Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

Κριτική για το Moon Knight


Δυο μέλη της συντακτικής ομάδας του Super Hero News γράφουν τις εντυπώσεις τους για τη νέα σειρά του MCU, Moon Knight, η οποία προβλήθηκε από τις 30 Μαρτίου έως τις 4 Μαΐου στο Disney Plus.

Είδος: Δράσης, Περιπέτεια και Δραματική.
Cast:  Oscar Isaac, May Calamawy, F. Murray Abraham και Ethan Hawke.
Δημιουργός: Jeremy Slater.
Ειδικοί Παραγωγοί: Jeremy Slater, Kevin Feige, Victoria Alonso και Louis D'Esposito.
Εταιρεία Παραγωγής: Marvel Studios.

Υπόθεση: Το Moon Knight αφορά έναν πολύπλοκο εκδικητή ο οποίος πάσχει από διασχιστική διαταραχή ταυτότητας. Οι πολλαπλές ταυτότητες που ζουν μέσα του είναι ξεχωριστοί χαρακτήρες που εμφανίζονται με φόντο μια αιγυπτιακή εικονογραφία.

Μιχάλης Κρατημένος: Το Moon Knight είναι πιο απρόβλεπτη και ταυτόχρονα η πιο ενδιαφέρουσα σειρά του Κινηματογραφικού Σύμπαντος της Marvel. Χωρίς αμφιβολία παρακολουθήσαμε κάτι το διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα σόου που προβλήθηκαν στο Disney Plus και αυτό μπορούμε να το πιστώσουμε στον Kevin Feige. Ελπίζω ότι θα υπάρξει δεύτερη σεζόν και θα απολαύσουμε το χαρακτήρα σε μελλοντικές ταινίες της Τέταρτης Φάσης του MCU. Αν και σκηνές δράσεις δεν ήταν πολλές, αυτές που παρακολουθήσαμε ήταν υψηλού επιπέδου. Ο Oscar Isaac ήταν εξαιρετικός στο ρόλο του και σίγουρα έδωσε μία από τις καλύτερες ερμηνείες της καριέρας του. Από το υπόλοιπο καστ θα ξεχωρίσω τον F. Murray Abraham, ο οποίος αποδείχθηκε η κατάλληλη επιλογή των Marvel Studios για να δώσει τη φωνή του στον Khonshu. Τέλος θα μου άρεσε να δω spinoff σειρά με το χαρακτήρα της May Calamawy που είχε σημαντική εξέλιξη στο τελευταίο επεισόδιο.

Βαθμολογία: 8.5/10


nick3012: Το Moon Knight ξεκίνησε με έναν ιδιαίτερα ενθουσιώδες επεισόδιο, ίσως στα τοπ 3 των σειρών της Marvel στο Disney Plus. Ουσιαστικά μας σύστησε έναν εντελώς καινούριο χαρακτήρα, τον Moon Knight και για όποιον ήξερε πέντε πράγματα για τον ήρωα, υποψιαζόταν εύκολα ότι θα ερχόντουσαν οι ανατροπές σχετικά με το ποιος είναι και φυσικά για τις πολλαπλές προσωπικότητες του. Μετά την πρεμιέρα, η σειρά μας προσφέρει ένα ακόμα ωραίο δεύτερο επεισόδιο και στα επόμενα δύο κάνει μια κοιλιά για να τελειώσει με πολύ ωραίο τρόπο στο φινάλε. Δεν ξέρω αν η ιστορία θα αποδίδονταν αν γινόταν ταινία αντί για σειρά, σίγουρα και στο ρυθμό και στη διάρκεια και στο μπάτζετ θα κέρδιζε, από την άλλη η Marvel κάνει σειρές είτε για να προσφέρει εξελίξεις στο σύμπαν ταινιών (Wandavision, Loki), είτε για αυτόνομες περιπέτειες χαρακτήρων που δεν υπολογίζει πολύ στις ταινίες. Ο Moon Knight σίγουρα δεν είναι τόσο πρωτοκλασάτος ήρωας για να έχει τέτοια θέση. Η πρώτη σεζόν του χωρίς να είναι κάτι φανταστικό, έδειξε ότι έχει potential για κάτι καλό στο μέλλον. Ο Oscar Isaac είναι φανταστική επιλογή για το ρόλο και σε όλα τα επεισόδια δίνει ρέστα με την ερμηνεία του, ο τρόπος που αλλάζει τις εκφράσεις του και την προφορά του δείχνουν και το πόσο κατάλληλος ήταν για το ρόλο. Από εκεί και μετά δε μου έμεινε κάποιος άλλος χαρακτήρας. Όπως και να 'χει, την προτείνω να τη δείτε, ειδικά το πρώτο επεισόδιο θα σας αρέσει πάρα πολύ και όλη η σειρά έχει να προσφέρει στο MCU κάτι το διαφορετικό σε θέμα ύφους και εικόνας.

Βαθμολογία: 7.5/10


Η βαθμολογία του Super Hero News: 8/10


Trailer:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου