Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

Venom: Η Άβυσσος από τις Εκδόσεις Οξύ


Περιμέναμε εναγωνίως τη συνέχεια του Venom: Rex και γενικότερα του Venom του Donny Cates από τις Εκδόσεις Οξύ και το νέο κεφάλαιο της ιστορίας με τίτλο Η Άβυσσος κυκλοφορεί επίσημα 29 Σεπτέμβρη, ωστόσο εμείς το βρήκαμε νωρίτερα στο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο και σας το παρουσιάζουμε!

Σύνοψη από την εκδοτική

Όχι πια Βένομ;!

Πάνω που πιστέψατε ότι η blockbuster ιστορία του Βένομ δε θα μπορούσε να  γίνει πιο έντονη, ο Donny Cates φέρνει ξανά τα πάνω κάτω στη ζωή του Έντι Μπροκ! Αλλά αυτή τη φορά δεν θα είναι δράκοι, θεοί-ξενιστές και δράση χωρίς ανάσα. Αυτή τη φορά ο Έντι περνάει μέσα από ένα συναισθηματικό αναδευτήρα που όμοιό του δεν έχετε ξαναδεί το Marvel Universe!

Καθώς ο Έντι βρίσκεται πραγματικά ολομόναχος για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό, η σιωπή είναι εκκωφαντική. Επίσης, το Σαν Φρανσίσκο προσφέρει τα πάντα εκτός από ένα ένθερμο καλωσόρισμα χάρη στον πατέρα του Έντι - και τον μικρό αδερφό που δεν ήξερα καν ότι είχε. Θα αποκαλύψει η επιστροφή του Έντι στα παλιά του λημέρια μυστικά που θα ήταν καλύτερα να μείνουν θαμμένα;

Η ιστορία (χωρίς spoilers)


Στις αρχές της χρονιάς, οι Εκδόσεις Οξύ έφεραν στα ελληνικά το Venom: Rex, το πρώτο κεφάλαιο της ιστορίας του Venom με συγγραφέα τον Donny Cates και σχεδιαστή τον Ryan Stegman. O Cates θεωρείται πως σε μεγάλο βαθμό αναγέννησε τον ήρωα δημιουργώντας ένα πάρα πολύ καλό storyline με φρέσκιες ιδέες και για αυτό η εκδοτική μας φέρνει στα ελληνικά τη συνέχεια της ιστορίας με όνομα Η Άβυσσος. Όπως βλέπουμε και στη σύνοψη της εκδοτικής, η Άβυσσος παρ' ότι έχει καταιγιστική πλοκή και δράση, δεν καταπιάνεται με εξίσου μεγαλειώδη και υψηλά concepts όπως θεοί, δράκοι, δαίμονες, αρχαίες ιστορίες, αλλά έχει μια πιο πεζή θεματική.


Μετά τα γεγονότα του Rex, o Eddie, νιώθοντας πως πάσχει από κατάθλιψη και με τη μοναξιά του να έχει φτάσει σε δυσθεώρητα επίπεδα, επιλέγει να γυρίσει στο San Francisco προκειμένου να προσπαθήσει να φτιάξει ξανά τη σχέση του με τον πατέρα του, Carl Brock. Γρήγορα ανακαλύπτει πως ο πατέρας έχει προχωρήσει τη ζωή του και έχει έναν ακόμα γιο, τον Dylan και ο Eddie βλέπει πως έχει πλέον έναν ετεροθαλή αδερφό εννέα χρονών για τον οποίο δε γνώριζε τίποτα, αλλά ο Dylan αποκαλύπτει στον Eddie πως ο Carl του ασκεί φυσική βία.


Ο Eddie υπόσχεται στον μικρό ότι θα τον βοηθήσει, αλλά λίγο αργότερα λιποθυμά έχοντας δει σε ένα όραμα τον Knull (βλέπε Venom: Rex) και τον εξετάζει ο The Maker, γνωστός και ως ο Reed Richards της Ultimate Earth. Μέσα από τις αναλύσεις και τα βιώματα του στο San Francisco, ο Eddie θα έρθει αντιμέτωπος με το ίδιο το συμβιωτικό του Venom, αλήθειες σχετικά με το πως ξεκίνησε η όλη ιστορία με αυτό, αλλά κυρίως θα αποκαλυφθούν πολλά μυστικά που υπάρχουν για την οικογένεια του, τις μεταξύ τους σχέσεις και πως ο Venom τις επηρέασε. Είναι μία πολύ προσωπική ιστορία που μπαίνει βαθιά στην ψυχοσύνθεση του Eddie Brock και μας αποκαλύπτει πολύ  περισσότερες πτυχές του. Δε θα κάνω περαιτέρω spoilers ωστόσο. Κλείνω με ένα fun fact, λέγοντας πως η Άβυσσος ήταν να αποτελέσει την πρώτη ιστορία του Cates για τον Venom ξεκινώντας με την αυτοεξορία του Eddie, τελικά μεταπείστηκε και έκανε τις αλλαγές προκειμένου να βγει πρώτα το Rex.

Το σχέδιο

  

Δεν έχουμε 100% Ryan Stegman εδώ. Η ιστορία διαρκεί 6 τεύχη, τα δύο πρώτα είναι σχεδιασμένα από τον Iban Coello, τα επόμενα τρία από τον Stegman και το τελευταίο με ολίγη από το προτελευταίο από τον Joshua Cassara. Υπάρχουν αποκλίσεις στο σχέδιο, αλλά ποιοτικά νομίζω παραμένει εξίσου καλό, προσωπικά και οι τρεις θεωρώ πως έκαναν καλή δουλειά και δεν υπάρχουν αυξομειώσεις στην ποιότητα. Γενικά και λόγω San Francisco, αλλά και της φύσης της ιστορίας, η χρωματική παλέτα είναι λίγο πιο φωτεινή σε σχέση με το Rex που είχε αρκετή μαυρίλα. Νομίζω πως γενικά όλοι οι συντελεστές του σχεδίου έχουν πιάσει στο 100% αυτό που θέλει να περάσει ο Cates με το σενάριο του και για ακόμα μία φορά είναι ακριβώς το κατάλληλο για να τη συνοδεύσει.

Η έκδοση

Η Άβυσσος κυκλοφορεί επίσημα στις 29 Σεπτεμβρίου, ωστόσο η εκδοτική διαθέτει λίγα κομμάτια στο περίπτερό της στο 49ο Φεστιβάλ Βιβλίου που διοργανώνεται στο Ζάππειο. Το κόμικ έχει το γνωστό μέγεθος των εκδόσεων Οξύ και τα συνήθη ποιοτικά στάνταρ για ένα ωραίο αποτέλεσμα τηρούνται. Λόγω της όλης κατάστασης, καθυστέρησε λίγο σε σχέση με το χρονικό περιθώριο που μας είχαν πει και για την Άβυσσο και για άλλες τους εκδόσεις, οπότε δεν ξέρω αν και πότε θα βγουν συνέχειες της ιστορίας. Πιστεύω ότι το Absolute Carnage και το Venom Island που ακολουθούν, πρέπει να βγουν στα ελληνικά και μακάρι να είναι στο πλάνο τους. Η Άβυσσος είναι ένα σχετικά μεταβατικό κεφάλαιο για να γνωρίσουμε καλύτερα τον Eddie και τον Dylan που θα παίξει ρόλο στα επόμενα τεύχη. Όπως είπαμε είναι πιο εσωτερική ιστορία χωρίς το ευφάνταστο σενάριο και το μεγαλοπρεπές concept του Rex, αλλά όλα τα runs χρειάζονται τέτοιες ιστορίες αν ακολουθείται μακροπρόθεσμο σχέδιο, οπότε το προτείνω. Καλό διάβασμα σε όλους!



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου