Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Κριτική για το John Wick: Chapter 3 - Parabellum


Η συντακτική ομάδα του Super Hero News γράφει τις εντυπώσεις της για το John Wick: Chapter 3 - Parabellum, το οποίο έκανε πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες της Ελλάδος στις 16 Μαΐου από την Spentzos Film.

Είδος: Δράσης, Θρίλερ.
Πρωταγωνιστούν: Keanu Reeves, Ian McShane, Ruby Rose, Laurence Fishburne, Lance Reddick, Halle Berry, Anjelica Huston, Asia Kate Dillon, Mark Dacascos, Jason Mantzoukas, Yayan Ruhian, Cecep Arif Rahman, Tiger Chen, Boban Marjanovic και Said Taghmaoui.
Σκηνοθεσία: Chad Stahelski.
Σενάριο: Derek Kolstad, Shay Hatten, Chris Collins και Marc Abrams.
Παραγωγοί: Basil Iwanyk και Erica Lee.
Εταιρείες Παραγωγής: Thunder Road Pictures και 87Eleven Productions.
Διάρκεια:  131 λεπτά.
Official website

Υπόθεση: Ο ασταμάτητος John Wick επιστρέφει στο τρίτο μέρος του πετυχημένου και γεμάτου αδρεναλίνη franchise, πιο εκδικητικός από ποτέ. Σκοτώνει ένα εξέχον μέλος μιας σκιώδους διεθνούς αδελφότητος και αυτόματα γίνεται στόχος για τους πιο αδίστακτους και σκληρούς εκτελεστές του κόσμου. Επικηρύσσεται για 14 εκατομμύρια δολάρια και πλέον σε κάθε του βήμα συναντά και έναν αποφασισμένο δολοφόνο.

Μιχάλης Κρατημένος: Προσωπικά θεωρώ πως το John Wick: Chapter 3 - Parabellum είναι με διαφορά η κορυφαία ταινία του franchise, του οποίου δεν είμαι φαν αλλά οφείλω να παραδεχτώ πως βελτιώνεται σε κάθε sequel. Ανυπομονώ να δω το τέταρτο μέρος και χαίρομαι που θα έρθει τόσο γρήγορα. Στο ερμηνευτικό κομμάτι ξεχώρισαν τα μεγάλα ονόματα του καστ (Keanu Reeves, Laurence Fishburne και Ian McShane), ενώ από τις καινούργιες προσθήκες μου άρεσε της Halle Berry η οποία μαζί με τον Reeves για εμένα είχαν τις πιο εντυπωσιακές σκηνές μάχης του φιλμ. Στα αρνητικά η πολύ απλή υπόθεση και το απότομο τέλος, τα οποία δεν χαλάνε την συνολική εικόνα του έργου.

Βαθμολογία: 8.5/10


nick3012: Το franchise του John Wick προέκυψε από το πουθενά το 2014, αλλά κέρδισε αμέσως το ενδιαφέρον μας, καθώς μέχρι σήμερα μας είχε δώσει δύο όμορφες και καλογραμμένες ταινίες δράσης με πολλούς συμπαθείς χαρακτήρες και νεωτεριστικές σκηνές μάχης. Το Parabellum δεν αποτελεί εξαίρεση, καθώς ο αγαπημένος μας δολοφόνος προσθέτει ένα ακόμα ωραίο κεφάλαιο στην ιστορία του. Ο Chad Stahelski κάνει και πάλι εξαιρετική δουλειά στη σκηνοθεσία προσθέτοντας στις, trademark πλέον, σκηνές δράσης της ταινίας, πολλή ευρηματικότητα, νέα όπλα και κινήσεις, ενώ ο τρόπος που φιλμάρει τη δράση θα πρέπει να αποτελέσει μεγαλύτερη επιρροή για τις σύγχρονες action movies. Το cast εμπλουτίζεται με ακόμα περισσότερους αξιομνημόνευτους χαρακτήρες και οι επιλογές που έχουν γίνει στην ενσάρκωση τους είναι απόλυτα εύστοχες. Η πλοκή ρέει όμορφα και η ιστορία συνεχίζει να προσθέτει βάσανα, ξύλο και ταλαιπωρίες στη ζωή του πολυπαθούς πρωταγωνιστή μας. Μου άρεσε ιδιαίτερα η ανατροπή στο τέλος που αποτελεί setup για την επόμενη ταινία. Το franchise έχει μπει στη φάση που μπορεί να βγάζει σταθερά πολύ καλές ταινίες και να μας διασκεδάζει με κάθε νέα του προσπάθεια, ανυπομονώ τόσο για το Chapter 4 όσο και για την spin off σειρά.

Βαθμολογία: 8.5/10


Η βαθμολογία του Super Hero News: 8.5/10


Trailer:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου