Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

Κριτική για το The Incredibles 2


Τα μέλη της συντακτικής ομάδας του Super Hero News αξιολογούν το The Incredibles 2, το οποίο έκανε πρεμιέρα στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 14 Ιουνίου από την Feelgood Entertainment.

Είδος: Δράσης, Κινούμενα σχέδια, Περιπέτεια.
Πρωταγωνιστούν: Holly Hunter, Craig T. Nelson, Sarah Vowell, Huck Milner, Samuel L. Jackson, Brad Bird, John Ratzenberger, Bob Odenkirk και Catherine Keener.
Σκηνοθεσία: Brad Bird.
Σενάριο: Brad Bird.
Παραγωγοί: John Walker και Nicole Paradis Grindle.
Εταιρείες Παραγωγής: Walt Disney Pictures και Pixar Animation Studios.
Διάρκεια:  118 λεπτά.
Official website

Υπόθεση: Η αγαπημένη οικογένεια υπερ-ηρώων είναι και πάλι εδώ στους «Απίθανους 2» - ενώ η Έλεν βρίσκεται εκεί έξω με σκοπό να σώσει τον κόσμο, ο Μπομπ μαζί με την Βάιολετ και τον Ντας προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με τις συνθήκες της καθημερινής ζωής στο σπίτι. Είναι μια δύσκολη μετάβαση για τον καθένα, την ίδια στιγμή που όλη η οικογένεια αγνοεί τις υπερδυνάμεις του μικρού Jack-Jack. Όταν όμως ένας καινούργιος εχθρός συλλαμβάνει ένα ιδιοφυές, μα επικίνδυνο σχέδιο, οι Απίθανοι θα πρέπει να βρουν έναν τρόπο να συνεργαστούν ξανά με τον Frozone για να νικήσουν - εύκολο στα λόγια, αλλά όχι στην πράξη, ακόμα κι όταν είσαι ένας από τους «Απίθανους».

Μιχάλης Κρατημένος: Το The Incredibles 2 είναι ένα σπουδαίο sequel υπερηρωικής ταινίας και ένα από τα καλύτερα φιλμ κινουμένων σχεδίων των τελευταίων χρόνων. Ο Jack-Jack κλέβει την παράσταση, ειδικά στην σκηνή που παλεύει με το ρακούν, και θα ήθελα στην επόμενο The Incredibles να τον δούμε σε μεγαλύτερη ηλικία και να πολεμάει περισσότερο στο πλάι της οικογένειας του. Ο Brad Bird έκανε για ακόμα φορά εξαιρετική δουλειά, ξεπέρασε κατά πολύ τον εαυτό του, και ελπίζω η επόμενη συνέχεια να μην αργήσει έρθει, μιας και εισπράξεις ξεπέρασαν το ένα δισεκατομμύριο δολάρια παρότι ο προϋπολογισμός για το είδος ήταν αρκετά μεγάλος. Μπορώ βέβαια να κάνω μια μικρή υποχώρηση σε περίπτωση που αναλάβει το καινούργιο reboot του Fantastic Four που θα λαμβάνει χώρα στο Marvel Cinematic Universe.

Βαθμολογία: 9/10


nick3012: Για ακόμα μία φορά, η συνεργασία της Disney με την Pixar έχει ως αποτέλεσμα μία από τις καλύτερες ταινίες κινουμένων σχεδίων της χρονιάς. Το animation είναι καταπληκτικό, δίνοντας έμφαση σε κάθε μικρή λεπτομέρεια, ενώ το σενάριο ήταν εξίσου έξυπνο με αυτό της πρώτης ταινίας, περιλαμβάνοντας φυσικά κάποιες πολύ καλές ανατροπές. Όλοι οι χαρακτήρες εξελίσσονται, βλέποντας πλέον μία μίξη της οικογενειακής και της υπερηρωικής ζωής της οικογένειας των Απίθανων, η οποία μας προσφέρει ξεκαρδιστικές στιγμές. Δε θα μπορούσα να ξεχωρίσω κάποιον χαρακτήρα, καθώς όποιος εμφανιζόταν στην οθόνη σε κέρδιζε, από τον Κύριο Απίθανο μέχρι τον γλυκύτατο Jack-Jack. Μεγάλη έμφαση δόθηκε στις σκηνές δράσης, τις οποίες έχουν προσέξει ξανά μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια τόσο οι μικρές μάχες όσο και αυτές που είναι μεγάλης έκτασης είναι αξιομνημόνευτες, καθώς ο Brad Bird κάνει τρομερή δουλειά σκηνοθετικά. Σίγουρα μία πάρα πολύ καλή ταινία, την οποία προτείνω ανεπιφύλακτα τόσο σε φαν του υπερηρωικού είδους όσο και του animation.

Βαθμολογία: 8.8/10


blackys88b: Αρκετά καλό sequel, το οποίο σίγουρα δεν είναι όπως το πρωτότυπο, που ήταν κάτι καινούριο για το κοινό, αλλά τουλάχιστον συνεχίζει την ιστορία με τέτοιο τρόπο, που το διαφοροποιεί από την πρώτη ταινία. Οι φωνές κάνουν εξαιρετική δουλειά, με πιο αναγνωρίσιμη να είναι αυτή της νέας προσθήκης, Bob Odernik, και η παραγωγή είναι εξαιρετική. Το κλείσιμο της ιστορίας με την βάρκα νομίζω ότι θα μπορούσε να τελειώσει με την Voyd και τις δικές της ικανότητες αλλά ίσως να μην μπορούσε να κάνει τόσο μεγάλη πόρτα. Εννοείται ότι θα ήθελα να δω και τρίτη ταινία ενώ θεωρώ ότι η Disney πρέπει να κάνει και τηλεοπτική σειρά όπως έγινε με το Big Hero 6 αφού σίγουρα υπάρχει υλικό αλλά και κόμικς που απευθύνονται σε νεαρή ηλικία. Το έχει κάνει ήδη με τα περισσότερα της franchise κινουμένων σχεδίων.
Βαθμολογία: 8/10


Η βαθμολογία του Super Hero News: 8.6/10


Trailer:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου