Κυριακή 9 Αυγούστου 2020

Κριτική για το Justice League Dark: Apokolips War


Τα μέλη της συντακτικής ομάδας του Super Hero News αξιολογούν την ταινία κινουμένων σχεδίων της DC Comics, Justice League Dark: Apokolips War, η οποία κυκλοφόρησε σε ψηφιακή μορφή στις 5 Μαΐου.

Είδος: Κινούμενα Σχέδια, Δράσης, Επιστημονικής Φαντασίας.
Καστ: Jason O'Mara, Jerry O'Connell, Nathan Fillion, Matt Lanter, Sumalee Montano, Nyambi Nyambi, Sean Astin, Rosario Dawson, Christopher Gorham, Roger R. Cross, Jon Bernthal, Rainn Wilson, Taissa Farmiga, Shemar Moore, Matt Ryan, Rebecca Romijn, Stuart Allan, Hynden Walch, Ray Chas, Camilla Luddington, John DiMaggio, Sachie Alessio και Liam McIntyre.
Σκηνοθεσία: Matt Peters και Christina Sotta.
Σενάριο: Ernie Altbacker και Mairghread Scott.
Παραγωγοί: James Krieg και Amy McKenna.
Εταιρείες Παραγωγής: Warner Bros. Animation και DC Entertainment.
Διάρκεια:  90 λεπτά.

Υπόθεση: Η συνέχεια της ταινίας Justice League Dark, η οποία περιλαμβάνει τους New Gods του Jack Kirby.

blackys88b: Το Justice League Dark: Apokolips War, το επικό κλείσιμο 15 ταινιών της DC που ξεκίνησε με το Flashpoint Paradox, είναι μια εξαιρετικά φιλόδοξη προσπάθεια, η οποία αν και κάνει πολύ καλή δουλειά στο να ολοκληρώσει την ιστορία φαίνεται ότι θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη σε διάρκεια για περισσότερες σκηνές μάχης. Θυμίζοντας λίγο το Avengers Endgame, με την ιστορία να μεταφέρεται στο μέλλον μετά από μια καταστροφική μάχη που άφησε τα μέλη των Justice League, Teen Titans, Suicide Squad και Justice League Dark είτε σκοτωμένους είτε σε υποδούλωση του Darkseid. Ο John Constantine σε ηγετικό ρόλο με την ερμηνεία του Matt Ryan οδηγεί την ιστορία ενώ από κοντά οι Clark Kent, Raven και Damian Wayne που έχουν βασικό ρόλο. Το κλείσιμο και η αυτοθυσία χαρακτήρων δημιούργησε ένα μέλλον που θα ήθελα να δω καλύτερα στο κόσμο της DC αλλά το κλείσιμο της ταινίας σίγουρα δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο.

Βαθμολογία: 9/10


nick3012: Είμαι μεγάλο φαν του DC Animated Movie Universe, οπότε η ανακοίνωση μιας τέτοιας επικής ταινίας για το φινάλε του με στεναχώρησε μεν, αλλά με ενθουσίασε η προοπτική για το τι θα δούμε. Η αλήθεια είναι όμως πως το Apokolips War δε με ενθουσίασε όσο περίμενα. Η υπόθεση ήταν στρωτή, ο Darkseid είχε ενδιαφέρον και κάποιες μάχες ήταν αρκετά εντυπωσιακές, αλλά περίμενα να έχει το κάτι παραπάνω που θα βοηθήσει το σύμπαν να κλείσει επικά. Καλύτερος χαρακτήρας και καλύτερη ερμηνεία είναι μακράν του Matt Ryan ως John Constantine, από εκεί και μετά το voice acting είναι στα συνήθη υψηλά επίπεδα των ταινιών της DC. Συνεπώς είναι ένα αρκετά ικανοποιητικό φινάλε, αλλά όχι το πιο ενθουσιώδες που θα περίμενες να τελειώσει ένα από τα πιο όμορφα animated σύμπαντα των τελευταίων χρόνων.

Βαθμολογία: 6/10



Μιχάλης Κρατημένος: Το Justice League Dark: Apokolips War είναι ο ιδανικός επίλογος στο ενιαίο σύμπαν κινουμένων σχεδίων των Warner Bros. Animation και DC Entertainment. Προσωπικά δεν περίμενα να έβλεπα μια τόσο σκοτεινή και βίαιη ταινία. Διαπιστώσαμε για ακόμη μία φορά πως ο Darkseid είναι ο πιο δυνατός κακοποιός που έχει στην βιβλιοθήκη της η DC Comics και ελπίζω να εμφανιστεί κάποια στιγμή στο μέλλον στη μεγάλη οθόνη και στο DC Extended Universe, αλλά στη νέα της απόπειρα η DC Films θα πρέπει να έχει πιο οργανωμένο και πιο ξεκάθαρο πλάνο για το story arc του. Την παράσταση φυσικά έκλεψε ο John Constantine του Matt Ryan, ο οποίος έχει γεννηθεί γι' αυτόν το ρόλο.

Βαθμολογία: 10/10


Η βαθμολογία του Super Hero News: 8.3/10

Trailer:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου