Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023

Κριτική για το The Marvels


Το Κινηματογραφικό Σύμπαν της Marvel βρίσκεται σε πάραξενη περίοδο καθώς πολλά από τα πρότζεκτ του Multiverse Saga που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής δεν έχουν ικανοποιήσει μεγάλη μερίδα του κοινού, το οποίο πλέον είναι απαιτητικό με βάση τα όσα έχει δει στο Infinity Saga, κάτι που έχει φανεί και στο παγκόσμιο box office. Από αυτή τη συνθήκη δεν θα μείνει ανεπηρέαστο το The Marvels αφού οι εκτιμήσεις για το άνοιγμα της ταινίας στο box office της Αμερικής έχουν αλλάξει το τελευταίο διάστημα.

Το The Marvels είναι μια διασκεδαστική ταινία και τίποτα παραπάνω. Το οφείλει κυρίως στην αλληλεπίδραση που είχαν οι τρεις υπερηρωίδες, ειδικά η παρουσία της Kamala Khan ήταν όλα τα λεφτά. Είχαμε ένα ωραίο set up για το μέλλον του MCU, για μία ομάδα που έχουμε διαβάσει φήμες τα τελευταία χρόνια, δεν μπορώ να πω περισσότερα γιατί θα κάνω σπόιλερ και δεν το θέλω. Οι σκηνές μάχης και τα οπτικά εφέ ήταν σε καλό επίπεδο, αλλά χωρίς να είναι εντυπωσιακά. Τέλος η mid-credits σκηνή ήταν ανώτερη από ότι όλο το φιλμ και είχε άμεση σύνδεση μ' αυτά που θα δούμε στα δυο επόμενα Avengers. Και κάπου εδώ τελειώνουν τα θετικά.
Αυτό που δεν μου άρεσε στο έργο ήταν το σενάριο, το βρήκα κακογραμμένο. Δεν κατάλαβα τίποτα από την υπόθεση, έμοιαζε χαοτική, όποιος αντιλήφθηκε κάτι του δίνω πολλά συγχαρητήρια. Η Dar-Benn ως βασική villain ήταν αδιάφορη, η Zawe Ashton δεν έχει κάποια ευθύνη, και ο μόνος λόγος κάποιος να την θυμάται είναι εάν πέσει ως ερώτηση σε κάποιο τηλεπαιχνίδι, π.χ το The Chase.

Βαθμολογία: 7/10

Trailer:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου