Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Κριτική για το Iron Fist


Στο Super Hero News οι κριτικές για τηλεοπτικές σειρές δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητες μας ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα γράψουμε ποτέ. Αν κάποιο μέλος της συντακτικής ομάδας θελήσει να γράψει κριτική για μια σειρά που είτε έχει ολοκληρωθεί είτε είναι σε εξέλιξη, μπορεί να το κάνει ελεύθερα. Το ρόδι με τις τηλεοπτικές κριτικές θα σπάσει το Iron Fist.


Ο Danny Rand επιστρέφει μυστηριωδώς στην Νέα Υόρκη μετά από δεκαπέντε χρόνια αφού έχει θεωρηθεί νεκρός σε αεροπορικό δυστύχημα. Είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει την είσοδό του στην εταιρεία του πατέρα του αφού πρώτα αποδείξει την ταυτότητά του, να βρει απαντήσεις για τα αίτια του δυστυχήματος που προκάλεσε των θάνατο των γονιών του ενώ θα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στην οικογενειακή κληρονομιά και τα καθήκοντα του ζωντανού όπλου aka Iron Fist. Δεν πρόκειται να πω περισσότερες λεπτομέρειες για την πλοκή της σεζόν ώστε να μην γράψω άθελα μου κάποιο spoiler.


Ξεκινάω με το εξής: Αγνοήστε τους Αμερικανούς κριτικούς, άλλωστε πως μπορείς να τους πάρεις στα σοβαρά όταν τις καλύτερες κριτικές από τις σειρές της Marvel στο Netflix τις έχει πάρει η πρώτη σεζόν του Jessica Jones. Ακολουθεί ο πρώτος κύκλος του Luke Cage και τέλος η πρώτη και η δεύτερη σεζόν του Daredevil ενώ η κατάταξη πρέπει να είναι η ακριβώς αντίστροφη. Το Iron Fist είναι μια καλογυρισμένη σειρά, αντάξια της ποιότητας που μας έχει συνηθίσει το Netflix, και μαζί με το Luke Cage είναι το δεύτερο καλύτερο σόου μετά το εξαιρετικό Daredevil. Οι σκηνές μάχης είναι υψηλού επιπέδου ενώ δεν λείπουν και οι συνεχείς ανατροπές. Στο υποκριτικό κομμάτι δεν μπορείς να έχεις πολλές απαιτήσεις καθώς πρόκειται για υπερηρωική σειράς δράσης, με τις δραματικές σκηνές να είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Αυτά που δεν μου άρεσαν στον πρώτο κύκλου της σειράς είναι η έλλειψη δυνατού κύριου ανταγωνιστή και τα λίγα φλας μπακ από το παρελθόν του Danny μετά το ατύχημα.


Βαθμολογία: 8/10.



Η πρώτη σεζόν του Iron Fist είναι διαθέσιμη στο Netflix με Ελληνικούς υπότιτλους.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου