαρακτήρων στο MCU, αφού είναι πολύ ωραίος ο τρόπος που δόθηκε η ιστορία, και ο λόγος που η Gamora αποφασίζει να βοηθήσει. Παραμένει ενεργό μέλος των Guardians

Drax the Destroyer, Groot, Mantis




Επιστρέφουν, και ελπίζουμε με πιο ενεργούς ρόλους.

T’Challa/Black Panther




Προφανώς και ήταν από τους χαρακτήρες που θα επιζούσαν. Ο πρώτος αφρικανός ήρωας στο MCU, σε μια ταινία που σάρωσε βραβεία και όσκαρ, είναι λογικό ότι θα επιστρέψει σε δεύτερη σόλο ταινία του και πέμπτη συνολικά ενώ στο Endgame είχε σχετικά ενεργό ρόλο από την στιγμή της επιστροφής του.

Shuri




Η αξιολάτρευτη Shuri επιβίωσε και θα επιστρέψει και αυτή για δεύτερη ταινία, με την προϋπόθεση της βελτίωσης του χαρακτήρα να είναι εκεί. σίγουρα θα είχε ενδιαφέρον να έχει πιο ενεργό ρόλο.

Okoye




Όπως και η Okoye που στο πρώτο κομμάτι της ταινίας έδωσε το παρόν της και ήταν από τα άτομα που η Black Widow είχε συνομιλίες.

M’Baku, Ramonda


Και οι δύο αναμένεται να επιστρέψουν.

Stephen Strange/Doctor Strange




Αν και ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί δεύτερη ταινία, ο χαρακτήρας ήταν από τους σημαντικούς της επιστροφής και σίγουρα υπάρχουν ιστορίες του χαρακτήρα για να τον δούμε να επιστρέφει.

Wong


Και μαζί του φυσικά θα επιστρέψει και ο έμπιστος βοηθός του, Wong, ο οποίος ήταν από αυτούς που επιβίωσαν.

Ancient One




Έκπληξη η παρουσία της Swinton ως Ancient One αλλά πολύ ευχάριστη. Δεν αναμένεται να δούμε τον χαρακτήρα ξανά εκτός και αν παρουσιαστεί ως φάντασμα στον Strange ή κάτι παρόμοιο, σε κάποια συνέχεια.

Peter Parker/ Spider-Man




Από τους χαρακτήρες που ξέρουμε σίγουρα ότι επιστρέφουν αφού το καλοκαίρι θα έχει δική του ταινία. Στο Endgame έδειξε ξανά ότι δεν είναι έτοιμος ήρωας, κάτι που ίσως παίξει ρόλο και στην νέα ταινία.

May Parker, Ned




Επιστρέφουν μαζί με τον Spider-Man

Wanda Maximoff/ Scarlett Witch


Από τους πιο δυνατούς χαρακτήρες, σε κόμικς και MCU, αφού μόνη της κατανίκησε τον Thanos μέχρι που ζήτησε να έρθουν τα πυρά. Ο χαρακτήρας επιβίωσε και θα έχει δική του σειρά, το WandaVision στο Disney+, κάτι που είναι θετικό για τους φαν, αλλά έχουμε απορία του πως θα γίνει αυτό.

The Vision




Και ο λόγος είναι επειδή ο Vision δεν είναι από τους χαρακτήρες που επιβίωσαν και σίγουρα προκαλεί ερωτηματικό για το πότε θα διαδραματίζεται η ιστορία αλλά και το τι θα δούμε αφού αυτό που δήλωσε η Elizabeth Olsen προκαλεί ερωτηματικά.

Nick Fury



Ο Fury, με μόλις μια σκηνή, και χωρίς κάτι άλλο, δείχνει ότι επέζησε, και θα επιστρέψει για το Spiderman: Far From Home, μαζί…

Maria Hill




Με την Maria Hill φυσικά, η οποία για ακόμη μια φορά θα είναι στο πλευρό του Fury.

Thanos




You get to see him die twice. Ο Thanos είναι εξαιρετικός ως Villain και ο Brolin είναι εξαιρετικός στο ρόλο του, αλλά είδαμε δύο φορές το τέλος του, αφού ο Tony Stark έκανε αυτό που έπρεπε για να σταματήσει την μάχη. Αξίζει να αναφερθεί ότι τον χαρακτήρα μάλλον θα τον δούμε ξανά αφού το The Eternals μάλλον του έχει θέση για ρόλο.

Ebony Maw, Corvus Glaive, Cull Obsidian, Proxima Midnight




Πεθαίνουν και οι τέσσερεις, και τις δύο φορές αν και ο Corvus Glaive στα κόμικς πεθαίνει μόνο όταν χαλάσει το όπλο του. Θα είναι ερωτηματικό.

Daredevil, Jessica Jones, Iron Fist, Luke Cage Misty Knight, Colleen Wing, The Punisher


Χαρακτήρες που δεν μπορούμε να δούμε λόγω της ρήτρας του Netflix αλλά και επειδή πιθανότατα δεν ασχολήθηκαν μαζί τους από την Marvel.

Cloak, Dagger, Runaways, Agents of SHIELD, Inhumans


Και οι υπόλοιποι που ακόμη δεν έχουν σημείο αναφοράς στο MCU, με κάποιους από αυτούς, σίγουρα να αξίζουν δεύτερη ευκαιρία.

Stan Lee

Iron Man, The Incredible Hulk, Iron Man 2, Thor, Captain America: First Avenger, The Avengers, Iron Man 3, Thor: The Dark World, Captain America: The Winter Soldier, Guardians of the Galaxy, Avengers: Age of Ultron, Ant-Man, Captain America: Civil War, Doctor Strange, Guardians of the Galaxy Vol. 2, Spider-man Homecoming, Thor: Ragnarok, Black Panther, Avengers Infinity War, Ant-Man and the Wasp, Captain Marvel, Avengers: Endgame

The Man is the Marvel Cinematic Universe.


Τιμής Ένεκεν για τον δημιουργό της Marvel. Δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου