Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Κριτική για το Bloodshot


Δυο μέλη της συντακτικής ομάδας του Super Hero News γράφουν τις εντυπώσεις τους για το Bloodshot, το οποίο έκανε πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες της Αμερικής στις 13 Μαρτίου και λίγες ημέρες αργότερα κυκλοφόρησε σε ψηφιακή μορφή λόγω του κορωνοϊού.

Είδος: Δράσης, Επιστημονικής Φαντασίας, Δραματική.
Πρωταγωνιστούν: Vin Diesel, Eiza Gonzalez, Sam Heughan, Talulah Riley, Alex Hernandez, Toby Kebbell, Johannes Haukur Johannesson, Lamorne Morris και Guy Pearce.
Σκηνοθεσία: Dave Wilson.
Σενάριο: Jeff Wadlow και Eric Heisserer.
Παραγωγοί: Neal H. Moritz, Toby Jaffe, Dinesh Shamdasani και Vin Diesel.
Εταιρείες Παραγωγής: Columbia Pictures, Bona Film Group, Cross Creek Pictures, Annabell Pictures, The Hideaway Entertainment, Original Film και Valiant Entertainment.
Διάρκεια:  109 λεπτά.

Υπόθεση: Βασισμένο στο ευπώλητο comic, ο Vin Diesel πρωταγωνιστεί ως Ray Garrison, ένας στρατιώτης που πρόσφατα σκοτώθηκε σε μια μάχη και έρχεται πίσω στη ζωή ως ο υπερ-άνθρωπος Bloodshot. Με μια στρατιά νανοτεχνολογίας να ρέει στις φλέβες του, είναι μια ασταμάτητη και ατρόμητη δυναμική μηχανή που έχει την ικανότητα να επουλώνει αμέσως τις πληγές του. Όμως ελέγχοντας το σώμα του, η RST παράλληλα εξουσιάζει και το μυαλό του. Τώρα, ο Ray αδυνατεί να ξεχωρίσει τι είναι αληθινό και τι όχι- και αυτή είναι η τωρινή του αποστολή.

Μιχάλης Κρατημένος: Το Bloodshot ήταν μία από τις ταινίες που ανυπομονούσα να δω τη φετινή χρονιά, παρότι δεν έχω καμία επαφή με τη σειρά κόμικ, και οι προσδοκίες μου ήταν μεγάλες με βάση όσα είχα παρακολουθήσει στα τρέιλερ. Η προσγείωση ήταν ανώμαλη καθώς το Bloodshot είναι ένα μέτριο φιλμ και η προσπάθεια της Valiant Entertainment να δημιουργήσει το δικό της κινηματογραφικό σύμπαν σε πρώτη φάση έχει αποτύχει. Το στόρι ήταν αρκετά απλοϊκό παρά το γεγονός πως ο ήρωας έχει ενδιαφέρουσα ιστορία προέλευσης. Η επιλογή να πάρει ο Vin Diesel τον πρωταγωνιστικό ρόλο ήταν εντελώς λανθασμένη, αφού ουσιαστικά υποδύθηκε τον εαυτό του και όχι τον χαρακτήρα. Το μόνο θετικό στοιχείο που βρήκα σε όλο το έργο ήταν η Eiza Gonzalez, η οποία θα πρέπει να αποκτήσει έναν σημαντικό υπερηρωικό ρόλο είτε στο Marvel Cinematic Universe είτε στο DCEU.

Βαθμολογία: 4/10


blackys88b: Χωρίς να έχω διαβάσει ποτέ το κόμικ του Bloodshot, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα μπορούσαν να δώσουν πολύ καλύτερη ταινία με αυτό το υλικό. Η ιδέα σαφώς και έχει ενδιαφέρον, αλλά περισσότερο λειτούργησε ως πιλότος σειράς παρά σαν κινηματογραφική ταινία που θέλει να ξεκινήσει το δικό της franchise και ο Vin Diesel για ακόμη μια φορά δείχνει ότι δεν έχει ιδιαίτερο φάσμα ερμηνειών για να διαφοροποιηθεί στους ρόλους του. Ο Guy Pearce κυριολεκτικά δεν προσπαθεί, κυρίως επειδή δεν τον βοηθά καθόλου το σενάριο, με την Eiza Gonzalez να είναι ίσως το μοναδικό θετικό σημείο στη ταινία. Αυτό δεν σημαίνει πάντως ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τις ταινίες για την Valiant αφού υπάρχει πρόσφορο έδαφος με χαρακτήρες και ιστορίες που σίγουρα μπορούν να στηρίξουν κινηματογραφικά franchise.

Βαθμολογία: 5/10


Η βαθμολογία του Super Hero News: 4.5/10


Trailer:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου