Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Κριτική για το Avengers: Endgame


Η συντακτική ομάδα του Super Hero News βάζει στο μικροσκόπιο της το Avengers: Endgame, το οποίο έκανε πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες της Ελλάδος στις 24 Απριλίου από την Feelgood Entertainment.

Είδος: Δράσης, Περιπέτεια, Φαντασίας.
Πρωταγωνιστούν: Robert Downey Jr., Josh Brolin, Mark Ruffalo, Chris Evans, Chris Hemsworth, Jeremy Renner, Brie Larson, Scarlett Johansson, Paul Rudd, Don Cheadle, Danai Gurira, Karen Gillan, Bradley Cooper, Hiroyuki Sanada και Katherine Langford.
Σκηνοθεσία: Anthony Russo και Joe Russo.
Σενάριο: Stephen McFeely και Christopher Markus.
Παραγωγός: Kevin Feige.
Εταιρεία Παραγωγής: Marvel Studios.
Διάρκεια:  182 λεπτά.
Official website

Υπόθεση: Στον απόηχο της εξαφάνισης σχεδόν όλης της ζωής του σύμπαντος από τον Θάνος, οι εναπομείναντες Εκδικητές πρέπει να βρουν τον τρόπο να υπερνικήσουν τις δυνάμεις του Τρελού Τιτάνα, στο τελευταίο κεφάλαιο του μεγάλου επίλογου των Εκδικητών των Marvel Studios, μετά από 22 ταινίες.

Μιχάλης Κρατημένος: Το Avengers: Endgame με διαφορά είναι η καλύτερη υπερηρωική ταινία που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα, και αξίζει να μπει στο πάνθεον με τα κορυφαία φιλμ στην ιστορία του κινηματογράφου. Θέλω να γράψω τόσα πολλά με και χωρίς spoilers αλλά δεν θα το κάνω γιατί φοβάμαι πως θα σας χαλάσω μια αξέχαστη κινηματογραφική εμπειρία, και όσα λιγότερα ξέρεις τόσο το καλύτερο για εσένα. Όσοι έχετε την δυνατότητα είτε χρηματική ή είτε από άποψη ελεύθερου χρόνου αξίζει να δείτε το έργο πολλές φορές, εγώ αν μπορούσα θα το έκανα.Οι Anthony Russo και Joe Russo για ακόμη ξεπέρασαν τους εαυτούς τους, όπως έκαναν πολλές φορές στο παρελθόν, και παρέδωσαν μία αψεγάδιαστη και απρόβλεπτη ταινία Όσον αφορά το ερμηνευτικό κομμάτι και οι έξι αρχικοί Εκδικητές ήταν υπέροχοι, πραγματικά δεν κατάφερα να ξεχωρίσω κάποιον. Τέλος, όπως έκανα και με το Spider-Man: Into the Spider-Verse, θα ήθελα το Avengers: Endgame να κερδίσει το Όσκαρ Καλύτερης ταινίας. Μόλις βγήκα από την αίθουσα είχα ακριβώς την ίδια αίσθηση που είχα όταν είχα δει το Spider-Verse, η οποία στην συνέχεια επιβεβαιώθηκε, και μακάρι να συμβεί και σε αυτή την περίπτωση.

Βαθμολογία: 10/10


blackys88b: Είναι γνωστό ότι όταν βγεις αμέσως από την αίθουσα η άποψη σου για κάτι που έχεις δει είναι στον υπερθετικό βαθμό. Αλλά σίγουρα αυτό που είδα αξίζει όλες τις υπερβολές που δικαιούται να πει κάποιος. Μια τρίωρη ταινία που δεν φοβάται να ρίξει ταχύτητες και να σου δώσει μια τελευταία πινελιά στο ποιοι είναι οι αγαπημένοι σου ήρωες, αλλά όταν επιταχύνει, τα σαρώνει όλα στο διάβα της.  Το Avengers: Endgame είναι όντως η καλύτερη ταινία της Marvel και πιθανότατα η καλύτερη ταινία όλων των εποχών για το υπερηρωικό είδος γιατί ολοκληρώνει με μαεστρικό τρόπο μια ιστορία 20+ ταινιών και κλείνει εντυπωσιακά ένα από τα πιο σπουδαία πειράματα που είδε ποτέ η έβδομη τέχνη. Δυστυχώς δεν μπορώ να πω κάτι άλλο και να μην φανεί σαν spoiler, άρα κάπου εδώ θα το αφήσω, και ίσως στο μέλλον επιστρέψω με μια πιο αναλυτική κριτική που θα έχει το ελεύθερο των spoiler. Εύχομαι σε όλους καλή θέαση, και σε όσους το έχουν δει καλή επανάληψη, για ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα που κατέκλυσαν  ποτέ τις οθόνες μας. Από εδώ και πέρα περιμένουμε να δούμε τι θα μας φέρει το μέλλον.
Βαθμολογία: 10/10


nick3012: Ειλικρινά δεν ξέρω πως να ξεκινήσω και τι να πω σε αυτήν την κριτική. Είμαι τόσο ενθουσιασμένος, στεναχωρημένος, σοκαρισμένος και νιώθω όλα αυτά τα συναισθήματα ταυτόχρονα, γιατί αυτό θέλει να σου προκαλέσει αυτή η ταινία. Θα μπορούσα να γράψω μία τεράστια ανάλυση, αλλά δε θέλω να προβώ σε κανένα spoiler. Θέλω ο καθένας να την απολαύσει και να αφεθεί σε αυτό το ταξίδι, ένα ταξίδι για μία ιστορία πολλών χαρακτήρων που μετά από 21 ταινίες φτάνει στον προορισμό της. Το Avengers: Endgame είναι μία από τις καλύτερες υπερηρωικές ταινίες όλων των εποχών, αν όχι η καλύτερη και ταυτόχρονα κλείνει έναν κύκλο που ξεκίνησε πριν από 11 χρόνια. 11 χρόνια διαρκούς, απολαυστικού storytelling. Ο Feige με τους Russo Brothers ξεπέρασαν για ακόμα μία φορά κάθε προσδοκία, χαρίζοντας σκηνές, κάδρα, εικόνες και ατάκες που περιμέναμε χρόνια να ακούσουμε και να δούμε. Κάθε ηθοποιός βάζει το λιθαράκι του, τόσο οι original Avengers όσο και οι πιο πρόσφατοι χαρακτήρες έδωσαν τρομερές ερμηνείες και πραγματικά δε μπορώ να σκεφτώ κάποιον που να μην τελείωσε ιδανικά η ιστορία του. Μία απολαυστική κινηματογραφική εμπειρία που θα τη θυμάμαι για πάντα. Πηγαίντε και δείτε το σήμερα κιόλας! Marvel πραγματικά σε ευχαριστούμε για όσα μας έδωσες από το 2008 και θα συνεχίσεις να μας δίνεις.

Βαθμολογία: 10/10


Η βαθμολογία του Super Hero News: 10/10


Trailer:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου