Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022

Κριτική για το Ms. Marvel


Τα μέλη της συντακτικής ομάδας του Super Hero News αξιολογούν τη νέα σειρά του Κινηματογραφικού Σύμπαντος της Marvel, Ms. Marvel, η οποία προβλήθηκε από τις 8 Ιουνίου έως τις 13 Ιουλίου στο Disney Plus.

Είδος: Δράσης, Περιπέτεια και Κωμωδία.
Cast:  Iman Vellani, Αramis Knight, Saagar Shaikh, Rish Shah, Zenobia Shroff, Mohan Kapur, Matt Lintz, Yasmeen Fletcher, Laith Naki, Azher Usman, Travina Springer Nimra Bucha, Laurel Marsden και Anjali Bhimani.
Δημιουργός: Bisha K. Ali.
Ειδικοί Παραγωγοί: Bisha K. Ali, Sana Amanat, Kevin Feige και Freddy Syborn.
Εταιρεία Παραγωγής: Marvel Studios.

Σύνοψη: Το "Ms. Marvel" της Marvel Studios είναι μια σειρά με κεντρική ηρωίδα την Καμάλα Χαν, έφηβ μουσουλμάνα Αμερικανίδα που μεγαλώνει στο Τζέρζι Σίτι. Άριστη γκέιμερ η Καμάλα, είναι μεγάλη θαυμάστρια των υπερηρώων και διαθέτει τεράστια φαντασία - ειδικά όταν πρόκειται για την Κάπτεν Μάρβελ. Ωστόσο, η Καμάλα αισθάνεται ότι δεν έχει θέση στο σχολείο και ορισμένες φορές ούτε και στο σπίτι - ώσπου αποκτά υπερδυνάμεις όπως οι ήρωες που πάντα θαύμαζε. Η ζωή γίνεται καλύτερη με υπερδυνάμεις, έτσι;

Μιχάλης Κρατημένος: Το Ms. Marvel είναι μια σειρά που απευθύνεται κυρίως στο νεανικό κοινό και παρότι εγώ δεν ανήκω στο συγκεκριμένο το target group, την βρήκα αρκετά διασκεδαστική. Πλέον ανυπομονώ να δω την ηρωίδα στο The Marvels και το interaction που θα έχει με το είδωλό της, Captain Marvel. Κατά τη γνώμη μου το πιο δυνατό ατού της σειράς είναι ότι είχαμε ένα πολύ δυνατό story arc για τους προγόνους της Kamala Khan και το ρόλο που έπαιξαν στο να γίνει υπερηρωίδα. Η Iman Vellani είναι φοβερή ως Kamala Khan/Ms. Marvel και ο ρόλος της ταιριάζει γάντι, για ακόμη μία φορά τα Marvel Studios πήραν άριστα στο κάστινγκ. Ωραίες ήταν οι ερμηνείες από το υπόλοιποι καστ και προσωπικά ξεχώρισα τον Matt Lintz. Τέλος θα ήθελα κάποια στιγμή στο μέλλον να δούμε μια δεύτερη σεζόν.

Βαθμολογία: 8.3/10


blackys88b: Το Ms Marvel είναι μια κάπως ιδιαίτερη περίπτωση για το MCU. Μετά από τις σειρές με χαρακτήρες που γνωρίζαμε ήδη όπως τα Wandavision, Hawkeye και Falcon and the Winter Soldier, αλλά και καινούριους χαρακτήρες αλλά με μεγάλα ονόματα στο καστ όπως το Moon Knight, ήρθε σαν μια πιο φρέσκια, εναλλακτική ηρωίδα στο σύμπαν της Marvel με το νεανικό ύφος, που μόνο και μόνο από τα trailer ξένισε πολλούς. Πάμε στα βασικά. Ως χαρακτήρας εμφανίζεται και κάπως σύντομα και κάπως αργά. Το πρώτο Captain Marvel το είδαμε το 2019 και αμέσως έχουμε legacy χαρακτήρα μέσα στο 2022, και μοιάζει κάπως απότομο. Από την άλλη στο MCU έχουμε ήδη έξι χρόνια από τα Avengers αλλά και 30 χρόνια της ύπαρξης της Captain Marvel στο σύμπαν. Λίγο μπερδεμένο αλλά στο τέλος της ημέρας, θα ήθελα μια ακόμη σόλο περιπέτεια αν όχι ολοκληρωμένη τριλογία πριν να φτάναμε σε team-up συνέχεια όπως το The Marvels. Στα της σειράς, το ύφος θυμίζει λίγο Spider-Man αλλά χωρίς να κουβαλά την κληρονομιά αυτού του τεράστιου χαρακτήρα, και με πολύ πιο λίγες διακυβεύσεις προς το συνολικό σύμπαν.  Η πρωταγωνίστρια είναι υπέροχη, γλυκιά, αξιολάτρευτη. Και πολλά άλλα. Ταιριάζει στο ρόλο και μαζί της πάει και το υπόλοιπο καστ. Το επεισόδιο που είδαμε την ιστορία της γιαγιάς και με την εποχή που ήρθε η ιστορία, ήταν κάτι ιδιαίτερο και καινούριο στο MCU. Ένας άλλος κόσμος. Και με το δικό του τρόπο σύστησε ένα νέο είδος ζωής σε άλλη διάσταση. Αυτό μόνο ως θετικό. Η αλλαγή πάντως στο κλείσιμο της σειράς στα γονίδια της Καμαλά, σύστησε επιτέλους μια πολυαναμενόμενη ομάδα στο MCU αλλά φαντάζομαι θα μας στερήσει μια άλλη. Συνολικά είμαι ικανοποιημένος από αυτό που είδα. Είναι ανάμεσα στα πράγματα που περιμένω θετικά από το δεύτερο Captain Marvel και χωρίς να είναι το κορυφαίο του MCU στη μικρή οθόνη, είναι σίγουρα μια θετική προσθήκη στο ίδιο τεράστιο και χαώδες σύμπαν που κτίζει, όχι και τόσο μεθοδικά πλέον, ο Kevin Feige.

Βαθμολογία: 7.5/10


Η βαθμολογία του Super Hero News: 7.9/10


Trailer:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου