Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Που και πότε θα δούμε ξανά τους χαρακτήρες του Justice League


Παρά τις γενικά αρνητικές κριτικές από τους κριτικούς που έχουν την ιδιαίτερη μανία να επιτίθενται σε ότι έχει να κάνει με τον Zack Snyder και την DC, το Justice League σίγουρα έχει κάνει τους περισσότερους απλούς θεατές να περιμένουν και επίσημα τις επόμενες περιπέτειες των χαρακτήρων.

Και σε αυτό εδώ το κείμενο θα γίνει μια απόπειρα να μιλήσουμε λίγο για το που θα δούμε τους χαρακτήρες ξανά αλλά και το τι μπορεί να περιμένουμε στο μέλλον.


Batman


Μετά από δύο εμφανίσεις στο κινηματογραφικό σύμπαν της DC και μια κάμεο εμφάνιση, ο Batman είναι ίσως το μεγαλύτερο ερωτηματικό για το που θα τον δούμε ξανά. Με την DC να μην έχει ακόμη αποφασίσει για το πως θα πάει το πρόγραμμα της μετά από το Wonder Woman 2 και γενικά με πολλά ερωτηματικά να σκεπάζουν ακόμη το όλο σύμπαν, ο Batman μοιάζει να είναι ο συνδετικός κρίκος για τα περισσότερα. Όπως είναι γνωστό, ο Matt Reeves ετοιμάζει μια νέα τριλογία Batman, η οποία ακόμη είναι άγνωστο πότε θα προβάλει την πρώτη της ταινία, και παρά τις διάφορες φημολογίες φαντάζει σχεδόν σίγουρο ότι ο Ben Affleck θα επιστρέψει στο ρόλο, αλλά παράλληλα ετοιμάζεται το Suicide Squad 2, στο οποίο υπάρχει πιθανότητα εμφάνισης του, ο Chris McKay ετοιμάζει ταινία για τον Nightwing, aka πρώην Robin, aka Dick Grayson, τον πρώτο χαρακτήρα που εκπαίδευσε ο Batman και ο Joss Whedon ήδη ετοιμάζει ταινία για την Batgirl και είναι λογικό γιατί κάποιος περιμένει εμφάνιση του Batman. Σαν μην έφταναν όλα αυτά υπάρχουν επίσης και το Gotham City Sirens και το spinoff των Joker/Harley Quinn, που είναι πολύ πιθανό να φέρουν τον Σκοτεινό Ιππότη για ρόλο. Και φυσικά υπάρχουν και τα ανεπίσημα projects των Deadshot και Deathstroke, το Flashpoint που αν πάει με το γνωστό comic ίσως να μην χρειαστεί τις υπηρεσίες του Ben Affleck, αλλά θα μας δείξει τον Batman και το Justice League Dark που αν αποφασίσουν να πάνε σύμφωνα με την ταινία κινουμένων σχεδίων που έδωσε η DC Animation, τότε ίσως πάλι να χρειαστεί έστω και για λίγο η παρουσία του. Α! Φυσικά υπάρχει και το Justice League 2. Και όλα αυτά όταν μιλάμε πάντα για τα όσα γνωρίζουμε για το DCEU. Ας μην ξεχνάμε ότι ετοιμάζεται prequel ταινία για τον Joker εκτός DCEU και δεν γνωρίζουμε αν θα χρειαστεί να δούμε κάποιο νέο Batman.

Για το τι περιμένουμε από τον χαρακτήρα στην επόμενη του εμφάνιση, η DC δεν πρέπει να γελαστεί και να κάνει τον Batman ατακαδόρο, καθώς το μουντό, σκληροτράχηλο στοιχείο ήταν πάντα παρόν στον χαρακτήρα. Το no kill policy θα πρέπει να επιστρέψει για να μην χάσουμε τους ανταγωνιστές και από εδώ και πέρα μια ιστορία περιορισμένη που δεν θα επεκτείνεται σε άλλες ταινίες του DCEU είναι κάτι θεμιτό.

Alfred Pennyworth και Επίτροπος James Gordon


Όπου υπάρχει Batman δεν είναι απόλυτα απαραίτητο να δούμε και τους Alfred Pennyworth και Επίτροπος James Gordon αλλά σίγουρα ισχύει το αντίθετο. Και οι δύο χαρακτήρες αν είναι να εμφανιστούν ξανά στο DCEU θα είναι δίπλα από τον Σκοτεινό Ιππότη σε κάποια από τις επόμενες του πιθανές εμφανίσεις.

Superman


Για τον Superman τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Τον χαρακτήρα τον είδαμε σε τρεις ταινίες, οι οποίες μάλλον ταιριάζουν σαν μια ολοκληρωμένη ιστορία του Superman, από το Man of Steel μέχρι το Justice League, και πήρε και μια αναφορά στο Suicide Squad. Για το που θα τον δούμε ξανά τον χαρακτήρα αυτό φαντάζει το μεγαλύτερο ερωτηματικό. Μια μικρή εμφάνιση στο Shazam! σίγουρα θα ήταν μια ωραία αναφορά στην ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους Superman/Shazam!: The Return of Black Adam και το Flashpoint φυσικά ταιριάζει για ακόμη μια εμφάνιση του Ανθρώπου από Ατσάλι, ενώ αν θέλουν να πρωτοτυπήσουν, στην ταινία του Black Adam θα μπορούσε να εμφανιστεί, εκτός και αν θα είναι prequel που διαδραματίζεται στα αρχαία χρόνια φυσικά. Από εκεί και πέρα μένει το sequel του Man of Steel, για το οποίο ο Matthew Vaughn έδειξε ενδιαφέρον ενώ υπάρχει και εδώ το Justice League 2.

Για τον Superman από εδώ και πέρα, και αφού πέρασε το στάδιο του όπου ψαχνόταν για το ποιος είναι σε αυτό το σύμπαν, θέλουμε να δούμε τον χαρακτήρα ως την ελπίδα που μας έχει μάθει να είναι από τα κόμικς. Για αυτό η εμφάνιση του στο Shazam! θα ήταν κάτι που θα του έδινε τον χώρο να μας δείξει αυτή του πλευρά πριν πάει στη δική του σόλο ταινία, η οποία είναι άγνωστο αν θα έρθει, και να αντιμετωπίσει έναν από τους κλασικούς τους εχθρούς. Brainiac most likely.

Martha Kent – Lois Lane


Εκτός και αν ο Superman έχει πολύ μικρό ρόλο, τότε οι δύο κυρίες φαντάζουν σίγουρο ότι θα ακολουθήσουν τον Άνθρωπο από Ατσάλι στην επόμενη του κινηματογραφική εμφάνιση. Όπως είπαμε και για τον Superman δεν είναι ξεκάθαρο πότε θα γίνει η επόμενη του εμφάνιση. Πάντως μια συνεχής φήμη λέει ότι ίσως χάσουμε την Lois Lane αλλά με την αλλαγή κατεύθυνσης του σύμπαντος αυτό μοιάζει όλο και πιο απίθανο.

Wonder Woman


Η Wonder Woman έκανε το ντεμπούτο της το 2016 στο Batman v Superman: Dawn of Justice και έκλεψε τις εντυπώσεις και το 2017 έγινε ο δεύτερος χαρακτήρας της DC που απέκτησε σόλο ταινία, η οποία κουβαλά και τις καλύτερες κριτικές στο κινηματογραφικό σύμπαν. Η Gal Gadot μοιάζει ιδανική στο ρόλο της και ήδη γνωρίζουμε ότι θα την δούμε ξανά τον Νοέμβριο του 2019 στο Wonder Woman 2. Αλλά η ταινία που θα δούμε θα είναι πριν από τα BvS και Justice League αφού η DC αποφάσισε να δώσει μια νέα ταινία που θα διαδραματίζεται στο παρελθόν. Ο χαρακτήρας αναμένεται να εμφανιστεί και στο Flashpoint και στο Justice League 2 αλλά με την δύναμη και την φήμη που έχει αποκτήσει ο χαρακτήρας είναι σίγουρο ότι θα την βλέπουμε πιο συχνά.

Για την Wonder Woman το μόνο που μπορεί να ζητήσει το κοινό είναι να συνεχίζει να ενθουσιάζει τους πάντες, αφού σταθερά κερδίζει το κοινό αλλά και τους κριτικούς. Με την Patty Jenkins στο τιμόνι, το κοινό περιμένει θετικότατο αποτέλεσμα από το Wonder Woman 2.

Ιππολύτη – Αμαζόνες


Αν και η Wonder Woman θεωρητικά δεν είχε κάποια επαφή με την Θεμίσκυρα μετά από την φυγή της από το νησί, δεν είναι απίθανο η Patty Jenkins να θέλει να μας ταξιδέψει ξανά στο νησί για κάποια flashback σκηνή, που σημαίνει ότι θα μας δώσει την ευκαιρία να δούμε ξανά τις Αμαζόνες και την μητέρα της Wonder Woman, Ιππολύτη.

Flash


Ο Flash μετά από δύο κάμεο σε BvS και Suicide Squad, εμφανίστηκε στο  Justice League στον πρώτο ολοκληρωμένο του ρόλο στο DCEU, και παρά το γεγονός ότι το Flashpoint δεν έχει ακόμη ημερομηνία κυκλοφορίας, αυτή αναμένεται να είναι η επόμενη κινηματογραφική του εμφάνιση. Για τον χαρακτήρα στο παρελθόν υπήρξε η φήμη ότι ίσως εμφανιστεί στην ταινία του Cyborg αλλά δεν υπήρχε κάτι επίσημο.

Ο Flash, aka Barry Allen, αποδείχθηκε να είναι η κωμική δύναμη του Justice League. Αλλαγμένος σε αρκετά σημεία από τα comics, την βάση του την κράτησαν και ο Ezra Miller αποδείχθηκε ακόμη μια σωστή επιλογή στο καστ της ταινίας. Ένα θεματάκι το έχω με το να μπούμε απευθείας στο Flashpoint. Θα προτιμούσα μία ή και δύο σόλο ταινίες πριν δω το Flashpoint αλλά δεν είμαι εγώ στο κεφάλι της DC να αλλάξω τα πράγματα.

Henry Allen – Iris West


Όταν κυκλοφορήσει το Flash τότε είμαστε σίγουροι ότι θα δούμε ξανά τον κύριο Henry Allen και ότι θα μας συστήσουν την Iris West, αν και αυτό ίσως γίνει σε ένα extended cut αφού η ηθοποιός που έκλεισε για το ρόλο γύρισε μικρή σκηνή για το Justice League. Οι δύο τους πάντως δεν αναμένεται να εμφανιστούν χωρίς τον Flash.

Aquaman


Ο Aquaman μετά από μια κάμεο εμφάνιση στο Batman v Superman: Dawn of Justice και την αφανής συμμετοχή του στο Man of Steel, όπως επιβεβαίωσαν οι Jason Momoa και Zack Snyder, είχε τον πρώτο του ολοκληρωμένο ρόλο στο Justice League. Ο χαρακτήρας φυσικά, πολύ διαφορετικός από τα κόμικ, λίγο πιο ροκ, λίγο πιο άγριος, λίγο πιο Khal Drogo, έδειξε να έχει καλή χημεία με την Mera της Amber Heard αλλά σίγουρα θα έχουμε καλύτερη άποψη όταν τους δούμε σε ταινία μαζί. Και αυτό φυσικά θα έρθει πιο σύντομα από οτιδήποτε άλλο στο σύμπαν της DC αφού τον Δεκέμβριο θα κυκλοφορήσει η σόλο ταινία του χαρακτήρα. Ο Jason Momoa μοιάζει να απολαμβάνει το ρόλο και ελπίζουμε σε κάτι πολύ δυνατό υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του James Wan. Μετά από αυτό λογικά θα τον δούμε και αυτόν στο Justice League.

Αν και ακόμη δεν έχουμε δει trailer, από την επιλογή του σκηνοθέτη μέχρι το καστ που έχουν προσθέσει για την ταινία, μπορώ να πω ότι είμαι έτοιμος για κάτι σπουδαίο. Όντας η μοναδική ταινία της DC μέσα στο 2018, φυσικά με κάνει να θέλω την ταινία να πετύχει περισσότερο από τα συνηθισμένα, για να μην ξεκινήσουν φυσικά τα όρνεα-κριτικοί, να επιτίθενται σε ένα ήδη επιτυχημένο οικονομικά franchise, που από το ξεκίνημα προσπαθούν να το ρίξουν.

Mera – Nuidis Vulko


Και τους δύο χαρακτήρες θα τους δούμε το 2018. Την Mera μας την έχουν συστήσει, ενώ για ακόμη μια φορά θα αναφερθούμε στο πιθανό extended cut του Justice League αφού ο Willem Dafoe είχε ετοιμάσει μικρή σκηνή ως Vulko. Στο Aquaman πάντως θα έχουν βασικό ρόλο.

Cyborg


Ο Cyborg, όπως και ο Aquaman, είχε κάμεο εμφάνιση στο Batman v Superman: Dawn of Justice και έκανε ολοκληρωμένη εμφάνιση στο Justice League, και τουλάχιστον στην μεγαλύτερη διάρκεια της ταινίας προσπαθούσε να μεταμορφωθεί στον χαρακτήρα που όλοι γνωρίζουμε. Αρκετά διαφορετική προσέγγιση στον χαρακτήρα αφού έτσι και αλλιώς Teen Titan ήταν και όχι της Λεγεώνας, αλλά και πάλι η εισαγωγή του χαρακτήρα στο DCEU είναι σημαντική για να προχωρήσουμε.  Μέχρι στιγμής και αν δεν αλλάξουν δραστικά τα πλάνα ο Cyborg θα έχει δική του σόλο ταινία μέσα στο 2020. Αν και πολλοί θεωρούσαν ότι ο χαρακτήρας ίσως να μην μπορεί να κουβαλήσει μοναχός του ταινία, το αποτέλεσμα του Justice League έδειξε ότι υπάρχει υλικό ενώ και ο ίδιος ο Ray Fisher, κυρίως θεατρικός ηθοποιός δήλωσε ότι θα προτιμούσε να έχει σόλο ταινία χωρίς να εμφανιστεί άλλος χαρακτήρας της λεγεώνας για να του δώσει το χώρο να λάμψει. Η εμφάνιση του στο Flashpoint είναι σχεδόν σίγουρη.

Ίσως να είναι και ο χαρακτήρας που γνωρίσαμε το πιο λίγο άρα θα έχει ενδιαφέρον να δούμε που μπορούν να κινηθούν με τον συγκεκριμένο χαρακτήρα. Αν όντως υπάρξει extended cut του Justice League υπάρχει μπόλικο υλικό για τον Cyborg αλλά σίγουρα όλα θα είναι πιο λειτουργικά σε μια σόλο ταινία του.

Silas Stone


Ο πατέρας του Cyborg μετά από το BvS στο μικρό κάμεο και το Justice League, επέζησε των γεγονότων και η επόμενη του κινηματογραφική εμφάνιση λογικά θα είναι στο Cyborg. Εκτός φυσικά και αν δούμε τον χαρακτήρα κάπου αλλού πρώτα σε βασικό ρόλο, και χαρίσει στον Silas Stone κινηματογραφικό χρόνο.

Lex Luthor


Ο Lex Luthor είχε κάνει το κινηματογραφικό του ντεμπούτο στο Batman v Superman: Dawn of Justice και σίγουρα ήταν από τις επιλογές που ενόχλησαν περισσότερο από όλα στο DCEU. Αν και η επιλογή του χαρακτήρα είναι όντως βγαλμένη από τα πρώτα comic που είχαν συστήσει ένα μακρυμάλλη κοκκινομάλλη Lex, ο χαρακτήρας καθιερώθηκε ως κάτι εντελώς διαφορετικό και ήταν από τους λόγους που ενόχλησε. Η εμφάνιση του χαρακτήρα έγινε για ελάχιστα δευτερόλεπτα σε after credit scene και από εδώ και πέρα δεν είναι ξεκάθαρο που θα τον δούμε ξανά, αλλά αν όντως θέλει να ετοιμάσει ομάδα κακών, τότε το τέλος του Suicide Squad 2 θα ήταν μια ενδιαφέρουσα επιλογή.

Deathstroke


Με τον χαρακτήρα αρχικά να είναι η επιλογή βασικού ανταγωνιστή για την σόλο ταινία του Batman όσο ήταν στα ηνία ο Ben Affleck, η επιλογή του Joe Manganiello ενθουσίασε αφού έμοιαζε ιδανική επιλογή. Το πλάνο άλλαξε αφού ο Matt Reeves θα γράψει δικό του σενάριο, κάτι που μας έκανε να μην έχουμε ιδέα πότε θα δούμε τον χαρακτήρα στη μεγάλη οθόνη και φυσικά ήταν μεγάλη έκπληξη όταν μας τον σύστησε στην after credit scene. Για τον Deathstroke πάντως υπάρχουν πολλές επιλογές για το που θα τον δούμε ξανά, ανάμεσα τους και τα Cyborg και Suicide Squad 2, ενώ υπήρξε και μια είδηση ότι ετοιμάζεται σόλο ταινία για τον χαρακτήρα.

Steppenwolf


Για τον Steppenwolf το κινηματογραφικό του ντεμπούτο σίγουρα δεν ήταν εντυπωσιακό, και σίγουρα το CGI θα μπορούσε να ήταν πολύ καλύτερο, αλλά ο χαρακτήρας έτσι και αλλιώς στα comic την πρώτη φορά πέθανε στη πρώτη του εμφάνιση. Εδώ τουλάχιστον επιβίωσε για να παλέψει μια ακόμη μάχη. Και η λογική λέει ότι όταν δούμε τον Darkseid τότε σίγουρα θα είναι ένας από τους στρατηγούς του. 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου