Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Κριτική για το Morbius


Ο Morbius the Living Vampire είναι ο δεύτερος χαρακτήρας από τον κόσμο του Spider-Man που φέρνει στη μεγάλη οθόνη η Sony Pictures μετά τον Venom ο οποίος μέχρι στιγμής έχει δυο ταινίες, τα Venom και Venom: Let There Be Carnage.

Το Morbius δεν είναι κακή ταινία, όπως αναφέρουν πολλές κριτικές στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, προσωπικά τη βρήκα μέτρια. Αν τη συγκρίνουμε με αυτές του Venom είναι χαμένη από χέρι, τουλάχιστον εκείνες ήταν διασκεδαστικές. Η ιστορία προέλευσης δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, νομίζω ότι έπρεπε οι σεναριογράφοι να κινηθούν σε διαφορετική κατεύθυνση. Οι σκηνές μάχης τις βρήκα ικανοποιητικές, αν και θα ήθελα να είχε περισσότερες. Το μεγαλύτερο ατού του φιλμ είναι δυο mid-credit σκηνές.
Spoiler για τις mid-credit σηκνές:
Η εμφάνιση του Adrian Toomes aka Vulture δεν ήταν αυτή που περίμενα αλλά μου άρεσε που μεταφέρθηκε σε άλλον σύμπαν της Sony μετά από όσα έγιναν στο Spider-Man: No Way Home και προσπαθεί να δημιουργήσει τους Sinister Six και η πρώτη στρατολόγηση του είναι ο Morbius. Ευελπιστώ εάν προχωρήσει το Sinister Six στην συμπαραγωγή να είναι τα Marvel Studios ώστε να δούμε ένα αξιόλογο αποτέλεσμα. Δεν έχω κάποια προτίμηση με ποιον Spider-Man από τους τρεις πρέπει να έρθουν αντιμέτωποι, ιδανικά θα προτιμούσα και με τους τρεις, ώστε να έχουμε ακόμη μία επική κινηματογραφική στιγμή στην ιστορία του Αραχνάκια.

Οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών ήταν καλές τηρουμένων των αναλογιών, αλλά πιστεύω πως δεν αξιοποιήθηκε στο έπακρο ο Matt Smith. Δεν με έπεισε ως κύριος ανταγωνιστής. Στα αρνητικά οι πολλές slow motion σκηνές, λες και τη σκηνοθεσία την έκανε ο Zack Snyder. Προβλέπω πολύ δύσκολα θα υπάρξει κάποια συνέχεια αφού οι κακές κριτικές που έχουν βγει θα αποτελέσουν τροχοπέδη για θετική πορεία στο box office.

Βαθμολογία: 5/10

Trailer:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου