Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

Κριτική για το Spider-Man: Into The Spider-Verse


Δυο μέλη της συντακτικής ομάδας του Super Hero News γράφουν τις εντυπώσεις τους για το Spider-Man: Into The Spider-Verse, το οποί έκανε πρεμιέρα στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 13 Δεκεμβρίου από την Feelgood Entertainment.

Είδος: Κινουμένων σχεδίων, Περιπέτεια, Δράσης.
Πρωταγωνιστούν: Shameik Moore, Hailee Steinfeld, Mahershala Ali, Jake Johnson, Liev Schreiber, Brian Tyree Henry, Luna Lauren Velez και Lily Tomlin.
Σκηνοθεσία:  Bob Persichetti, Peter Ramsey και Rodney Rothman
Σενάριο: Rodney Rothman και Phil Lord.
Παραγωγοί: Avi Arad, Amy Pascal, Phil Lord, Christopher Miller και Christina Steinberg.
Εταιρείες Παραγωγής: Columbia Pictures, Sony Pictures Animation και Marvel Entertainment.
Διάρκεια: 117 λεπτά.
Official website

Υπόθεση: Ο μισός Αφροαμερικανός μισός Πορτορικανός έφηβος Miles Morales ζει στο Μπρούκλιν και προσπαθεί να προσαρμοστεί στο καινούριο ιδιωτικό σχολείο του Μανχάταν. Η ζωή του δυσκολεύει ακόμα περισσότερο όταν τον δαγκώνει ραδιενεργή αράχνη και αποκτά υπερδυνάμεις. Εντωμεταξύ, ο δαιμόνιος Kingpin έχει κατασκευάσει έναν πυρηνικό επιταχυντή που ανοίγει την πύλη σε άλλα παράλληλα σύμπαντα, έλκοντας διαφορετικές εκδοχές του Spider-Man στον κόσμο του Miles. Ο νεαρός θα μάθει να αποδέχεται τις προκλήσεις και τις ευθύνες ενός υπερήρωα, ενώ θα καταλάβει ότι οποιοσδήποτε μπορεί να φορέσει τη μάσκα του ήρωα και να αναλάβει δράση για καλό σκοπό.

Μιχάλης Κρατημένος: Το Spider-Man: Into The Spider-Verse είναι η κορυφαία κινηματογραφική μεταφορά του χαρακτήρα και μία από τις καλύτερες ταινίες κινουμένων σχεδίων όλων των εποχών. Είτε είστε φαν του Αραχνάκια είτε όχι πρέπει να την δείτε στο σινεμά. Η Sony Pictures επανέρχεται στις επιτυχίες όσον αφορά το καλλιτεχνικό κομμάτι μετά τα Spider-Man 3, The Amazing Spider-Man και The Amazing Spider-Man 2 (εξαιρείται το Spider-Man: Homecoming καθώς έγινε υπό την εποπτεία του Kevin Feige και των Marvel Studios). Προσωπικά θα ήθελα το Spider-Verse να κερδίσει το Όσκαρ για το καλύτερο φιλμ κινουμένων σχεδίων αφού το θεωρώ ανώτερο από το The Incredibles 2, το οποίο κατά άλλα είναι πολύ ωραίο έργο. Σωστή η κίνηση της Sony να δώσει από νωρίς το πράσινος φως για το sequel και το spinoff με τους γυναικείους χαρακτήρες από το σύμπαν του Spidey.

Βαθμολογία: 10/10


nick3012: Είχα συνηθίσει τη DC να μας σερβίρει πολύ καλές animated ταινίες, αλλά το Into the Spider-Verse ήρθε από το πουθενά και με εξέπληξε. Όσο αισιόδοξος κι αν ήμουν για αυτήν την ταινία λόγω του ότι λατρεύω τον Spider-Man, δεν την περίμενα τόσο απολαυστική. Το animation ήταν εξαιρετικό και μου άρεσε ο τρόπος που οι σκηνοθέτες πειραματίζονταν με τα χρώματα και το τρόπο κινηματογράφησης ανάλογα με το ποιος Spider-Man ήταν στην οθόνη. Όλοι οι villains σε εντυπωσίαζαν με κάποιους εξ αυτών να έχουν υποστεί πολύ πρωτότυπα redesigns, ενώ το σενάριο μας επιφύλασσε κάποιες εκπλήξεις και εμφανίσεις χαρακτήρων που δεν περιμέναμε. Το χιούμορ αποτελεί φυσικό κομμάτι της ταινίας και η πλοκή εξελίσσεται με ένα πολύ σταθερό ρυθμό που βοηθάει το θεατή. Συγκινήθηκα με το cameo του Stan Lee και θεωρώ πως γίνανε εξαιρετικές μουσικές επιλογές. Η μεγαλύτερη δύναμη της ταινίας είναι οι χαρακτήρες και ο τρόπος που στήνει και εξελίσσει τις διαπροσωπικές τους σχέσεις, καθώς στο τέλος σε έχει συγκινήσει, σε έχει συναρπάσει, σε έχει κάνει να γελάσεις και σε έχει ψυχαγωγήσει στο μέγιστο βαθμό. Εξαιρετική προσπάθεια, αξίζει να πάει καλά στο box office.

Βαθμολογία: 9.5/10


Η βαθμολογία του Super Hero News: 9.75/10



Trailer:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου