Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

Κριτική για το Wonder Woman 1984


Δυο μέλη της συντακτικής ομάδας του Super Hero News αξιολογούν το Wonder Woman 1984, το οποίο έκανε πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες της Ελλάδος στις 21 Μαΐου από την Tanweer.

Είδος: Δράσης, Περιπέτεια, Επιστημονικής Φαντασίας.
Πρωταγωνιστούν: Gal Gadot, Kristen Wiig, Pedro Pascal, Chris Pine, Natasha Rothwell, Ravi Patel, Gabriella Wilde και Robin Wright.
Σκηνοθεσία: Patty Jenkins.
Σενάριο: Patty Jenkins, Geoff Johns και Dave Callaham.
Παραγωγοί:  Charles Roven, Deborah Snyder, Zack Snyder, Patty Jenkins, Gal Gadot και Stephen Jones.
Εταιρείες Παραγωγής: DC Films, Atlas Entertainment, The Stone Quarry και Mad Ghost Productions.
Διάρκεια:  151 λεπτά.
Official website

Υπόθεση:  Μια νέα εποχή γεμάτη θαύματα ξεκινά. Μπρος ολοταχώς στη δεκαετία του 1980, καθώς η Wonder Woman, στη νέα της κινηματογραφική περιπέτεια αντιμετωπίζει δύο ολοκαίνουριους εχθρούς: τον Μαξ Λορντ και το Τσιτά.

blackys88b: Η επιστροφή της Wonder Woman με νέα σόλο ταινία δεν ήταν και το καλύτερο που μπορούσε να της συμβεί ως χαρακτήρας. Το Wonder Woman 1984 είναι αχρείαστα μεγάλο σε διάρκεια, αν και προσωπικά δεν είμαι ποτέ εναντίον σε ταινίες που πάνε περισσότερο από δύο ώρες, αλλά δεν το δικαιολόγησε καθόλου ενώ υπήρχαν πολλά άσκοπα πράγματα. Μπορώ να πω ότι η εποχή που προτίμησε η Patty Jenkins δεν είναι και η πιο καλή ενώ μυθολογικά, όσον αφορά το DC Comics Canon, τα έκαναν μαντάρα. Εξαιρετική η Gadot στο ρόλο ορόσημο για την καριέρα της ο Pedro Pascal είναι πολύ καλός ηθοποιός γενικά ενώ η Cheetah χρησιμοποιήθηκε ελάχιστα και σίγουρα μπορούσαν να μας δώσουν καλύτερη ιστορία. Η DC μπορεί καλύτερα, το έχει αποδείξει στο παρελθόν, αλλά δυστυχώς δεν νιώθω ότι ακολουθεί και την καλύτερη δημιουργική γραμμή. Συγκριτικά η ταινία ήταν κατώτερη από το προκάτοχο της και από το Man of Steel και μετά, αδιαφορώντας για το Justice League του Whedon, θεωρώ ότι ήταν η χειρότερη που έχει κυκλοφορήσει από την DC.

Βαθμολογία: 5/10


Μιχάλης Κρατημένος: Το Wonder Woman 1984 σίγουρα είναι κατώτερο από τον προκάτοχο του αλλά δεν παύει να είναι μια πολύ καλή ταινία. Δεν είναι επική όσο το Wonder Woman ωστόσο αποτελεί ένα αξιόλογο sequel. Μου άρεσε που αυτή τη φορά είδαμε κάτι διαφορετικό, όπως είχε προαναγγείλει η Patty Jenkins, και διατήρησε την Diana Prince ως φάρο ελπίδας για την ανθρωπότητα διαγράφοντας ουσιαστικά το λάθος που είχε κάνει ο Zack Snyder. Οι σκηνές μάχης ήταν όλες εντυπωσιακές και προσωπικά ξεχώρισα αυτή του Λευκού Οίκου. Πολύ ωραίες οι ερμηνείες από το καστ, ειδικά ο Pedro Pascal ήταν φανταστικές. Πάμε και στα αρνητικά. Δεν ενθουσιάστηκα με τον τρόπο που επέστρεψε ο Steve Trevor, οι Max Lord και Cheetah δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο λόγω του σεναρίου, το οποίο ήταν ο αδύναμος κρίκος του φιλμ. Τέλος ελπίζω στο τρίτο Wonder Woman η βασική αντίπαλος να είναι η Circe και να δούμε και την ελληνική μυθολογία.

Βαθμολογία: 8/10


Η βαθμολογία του Super Hero News: 6.5/10


Trailer:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου